MotorBike.gr

HONDA MX 2020: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Tim Gajser με CRF450R

08/11/2020

Τέταρτος Παγκόσμιος τίτλος για τον Gajser

O Σλοβένος αναβάτης Tim Gajser της εργοστασιακής ομάδας της Honda HRC κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2020 στη μεγάλη κατηγορία MXGP και τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του.

Ήταν μια πολύ καλή μέρα για τον Tim Gajser της ομάδας HRC στον τελευταίο αγώνα του Παγκ. Πρωταθλήματος Μότοκρος στο Trentino της Ιταλίας, καθώς με ένα αποτέλεσμα 2-1 στα δύο σκέλη του αγώνα, κατέκτησε τη νίκη γενικής και διασφάλισε τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross 2020.

Ερχόμενος στον αγώνα ο Gajser έπρεπε να κερδίσει τον πιο κοντινό του αντίπαλο με διαφορά δύο βαθμών στον πρώτο αγώνα ή να συγκεντρώσει συνολικά 27 βαθμούς προκειμένου να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα.

Μετά από μια κακή εκκίνηση, οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο ήταν μικρές, ωστόσο ο αναβάτης με την Honda CRF450RW βρήκε γρήγορα τον ρυθμό του και πραγματοποιώντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, άρχισε να βελτιώνει τη θέση του. Μέχρι το μέσο του αγώνα βρισκόταν στη δεύτερη θέση και παρόλο που πίεσε τον προπορευόμενο αναβάτη τελικά δεν μπόρεσε να τον προσπεράσει.

Σε αυτό το στάδιο του αγώνα ο Gajser γνώριζε καλά ότι η δεύτερη θέση θα του ήταν αρκετή ώστε να “σφραγίσει” τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του, αλλά και το δεύτερο συνεχόμενο στέμμα του στην κατηγορία MXGP, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού και γιορτάζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά από μια δύσκολη χρονιά για όλο το πρωτάθλημα με την αναγκαστική διακοπή των πέντε μηνών που ήρθε έχοντας πραγματοποιηθεί ο δεύτερος αγώνας, ο Gajser απέδειξε για άλλη μια φορά ότι ήταν ο καλύτερος αναβάτης στην εξαιρετικά ανταγωνιστική, μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου, την MXGP, κερδίζοντας τους περισσότερους αγώνες, οδηγώντας πρώτος τους περισσότερους γύρους και πετυχαίνοντας τους ταχύτερους χρόνους από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη.

Μπορεί η υπεράσπιση ενός τίτλου να αποτελεί πάντα μια μεγάλη πρόκληση, ωστόσο ο Gajser αποδεικνύει διαρκώς τόσο την ταχύτητα όσο και τη σταθερότητά του καταφέρνοντας να εξασφαλίσει τον τίτλο του 2020, ένα γύρο πριν από το τέλος της σεζόν.

Φυσικά, ο αναβάτης με το νούμερο 243 (το οποίο άλλαξε σε #1 για τον δεύτερο αγώνα) στο number plate του ήθελε να πάρει τη συνολική νίκη στο Trentino γνωρίζοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό με μία πρώτη θέση σε ένα από τα δύο σκέλη.

Όπως έχει γίνει ρουτίνα στους τελευταίους αγώνες, ο αναβάτης της Honda πήρε ένα ακόμα μια εκκίνηση-holeshot πριν αναλάβει τα ηνία του αγώνα σε μια έντονη μάχη μέχρι και την καρό σημαία του τερματισμού.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνολική νίκη του Gajser σε μόλις επτά γύρους και συνάμα ο τέλειος τρόπος για να ολοκληρωθεί ο αγώνας που του χάρισε το πρωτάθλημα.

Μετά τους εορτασμούς, η ομάδα θα επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση της σεζόν επιχειρώντας να αποσπάσει τη νίκη στον αγώνα της Garda-Trentino, τον 18ο και τελευταίο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος MXGP 2020.

Tim Gajser #243

“Είναι απίστευτο το συναίσθημα του να γίνεσαι παγκόσμιος πρωταθλητής για τέταρτη φορά. Το να κερδίζεις μια φορά είναι καταπληκτικό, αλλά οι τέσσερις με αφήνουν άφωνο. Ήταν μια περίεργη σεζόν με τον COVID-19 μετά τη διακοπή μεταξύ του δεύτερου και τρίτου γύρου, αλλά στο τέλος, όλα πήγαν καλά και κερδίσαμε έναν ακόμα τίτλο! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ολόκληρη την ομάδα του HRC, στην οποία υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εμπλέκονται και δεν μπορούσαν να είναι εδώ σήμερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς και στον καθένα που με υποστήριξε όλη τη χρονιά. Είναι προνόμιο να οδηγώ γι’ αυτή την ομάδα και ευχαριστώ κάθε άτομο που με βοήθησε”.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!