MotorBike.gr

JOE BIDEN: Ο νέος πλανητάρχης αγαπά τις μοτοσυκλέτες!

29/12/2020

Biker… Joe

Οι εκλογές των ΗΠA αφορούν για ευνόητους λόγους όλη την υφήλιο. Στις πιο πρόσφατες εξ αυτών μάλιστα, το ενδιαφέρον ήταν ακόμη πιο μεγάλο, λόγω της πολωμένης και πρωτοφανώς διχαστικής κατάστασης που είχε διαμορφωθεί προεκλογικά ανάμεσα στον νικητή “Δημοκρατικό” Joe Biden και στον “Ρεπουμπλικάνο”, Donald Trump. Kείμενο: Κ.Γ.

Αυτό που επίσης γνωρίζουμε για τις εκλογές στις ΗΠΑ, είναι ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα χρησιμοποιούν κάθε διαθέσιμη πληροφορία, ειδικά αυτές που κάνουν “γκέλα” στον προτεσταντικό πουριτανισμό του μέσου Αμερικάνου ψηφοφόρου, για να πλήξουν την αξιοπιστία του αντιπάλου.

Ως εκ τούτου, θέλοντας και μη, όλος ο υπόλοιπος κόσμος ενημερώνεται επίσης με λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή των υποψήφιων προέδρων. Στον απόηχο αυτού του ανελέητου – και απαράδεκτου – κυνηγιού για ροζ σκάνδαλα, λοιπόν, αυτό που μάθαμε εμείς για τον Joe Biden, είναι ότι αγαπά τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες.

Βέβαια ειδικά σε ό,τι αφορά τις δεύτερες, η αγάπη του είναι κατά κάποιο τρόπο ανεκπλήρωτη… από τη στιγμή που έμπλεξε με την πολιτική, γιατί όσο ανέβαινε σταδιακά στις τάξεις της παράταξης των Δημοκρατικών και αποκτούσε αξιώματα, η οδήγηση μοτοσυκλέτας, απαγορευόταν για λόγους ασφαλείας.

H αγάπη του Joe Biden για τις Harley δεν κρύβεται βεβαίως (Πηγή: Τripadvisor)

Παρ΄όλα αυτά, το 2015 του επιτράπηκε να οδηγήσει μια HarleyDavidson, παίρνοντας μέρος στην τιμητική πομπή εις μνήμη των πυροσβεστών που έπεσαν στο καθήκον, κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, η μεγάλη του αγάπη είναι οι Corvette, τυγχάνει μάλιστα να έχει στην κατοχή του μια Stingray του 1967, αλλά και πάλι οι υποχρεώσεις του στην πολιτική δεν του άφηναν χρόνο να τη χαρεί όπως θα ήθελε, πόσο μάλλον τώρα, με το νέο αξίωμα του ως POTUS (President Of The United States).

Πάντως σε μια από τις σπάνιες ευκαιρίες που είχε ως “εξοδούχος” από τον ασφυκτικό κλοιό της προσωπικής του ασφάλειας, o Joe Biden, αντιπρόεδρος ακόμα τότε, εμφανίστηκε στην εκπομπή του Jay Leno και “έκαψε” λίγο λάστιχο στην Stingray, με μια burnout εκκίνηση… (δείτε το video στο τέλος του άρθρου).

Για τα δεδομένα των προέδρων στις ΗΠΑ, λοιπόν, ο Joe Biden είναι αρκούντως “Petrolhead” και μάλιστα παραδοσιακά Αμερικάνος στις προτιμήσεις του, ωστόσο έχει χτίσει ένα “πράσινο” προφίλ σε ό,τι αφορά στις θέσεις του για τις εκπομπές καυσαερίων και έτσι λοιπόν, όσοι ονειρεύονται την μακροημέρευση των 10 λίτρων V8 που καίνε μισό βενζινάδικο στα 100 μίλια, μάλλον θα μείνουν με το όνειρο.

Tα χαμόγελα του Trump και του Pence δίπλα στις Harley έληξαν σύντομα και άδοξα

Σε κάθε περίπτωση, ο Joe Biden θα πρέπει να αποκαταστήσει τη σχέση της αμερικανικής προεδρίας με την HarleyDavidson, την οποία οι κινήσεις του απερχόμενου προέδρου Trump, είχαν ζημιώσει σε μεγάλο βαθμό.

Επίσης, αναμένεται ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο που είχε ξεκινήσει ο Trump με την Κίνα, με ταυτόχρονη άρση των δασμών στις εισαγόμενες πρώτες ύλες από την ασιατική χώρα. Αυτό θα ανακουφίσει τη βαριά βιομηχανία των ΗΠΑ, η οποία μεταξύ άλλων παράγει αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, με μείωση των τιμών στην εγχώρια αγορά.


Ένα άλλο σημείο που απασχολεί όσους ασχολούνται με την
OffRoad οδήγηση στις ΗΠΑ, είναι αν ο Joe Biden θα διατηρήσει σε ισχύ τo νομοθετικό διάταγμα που είχε περάσει η κυβέρνηση του προέδρου Trump, επιτρέποντας την κυκλοφορία οχημάτων εκτός δρόμου, σε οριοθετημένες περιοχές δημοσίου συμφέροντος.

Ας ελπίσουμε βέβαια, ότι πέραν όλων αυτών, που αφορούν ένα μόνο κομμάτι του πλανήτη, για ένα μικρό συγκριτικά με τον παγκόσμιο πληθυσμό αριθμό ανθρώπων, η προεδρία του Joe Biden να είναι η καλύτερη για όλον τον πλανήτη. Αμήν.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!