MotorBike.gr

JIANSHE-ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Με γκάμα έξι παπιών, από 110 μέχρι 125cc

06/04/2020

Mεγάλη εταιρία – Μεγάλη πείρα

Την γκάμα των παπιών της εταιρίας Jianshe διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρία Mπούκουρας ΑΕΒΕ διαθέτοντας έξι μοντέλα, 110-125 κυβικών, με τιμές που ξεκινούν από τα 1.000 και φτάνουν μέχρι τα 1.200 ευρώ.

Η Jianshe είναι μια μεγάλη ταχέως αναπτυσσόμενη κινεζική, κρατική εταιρία που κατασκευάζει δίτροχα (παπιά και μοτοσυκλέτες), έχει εργατικό δυναμικό 5.000 εργαζομένων παγκοσμίως και έδρα στην πόλη Τσονγκ-κίνγκ. Η Jianshe (προφέρεται “Τζι-αν-Σί”) είναι μια από τις παλαιότερες εταιρίες στην Κίνα με έτος ίδρυσης το 1889 (!) με εμπειρία άνω των 130 ετών στη βιομηχανία και τις κατασκευές.

Συνεργάζεται – joint venture με την Yamaha Motor από το 1980, κι έκτοτε έχουν πουληθεί πάνω από 14 εκατομμύρια δίτροχα στην Κίνα, αλλά και 87 ακόμα χώρες, σε όλες τις ηπείρους του κόσμου.

Το 2004 η Yamaha Motor Co. δημιούργησε μια νέα εταιρεία για τη διάθεση στην αγορά των μοτοσυκλετών της Yamaha, την παροχή υπηρεσιών μετά την πώληση και διάθεση ανταλλακτικών στην Κίνα.

Η νέα εταιρεία, με το όνομα Yamaha Jianshe Motor είναι κυριότητα 30% της Yamaha Motor, 55% της Chongqing Jianshe-Yamaha Motor (“Jianshe-Yamaha”, την κοινοπραξία που κατασκεύαζε και πωλούσε στο παρελθόν μοτοσυκλέτες στην Κίνα) και 15% από την Jianshe Industries (“Jianshe Industries”), τον επιχειρηματικό εταίρο με τον οποίο η Yamaha Motor ίδρυσε από τη δεκαετία του ’80 την Jianshe-Yamaha.

Στην Ελλάδα η Jianshe αντιπροσωπεύεται από την εταιρία Μπούκουρας ΑΕΒΕ με έδρα το Αγρίνιο. Η εταιρία είναι από τις παλαιότερες στην Ελλάδα, με το όνομα Μπούκουρας να ξεκινά την ενασχόληση με το χώρο των δύο τροχών από το μακρινό 1936 και να συνεχίζει δυναμικά μέχρι σήμερα.

Η γκάμα των παπιών της Jianshe διαθέτει τα παρακάτω μοντέλα, που είναι μοντέλα Euro3 με καρμπιρατέρ.

Είναι όλα προ-ταξινομημένα (ενάριθμα) με τις τιμές – που είναι οι χαμηλότερες της αγοράς για καινούργια παπιά – να ξεκινούν από τα 1.150 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 1.400 ευρώ (δεν περιλαμβάνουν έξοδα μεταφοράς και μεταβίβασης).

JIANSHE JS 110 G: 1.150 €

Το Jianshe JS 110 G ξεχωρίζει από τον μεγάλο και ιδιαίτερου σχήματος προβολέα που βρίσκεται στο τιμόνι.

Ο μονοκύλινδρος διβάλβιδος κινητήρας των 110 κυβικών έχει ισχύ 6, 7 ίππων, και κιβώτιο ταχυτήτων 4 σχέσεων και για την εκκίνηση του υπάρχει μίζα και μανιβέλα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ημιαυτόματο 4 σχέσεων.

Οι ζάντες έχουν ακτίνες, υπάρχει κεντρικό και πλάγιο στάντ, σχάρα ποδιάς και χρήσιμη χειρολαβή για τον συνεπιβάτη στην ουρά.

Ο μπροστινός τροχός έχει δισκόφρενο και δαγκάνα δύο εμβόλων και ο πίσω τροχός ταμπούρο.

Πληροφορίες: www.boukourasmotors.gr

JIANSHE JS 125 G: 1.250 €

Το Jianshe JS 125 G είναι ένα παπί με μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κυβικών ιπποδύναμης 7,7 ίππων στις 7.500 rpm και ροπής 0,8 kgm (8,4 Nm) στις 6.000 rpm.

Το ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έχει 4 σχέσεις και για τους κραδασμούς υπάρχει άξονας. Η τροφοδοσία να γίνεται με καρμπυρατέρ και η εκκίνηση με μίζα και μανιβέλα.

Οι τροχοί φοράνε ακτίνες και ο μπροστινός τροχός υδραυλικό δισκόφρενο με δαγκάνα δύο εμβόλων. Το πιρούνι είναι τηλεσκοπικό, ενώ για την πίσω ανάρτηση υπάρχουν δυο αμορτισέρ.

Για τον συνεπιβάτη υπάρχουν αναδιπλούμενα, σταθερά μαρσπιέ και χειρολαβή για τη στήριξή του. Το ντεπόζιτο χωράει 4,3 λίτρα.

Πληροφορίες: www.boukourasmotors.gr

JIANSHE MADOX 110: 1.250 €

Το “απλό” Jianshe Madox διαφοροποιείται από το “R” κυρίως στον προβολέα που είναι μεγαλύτερος και διαφορετικού σχήματος.

Φοράει κινητήρα 110 κυβικών που αποδίδει 6, 7 ίππους, και το κιβώτιο ταχυτήτων έχει 4 σχέσεις. Για την αντιμετώπιση των κραδασμών υπάρχει αντίστοιχος άξονας και για την εκκίνηση του μονοκύλινδρου αερόψυκτου κινητήρα υπάρχει μίζα και μανιβέλα.

Στον εξοπλισμό υπάρχουν χυτές αλουμινένιες ζάντες, κεντρικό και πλάγιο στάντ, σχάρα στην ποδιά και χειρολαβή στην ουρά.

Στον μπροστινό τροχό υπάρχει δισκόφρενο και δαγκάνα δύο εμβόλων. Το βάρος φτάνει τα 102 κιλά.

Πληροφορίες: www.boukourasmotors.gr

JIANSHE MADOX 125: 1.300 €

To μεγαλύτερο Jianshe Madox έχει κινητήρα 125 κυβικών και μέγιστη ιπποδύναμη 7,7 ίππων που αποδίδονται στις 7.500 rpm. Η μέγιστη ροπή έρχεται 1.500 στροφές χαμηλότερα (6.000 rpm) και φτάνει τα 0,8 kgm (8,4 Nm).

Η εκκίνηση γίνεται με μίζα και μανιβέλα και το σασμάν είναι ημιαυτόματο 4 σχέσεων. Η τροφοδοσία να γίνεται με καρμπυρατέρ.

Το πιρούνι είναι τηλεσκοπικό, ενώ για την πίσω ανάρτηση υπάρχουν δυο αμορτισέρ, με τις ζάντες να είναι χυτές αλουμινένιες τριών μπράτσων.

Το ντεπόζιτο έχει χωρητικότητα 4,3 λίτρων και κάτω από τη σέλα υπάρχει μικρός αποθηκευτικός χώρος.

Πληροφορίες: www.boukourasmotors.gr

JIANSHE MADOX R 110: 1.300 €

Με εμφάνιση ίδια με τον μεγαλύτερο αδελφό των 125 κυβικών, το Jianshe Μadox R 110, έχει κινητήρα 110 κυβικών και χαμηλότερη τιμή. Ο κινητήρας αποδίδει κάτι λιγότερο από 7 ίππους, κι έχει σασμάν 4 σχέσεων και αντικραδασμικό άξονα. Η εκκίνηση γίνεται από μίζα και μανιβέλα

Στον εξοπλισμό υπάρχουν χυτές αλουμινένιες ζάντες, κεντρικό και πλάγιο στάντ, σχάρα στην ποδιά και χειρολαβή στην ουρά.

Το μπροστινό φρένο είναι δισκόφρενο με δαγκάνα δύο εμβόλων. Το βάρος μόλις ξεπερνάει τα 100 κιλά.

Πληροφορίες: www.boukourasmotors.gr

JIANSHE MADOX R 125: 1.400 €

Το πιο σπορ παπί της Jianshe είναι το Madox R 125 με κινητήρα που αποδίδει σχεδόν 8 ίππους. Έχει κυβισμό 125 κυβικών και αντικραδασμικά αντίβαρα.

Το βάρος του παραμένει χαμηλά στα 102 μόλις κιλά, έχει εκκίνηση με μίζα και μανιβέλα, κεντρικό και πλάγιο στάντ, σχάρα στην ποδιά, μπροστά από τη σέλα.

Οι ζάντες είναι χυτές αλουμινένιες με τρία μπράτσα, στον μπροστινό τροχό υπάρχει δισκόφρενο (με δαγκάνα δύο εμβόλων) και στον πίσω ταμπούρο.

Πληροφορίες: www.boukourasmotors.gr

Περισσότερες πληροφορίες: Μπούκουρας ΑΕΒΕ, 3ο Χλμ. ΕΟ Αγρινίου-Αντιρρίου, 30100 Αγρίνιο, 26410 50071-72, www.boukourasmotors.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!