MotorBike.gr

1ο Adventure Meeting: Τρεις μέρες γεμάτες “περιπέτεια”

10/10/2019

Επιτυχής η πρώτη adventuro-συνάντηση

Το 1ο Adventure Meeting, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ήταν μια εκδήλωση που επιχειρήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα – μέσα από τρεις μέρες “περιπέτειας” στο The Ranch, στο Σοφικό Κορινθίας –  και έδειξε τη δυναμική του, βάζοντας υψηλότερα τον πήχη για το μέλλον.

Μια ιδέα για το τι θα αντίκριζε ο επισκέπτης έπαιρνε ήδη οδεύοντας προς το Σοφικό, με τη σήμανση που είχε τοποθετηθεί σε όλη τη διαδρομή από την Κόρινθο. Πρώτη ήταν η πίστα endurο στην είσοδο του πάρκου, που για το τριήμερο «ντύθηκε» στα γιορτινά με banners και beach flags, για να ακολουθήσουν οι τέντες των εταιρειών που συμμετείχαν στο event.

Μουσικές έπαιζαν σε δύο σκηνές και εβδομήντα και πλέον μοτοσυκλέτες, όλων των εταιρειών, επί το πλείστον adventure αλλά και naked και cafe racer, περίμεναν τους ενδιαφερόμενους δοκιμαστές, σε backtoback test rides για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Και το highlight; Δυνατότητα ηλεκτρονικού booking, «καπαρώματος» δηλαδή, μέσω μιας πλατφόρμας που σχεδιάστηκε ειδικά για το Adventure Meeting, του test ride που επιθυμούσε ο επισκέπτης, ώστε να γλιτώσει ουρές, ταλαιπωρία και αναμονή.

Η γραμματεία ήταν πανέτοιμη να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες που επιθυμούσαν να κλείσουν επιτόπου για τεστ τις μοτοσυκλέτες της αρεσκείας τους. Υπήρχαν βραχιολάκια εισόδου, εισιτήρια με QR Code στα οποία αναγράφονταν τα test ride του κάθε αναβάτη, ιατρείο πλήρως επανδρωμένο, ασθενοφόρο και Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και μία ιδιωτική κινητή μονάδα για κάθε περίπτωση, (αχρείαστα, αφού το τριήμερο έκλεισε χωρίς ούτε μία γρατζουνιά).

Παράλληλα υπήρχαν ξεχωριστά test ride για τις εντούρο και μοτοκρός μοτοσυκλέτες στον εξωτερικό χώρο, αλλά και test ride για τις Adventure σε άσφαλτο ή και χώμα, σε δύο ξεχωριστά group, τα οποία εκκινούσαν μέσα από το ράντζο και έφταναν μέχρι το Αγγελόκαστρο.

Το τριήμερο είχε επίσης: Σεμινάρια οδήγησης για παιδιά, πίστα Flat Track για όσους αρέσκονται στην πλαγιολίσθηση στο χώμα, ειδικά μαθήματα Enduro για άντρες και γυναίκες, αλλά και Adventure Tour στις ομορφιές της περιοχής.

Στα  πλαίσια της εκδήλωσης έγιναν παρουσιάσεις ταξιδιωτικών άρθρων, σεμινάριο φωτογραφίας, αλλά και έκθεση με επετειακά μοντέλα της Yamaha που φέτος συμπλήρωσε τα 50 χρόνια στην Ελλάδα, σε αποκλειστική αίθουσα “Yamaha 50 χρόνια” με συνεχόμενη προβολή ταινιών της εταιρίας!

Ήταν ένα τριήμερο στο οποίο όσοι ήρθαν πέρασαν κατά κοινή ομολογία υπέροχα, συνδυάζοντας την οδήγηση μοτοσυκλετών και την εξόρμηση στη φύση με παράλληλες μοτοσυκλετιστικές δραστηριότητες, την ίδια ώρα που η οικογένεια απολάμβανε βουτιές στην πισίνα, τοξοβολία, ή βόλτα με τα αλογάκια και το τρενάκι!

Τα 1.800+ test rides που διεξήχθησαν σε άσφαλτο και χώμα όλο το τριήμερο, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα σε όλους εκείνους που ήθελαν να συγκρίνουν μοτοσυκλέτες της κατηγορίας που τους ενδιαφέρει, και να καταλήξουν σε αγορά, αφού μοτοσυκλέτες από όλες τις αντιπροσωπείες ήταν διαθέσιμες στις ίδιες διαδρομές, στις ίδιες συνθήκες, στον ”φυσικό” τους χώρο! Και με οδηγίες και συμβουλές από την συντακτική ομάδα του BIKEITμ που εκτελούσε χρέη πλοηγού και ουραγού στα test rides.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.adventure-meeting.gr, όπως και στην σελίδα του event στο Facebook για περισσότερες λεπτομέρειες για το επερχόμενο Adventure Meeting του 2020.

Περισσότερα: www.adventure-meeting.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!