MotorBike.gr

Voge 300R, 2020, Πρώτη Επαφή: Συνάντηση γεμάτη υποσχέσεις

14/02/2020

Νέο όνομα, νέα είσοδος

Πολύς λόγος έχει γίνει για τη Voge τους τελευταίους μήνες και η αντιπροσωπεία μας εμπιστεύθηκε ένα μοντέλο της, προκειμένου να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα και να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι τις επιδόσεις του, σε μια πρώτη επαφή. Κείμενο, φωτογραφίες: Νίκος Βιτσιλάκης

Το Voge 300R είναι μια γυμνή μοτοσυκλέτα δρόμου με sport στοιχεία, που κινείται από έναν υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα με τετραβάλβιδη κεφαλή και 2 ΕΕΚ, απόδοσης 29Hp/8.500rpm και 25Nm/7.000rpm.

Επιθετικό σε όψη και εντυπωσιακό σε περιφερειακά (ανεστραμμένο πιρούνι, δύο δισκόφρενα μπροστά, δικάναλο Bosch ABS, τελικό εξάτμισης κάτω από το ψαλίδι, μοχλικό σύστημα πίσω, ασύμμετρο ψαλίδι), σε κερδίζει ακόμα περισσότερο με την ομοιογένειά του.

Το μοντέλο που οδηγήσαμε είναι εκθεσιακό προ-παραγωγής, κοινώς στο στάδιο της εξέλιξής του, καθώς οι μοτοσικλέτες της Voge στην τελική τους μορφή θα βρίσκονται στη χώρα μας από τον Μάρτιο και μετά.

Με το Voge 300R  κάναμε αρκετά χιλιόμετρα σε αστικό περιβάλλον και τα πρώτα συμπεράσματα είναι απόλυτα θετικά όσον αφορά στους καίριους τομείς της ποιότητας και της οδικής συμπεριφοράς.

Στιβαρό, με έναν κινητήρα άκρως ζωντανό από τις χαμηλές στροφές, παράλληλα πολύ ποιοτικό, με συναρμογή υλικών, φινίρισμα και βαφή που δικαιολογεί στο έπακρο τον όρο «premium».

Μοναδική «παραφωνία», τα αυτοκόλλητα στα πλαϊνά καπάκια, αλλά στα μοντέλα κανονικής παραγωγής αυτό θα έχει διορθωθεί, προκειμένου να ταιριάζουν έτσι όπως αρμόζει με τις υψηλές προδιαγραφές της υπόλοιπης κατασκευής.

Τα φρένα του Voge 300R έχουν την υπογραφή της Nissin, η ανάρτηση ανήκει στην KYB (Kayaba), ενώ η ψηφιακή οθόνη είναι τεχνολογίας LCD και τα φώτα full LED. To ατσάλινο πλαίσιο είναι τύπου χωροδικτύωμα και το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει έξι σχέσεις.

H λειτουργία συμπλέκτη και αλλαγής ταχυτήτων μόνο σαν άριστη μπορεί να χαρακτηριστεί, όλα γίνονται βελούδινα και αθόρυβα, ακόμα και το «κάρφωμα» της πρώτης, που συνήθως συνοδεύεται από έντονο ήχο, είναι τελείως αθόρυβο και δεν λογαριάζει αν οι στροφές του κινητήρα είναι ψηλά ή χαμηλά.

Πλαίσιο και ανάρτηση συνδυάζονται απόλυτα αρμονικά και εμπνέουν σιγουριά ανά πάσα στιγμή, προσφέροντας την απαιτούμενη για sport μοτοσικλέτα απόδοση.

Οι κραδασμοί λάμπουν … δια της απουσίας τους, ακόμα και όταν οι στροφές του κινητήρα βρίσκονται μια ανάσα από το κόκκινο του στροφόμετρου. Περισσότερο θυμίζει λειτουργία δικύλινδρου εν σειρά παρά μονοκύλινδρου και αυτό είναι κάτι που θα εκτιμηθεί περισσότερο στις μακρινές διαδρομές και με ταχύτητες 120-130 χλμ/ώρα.

Στις αρχές της άνοιξης – που θα ανακοινωθεί και η τιμή του – η αντιπροσωπεία θα μας διαθέσει ένα Voge 300R παραγωγής για πλήρη δοκιμή και θα επανέρθουμε με τις ολοκληρωμένες εντυπώσεις μας.

VOGE 300R E5, ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Γενικά
Τύπος 300R E5
Κατηγορία NAKED
Έτος 2020
Τιμή 3.775 €
Κατασκευαστής Voge Motorcycles
Αντιπρόσωπος Moto Trend S.A, Βρυούλλων 56 & Εθν. Οδός Αθηνών-Λαμίας, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα, τηλ 210 25 85991-2
Κινητήρας
Τύπος Τετράχρονος, Μονοκύλινδρος, Υγρόψυκτος
Διάταξη / Κυβισμός - / 292 cc
Διάμετρος επί διαδρομή 78 mm x 61.2 mm
Εκκεντροφόροι / Βαλβίδες στον κύλινδρο DOHC / 4 βαλβίδες στον κύλινδρο
Ιπποδύναμη 29 ίπποι στις 8.500 rpm
Ροπή 25 Nm στις 7.000rpm
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σχέσεις ταχυτήτων 6
Συμπλέκτης / Λειτουργία Υγρός Πολύδισκος / Συρματόσχοινο
Πρωτεύουσα μετάδοση Με γρανάζια
Τελική μετάδοση Με αλυσίδα
Πλαίσιο
Τύπος πλαισίου Χωροδικτύωμα από ατσάλι
Αναρτήσεις
Μπροστά (Τύπος - Διαδρομή) Ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι - 100 mm
Ρυθμίσεις Καμία
Πίσω (Τύπος - Διαδρομή) Ένα Αμορτισέρ - 100 mm
Ρυθμίσεις Προφόρτιση
Φρένα
Μπροστά (Τύπος - Διάμετρος) Δύο δίσκοι - 300 mm
Δαγκάνα Ενός εμβόλου με ΑBS
Πίσω (Τύπος - Διάμετρος) Δίσκος - 220 mm
Δαγκάνα Ενός εμβόλου με ΑBS
Τροχοί
Μπροστά (Διάμετρος - Ελαστικό) 17 - 110/70
Πίσω (Διάμετρος - Ελαστικό) 17 - 150/60
Διαστάσεις - Βάρος
Μήκος 1.965 mm
Πλάτος 785mm
Ύψος 1.075 mm
Μεταξόνιο 1.350 mm
Ύψος Σέλας 780mm
Ρεζερβουάρ 16,0 l.
Βάρος 140 Kg

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!