MotorBike.gr

Ducati 2023: Κυρίαρχος στον κόσμο των αγώνων – Francesco Bagnaia Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP!

27/11/2023

Απόλυτη κυριαρχία της Ducati στα Παγκόσμια MotoGP και Superbike!

Ο Francesco Bagnaia και η Desmosedici GP της Ducati έγιναν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές MotoGP για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε μια αγωνιστική σεζόν-ορόσημο για την εταιρία Borgo Panigale, στη διάρκεια της οποίας κατακτήθηκαν πλήθος ρεκόρ!

Κανένας άλλος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στην ιστορία δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει Παγκόσμιους Τίτλους Αναβατών και Κατασκευαστών στα MotoGP και στα WorldSBK (Superbike) για δύο συνεχόμενες σεζόν!

Η ονειρεμένη σεζόν του 2023 της Ducati βλέπει τα τρόπαια να εμπλουτίζονται περαιτέρω με την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αναβατών και Κατασκευαστών στο WorldSSP (Supersport).

 

 

Χάρη στην πρώτη θέση που πέτυχε στο τελευταίο Grand Prix της χρονιάς, στη Βαλένθια, το ιταλικό δίδυμο του Francesco Bagnaia και της Desmosedici GP της εργοστασιακής ομάδας Ducati Lenovo Team, κατέκτησαν τον Παγκόσμιο τίτλο MotoGP για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μπροστά από δύο ακόμα αναβάτες της Ducati: τον Jorge Martín (Pramac Racing Team) και τον Marco Bezzecchi (VR46 Racing Team).

Το 2023 ήταν μια χρονιά γεμάτη ρεκόρ για τη Ducati, η οποία πέτυχε νίκες στα σημαντικότερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στους δύο τροχούς.

 

 

Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί πηγή τεράστιας χαράς για τους Ducatisti σε όλο τον κόσμο, η επικράτηση του Bagnaia στα MotoGP, η υπεράσπιση του τίτλου του από τον Álvaro Bautista στα WorldSBK και η πρώτη επιτυχία του Nicolò Bulega στο WorldSSP είναι η απόδειξη μιας ξεκάθαρης φιλοσοφίας: στο Borgo Panigale η επιθυμία για βελτίωση δεν έχει όρια.

Το κοινό νήμα που ενώνει όλες τις επιτυχίες της αγωνιστικής σεζόν της Ducati Corse, του αγωνιστικού τμήματος της εταιρίας, έγκειται στη μηχανική αριστεία που οδήγησε τις Desmosedici GP, Panigale V4 R και Panigale V2 να είναι οι καλύτερες μοτοσυκλέτες στα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους.

 

 

Μάλιστα, η κατάκτηση των τριών Παγκόσμιων τίτλων αναβατών συνδυάζεται με μια τριπλή νίκη στην κατηγορία των κατασκευαστών για την Ducati – ένα επίτευγμα που επικυρώνει για άλλη μια φορά την υπεροχή του “Made in Italy”, με ταλέντο, πάθος και αφοσίωση.

 

 

Για τη Ducati, τον μόνο μη Ιάπωνα κατασκευαστή που έχει κερδίσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα MotoGP, αυτός είναι ο τρίτος τίτλος αναβατών στην ιστορία της, ενώ ο αριθμός των Παγκόσμιων τίτλων Superbike που κέρδισαν αναβάτες από το Borgo Panigale είναι 16.

Η σεζόν MotoGP 2023 απέδειξε την αξιοσημείωτη τεχνική υπεροχή των μοτοσυκλετών Ducati, οι οποίες έχουν γράψει μερικά σπουδαία ρεκόρ του πιο σημαντικού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μοτοσυκλετών, όπως τον υψηλότερο αριθμό συνολικών νικών σε μία μόνο σεζόν (17 Grand Prix από τα 20) και το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό διαφορετικών αναβατών ικανών να κερδίσουν τουλάχιστον ένα Grand Prix, που είναι έξι: Bagnaia, Bastianini, Bezzecchi, Di Giannantonio, Martín, Zarco!

 

Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati:

Πριν από ένα χρόνο θυμάμαι ότι μαζί με θαυμαστές από όλο τον κόσμο γιορτάσαμε τους Παγκόσμιους τίτλους MotoGP και Superbike, πλημμυρισμένοι από χαρά και ενθουσιασμό.

Σήμερα βιώνουμε για άλλη μια φορά  μια κατάσταση τεράστιας ευτυχίας, αλλά ταυτόχρονα μου αρέσει να το ορίζω ως την «επιβεβαίωση της νίκης» του να είσαι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος στον κόσμο στους αγώνες”.

Ο Pecco Bagnaia είχε μια απίστευτη σεζόν και σήμερα ξαναγράφει την ιστορία, μας και έγινε ο πρώτος αναβάτης της Ducati που γίνεται δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο MotoGP.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Jorge Μartin που πυροδότησε τη μονομαχία για τον τίτλο μέχρι τον τελευταίο αγώνα, καθώς και τον Marco Bezzecchi, που ήταν διεκδικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα”.

 

Το βάθρο στη συνολική κατάταξη των MotoGP ανταμείβει τους τρεις αναβάτες της Ducati και αυτό είναι η μεγαλύτερη και πιο φανερή απόδειξη της υπεροχής μας στον κορυφαίο αγώνα μοτοσυκλετών. Το να επιβεβαιωθούμε σε τέτοιο επίπεδο μετά τη φανταστική σεζόν του 2022 ήταν μια περίπλοκη πρόκληση, την οποία υποδεχτήκαμε με πάθος και περηφάνια”.

Ρεκόρ της Ducati το 2023 στα MotoGP

17 – Οι νίκες που πέτυχαν οι αναβάτες της Ducati στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2023 – Ρεκόρ όλων των εποχών στο MotoGP

6 – Αναβάτες της Ducati κέρδισαν τουλάχιστον έναν αγώνα αυτή τη σεζόν (Bagnaia, Bastianini, Bezzecchi, Di Giannantonio, Martin, Zarco) – Ρεκόρ όλων των εποχών στο MotoGP

9 – Αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2023 στους οποίους το βάθρο αποτελούνταν αποκλειστικά από αναβάτες της Ducati – ρεκόρ MotoGP

44 – Βάθρα που κατακτήθηκαν από αναβάτες της Ducati κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2023 από 8 διαφορετικούς αναβάτες (όλοι οι αναβάτες της Ducati που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα MotoGP ανέβηκαν στο βάθρο τουλάχιστον μία φορά αυτή τη σεζόν)

17 – Pole position που απέκτησαν οι αναβάτες της Ducati κατά τη διάρκεια της σεζόν MotoGP 2023

46 – Διαδοχικοί αγώνες MotoGP στους οποίους ένας αναβάτης της Ducati τοποθετήθηκε στο Top 3 (επίσης όλοι οι αγώνες Sprint της σεζόν 2023 τελείωσαν με τουλάχιστον έναν αναβάτη της Ducati στο βάθρο)

Ρεκόρ της Ducati το 2023 στα WorldSBK (Superbike)

27 – Οι νίκες που πέτυχε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Álvaro Bautista τη σεζόν 2023 WorldSBK – Ρεκόρ όλων των εποχών στο WorldSBK

59 – Οι συνολικές νίκες του Álvaro Bautista στο Ducati Panigale V4 R στο WorldSBK, καθιστώντας τον τον πιο επιτυχημένο αναβάτη στην ιστορία των Superbike για την Ducati, μπροστά από τους θρύλους Carl Fogarty (55) και Troy Bayliss (52) – Ρεκόρ όλων των εποχών για την Ducati

45 – Βάθρα που κατακτήθηκαν από αναβάτες της Ducati στους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike 2023

79 –  Οι νίκες στα WorldSBK που πέτυχε το Panigale V4 R από την πρώτη του σεζόν (2019) μέχρι σήμερα

Ρεκόρ της Ducati το 2023 στα WorldSSP (Supersport)

16 –  Οι νίκες που πέτυχε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Nicolò Bulega στη σεζόν WorldSSP 2023

33 – Βάθρα που επιτεύχθηκαν από αναβάτες της Ducati που οδηγούσαν το Panigale V2 στους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supersport 2023

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!