MotorBike.gr

CBR1000- Coleman : Μια συνταγή 200 ίππων… σίγουρης καταστροφής

19/06/2024

Καλά, πώς το σκέφτηκαν αυτό το πράμα;

Το να ζευγαρώνεις ένα παιδικό” αμερικανικό mini bike Coleman με έναν κινητήρα Honda CBR1000 ισχύος 200 ίππων είναι ένας καλός τρόπος για να καταστραφείς.

Έχουμε δει κι έχουμε δει μετατροπές και βελτιώσεις, καστομάδικα και “φτιαγμένα”, αλλά σίγουρα τέτοιο πράγμα… δεν έχουμε ματαδεί.

Ο πολυτάλαντος χώρος των custom-άδων είναι γεμάτος “περίεργες” ιδέες και δίτροχες, τρέλες και “διαστροφές” που έχουν γίνει πραγματικότητα. Μια απλή περιήγηση στο YouTube θα σας πείσει.

 

Ένα πρόσφατο βίντεο από το κανάλι YouTube BUM παρουσιάζει ένα μεταλλαγμένο Coleman CT200U, ένα μίνι δίτροχο κυρίως για παιδιά.

Το ορίτζιναλ μηχανάκι έχει κινητήρα 199cc και χοντρά τρακτερωτά λάστιχα, που το κάνουν να μοιάζει με τρακτέρ, και αποτελεί ένα βασικό δίτροχο αναψυχής κυρίως για αρχάριους αναβάτες. Πάνω σε αυτό πάτησαν οι άνθρωποι του BUM, καθώς του μεταφύτεψαν – προφανώς με το ζόρι… – έναν κινητήρα Honda CBR1000RR Fireblade.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το “μοτεράκι” δεν θα χωρούσε στο μινιμαλιστικό πλαίσιο αμαχητί. Κόψε-ράψε-κόλλησε και μπόλικες ώρες εργασιών σπαταλήθηκαν για να χωρέσει ο κινητήρας του CBR1000RR στο μικροσκοπικό Coleman.

Το πλαίσιο του Coleman μεγάλωσε σε κάποια σημεία, αλλά μόλις τοποθετήθηκε ο βαρύς κινητήρας υπήρξαν σημεία που οι σωλήνες άρχισαν να λυγίζουν (σώωωπα…).

 

Κι έτσι άρχισαν οι ενισχύσεις και η κοπτοραπτική, κι εντέλει ο κινητήρας κάποια στιγμή πήρε μπροστά.

Και τότε “αποκαλύφθηκε” το προφανές: 200 ίπποι σε ένα μικρό πλαίσιο, με κοντό μεταξόνιο και χωρίς αναρτήσεις δεν εμπνέουν καμία απολύτως ασφάλεια. Το αντίθετο ακριβώς: πρόκειται για τον απόλυτο τρόμο!

Για την ακρίβεια, όλη η παραπάνω ιστορία συνοψίζει αυτό που λένε οι Αγγλοσάξονες: Πρόκειται για ένα ατύχημα που περιμένει να συμβεί…

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς του.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!