Έρχεται στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο το QJMotor COV 125, στην τιμή των 2.895 ευρώ!
Η QJMotor επαναφέρει δυναμικά την κατηγορία των μικρών Supermotard με το νέο COV 125, ένα μοντέλο που θυμίζει την «χρυσή εποχή» του είδους.
Επί αρκετά χρόνια, τα Motard κυβισμού 125cc ήταν σχεδόν ανύπαρκτα στην αγορά, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτό μας κάνει να μην γνωρίζουμε αν η κατηγορία είναι δημοφιλής στο ελληνικό κοινό ή όχι. Πάντως, αν προσφέρεις μια τόσο καλά μελετημένη και εξοπλισμένη μοτοσυκλέτα – και ειδικά σε αυτή την χαμηλότατη τιμή – το κοινό “ξανα-ενδιαφέρεται” για την κατηγορία.
Στη χώρα μας, το κενό αυτό έρχεται πλέον να καλύψει το COV 125, που θα είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή των 2.895 ευρώ (στην ίδια “περιοχή” ή ακόμα και φθηνότερο από πολλά παπιά).
Κάτω από την αιχμηρή του εμφάνιση βρίσκεται ένας μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος κινητήρας 125cc με τέσσερις βαλβίδες και ηλεκτρονικό ψεκασμό Bosch, ο οποίος αποδίδει 15 ίππους στις 9.500 rpm και 12,1 Nm ροπής στις 7.000 rpm – τη μέγιστη επιτρεπτή ισχύ για δίπλωμα Α1.
Η κατανάλωση περιορίζεται στα 2 λίτρα/100 χλμ. (μέτρηση WMTC3), εξασφαλίζοντας αυτονομία άνω των 350 χιλιομέτρων από το ντεπόζιτο των 8 λίτρων.
Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνδυάζεται με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός διαδρομής 225mm, καθώς και κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ πίσω με μοχλικό και δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης.
Οι ζάντες 17” εμπρός-πίσω φορούν ελαστικά 100/80 και 130/70 αντίστοιχα.
Ο εξοπλισμός είναι λιτός και προσαρμοσμένος στον χαρακτήρα της κατηγορίας: αυτά που χρειάζονται για μια “πολεμική” μοτοσυκλέτα πόλεων.
Αντί για μια μεγάλη TFT οθόνη που θα έπιανε χώρο, το COV 125 διαθέτει μια μικρή LCD τοποθετημένη μπροστά από τη ρυθμιζόμενη μπάρα τιμονιού, με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις (όπως συνηθίζεται σε αυτή την κατηγορία, τόσο τώρα όσο και στις “χρυσές εποχές” των Motard).
Η εμφάνιση ολοκληρώνεται με ψηλό φτερό, μινιμαλιστικά πλαστικά, επίπεδη σέλα και LED προβολέα, o οποίος βρίσκεται μέσα στο χαρακτηριστικό μασκάκι.
Οι μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων φέρνουν και μεγάλη απόσταση από το έδαφος (280mm), καθώς και μια σέλα στα 860mm, δείχνοντας ότι το COV 125 δεν είναι μόνο “κατ’όνομα” Motard, αλλά έχει και τη χάρη.
Η QJMotor προσφέρει και μια πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση COV 125 X (δείτε παρακάτω τη φωτογραφία του) , με ακτινωτούς τροχούς 21” και 18” και ελαστικά κατάλληλα για χώμα, η διάθεσή της όμως στη χώρα μας δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.
Με τιμή 2.895 ευρώ, το QJMotor COV 125 δεν ανταγωνίζεται μόνο τα λίγα διαθέσιμα 125άρια Motard, αλλά μπαίνει ευθέως και στην περιοχή τιμής των παπιών – μάλιστα είναι πιο προσιτό από αρκετά παπιά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα – προσφέροντας σαφώς πιο ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία, καθώς πρόκειται για μια πλήρη μοτοσυκλέτα.
Ο εξοπλισμός του είναι επίσης πιο πλούσιος από αυτόν των αντίστοιχων παπιών, ενώ και οι δυνατότητές του (με τον κινητήρα των 15 ίππων) ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες των εργοστασιακών παπιών.
Περισσότερες πληροφορίες: qjmotor.gr