MotorBike.gr

DAYTONA U125 by Zontes: Ήρθε το “Baby-Streetfighter”!

28/09/2020

Αλλάζοντας τα δεδομένα της κατηγορίας

Aνακοινώθηκε η άφιξη του νέου Daytona U125, από την Γκοργκόλης Α.Ε., την αντιπροσωπεία της εταιρίας Zontes στην Ελλάδα. Διαθέτει ιδιαίτερη σχεδίαση και υψηλά στάνταρ κατασκευής, αλλά και την ξεχωριστή εμφάνιση στην οποία μας έχουν συνηθίσει όλα τα μοντέλα της Zontes. Το U125 είναι προδιαγραφών Euro5 και η τιμή του φτάνει τα 2.695 ευρώ.

Μετά τον ερχομό και την αποδοχή του κοινού για τα Daytona by Zontes X310, V310, T310, R310 και R250 τώρα ήρθε η σειρά των μικρότερων κυβισμών και η ώρα για να εισβάλει στην κατηγορία των Streetfighter 125 κυβικών το Daytona U125. Πέρα από τη διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της εμφάνισης, είναι οι λεπτομέρειες και το φινίρισμα, καθώς και τα υψηλά επίπεδα κατασκευής που κάνουν τη μικρή μοτοσυκλέτα να διακρίνεται ανάμεσα στα συνηθισμένα.

Η σχεδίαση περιλαμβάνει έναν “εύρωστο” κορμό στην περιοχή του ντεπόζιτου-φέρινγκ και μια επιθετική υπερυψωμένη ουρά, που παραπέμπει στη μεγαλύτερη αδερφή της, τη γυμνή R310. Η ιδιαίτερη, κάθετη διάταξη των φωτιστικών σωμάτων στον μπροστινό προβολέα δίνει μια άγρια όψη, που θυμίζει κεφάλι γορίλα!

Το Daytona U125 έρχεται εξοπλισμένο με έναν νέο, υψηλής τεχνολογίας, προδιαγραφών Euro 5, υγρόψυκτο, 4 βάλβιδο κινητήρα 125 cc, με ιπποδύναμη που πλησιάζει τους 15 ίππους, μέγιστη ροπή στα 16 Nm και υψηλή σχέση συμπίεσης 12.5:1.

Η διπλή χαρτογράφηση του κινητήρα, Eco και Sport, προσφέρει προσαρμοστικότητα στις ανάγκες του αναβάτη, ενώ το 6τάχυτο κιβώτιο, συνδυάζεται με τον συμπλέκτη μερικής ολίσθησης, χαρίζοντας ελαφριά αίσθηση της μανέτας και σιγουριά κατά την πέδηση.

Η τροφοδοσία του κινητήρα γίνεται με σύστημα EFI της Bosch, ενώ αξιοσημείωτα χαμηλή είναι η ανακοινώσιμη από την εταιρία κατανάλωση καυσίμου στα 2 l/100km. Σε συνδυασμό με το μεγάλο δοχείο καυσίμου 12.5 lt, η θεωρητική αυτονομία ξεπερνάει τα 600km.

Το κοντό μεταξόνιο 1.355mm και το πλάτος, μόλις στα 845mm, δίνει ευελιξία μέσα στην πόλη.

Το U125 φοράει εντυπωσιακής σχεδίασης χυτές ζάντες από κράμα αλουμινίου για μείωση του βάρους, προσφέροντας παράλληλα υψηλή ανθεκτικότητα.

Διαθέτει μεγάλο δισκόφρενο 300mm μπροστά με διπίστονη δαγκάνα και δισκόφρενο 230mm πίσω, ελεγχόμενα από δικάναλο σύστημα ABS της BOSCH.

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι μπροστά και ανάρτηση ενός αμορτισέρ πίσω, με ξεχωριστό δοχείο αζώτου και μικρομετρική προφόρτιση ελατηρίου, ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες του αναβάτη.

Το ψαλίδι είναι ασύμμετρο, κατασκευασμένο από χυτό αλουμίνιο, και υιοθετώντας σχήμα τόξου στη δεξιά πλευρά του προσφέρει χώρο για να βγει το κοντό τελικό της εξάτμισης. Λόγω του ειδικού κράματος αλουμινίου επιτυγχάνεται μείωση του βάρους του ψαλιδιού, με υψηλότερη στρεπτική ακαμψία.

Η σχεδίαση της εξάτμισης με διακριτική κοντή απόληξη προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα στο U125, κρατώντας παράλληλα χαμηλά το κέντρο βάρους και επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη κατανομή μάζας μεταξύ της αριστερής και δεξιάς πλευράς της μοτοσυκλέτας. Είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, ανθεκτικό σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, εξασφαλίζοντας έτσι μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η σέλα είναι δύο τμημάτων, μια για τον επιβάτη και μια τον συνεπιβάτη, χαρίζοντας σπορ στιλ στο U125. Μια ιδιαίτερη τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή της, κι έτσι το αφρώδες είναι μαλακό χωρίς να παραμορφώνεται.

Το Daytona U125 περιλαμβάνει στον στάνταρ εξοπλισμό προστατευτικά στην άκρη του τιμονιού για τις μανέτες του φρένου και του συμπλέκτη. Κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου διαθέτουν έτοιμες αναμονές για να τοποθετηθούν χούφτες.

Το Daytona U125 θέτει υψηλά στάνταρ στον τομέα της τεχνολογίας με Keyless σύστημα ελέγχου. Το ηλεκτρονικό κλειδί/πομπός επικοινωνεί με τη μοτοσυκλέτα, όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου. Η U125 αναγνωρίζει το ειδικό κλειδί και αυτόματα ενεργοποιεί τα χειριστήρια για να ξεκλειδώσει ο αναβάτης το τιμόνι και να εκκινήσει τον κινητήρα.

Παράλληλα έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στους διακόπτες με διακριτικό κρυφό φωτισμό, ορατό κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με τα συστήματα ηλεκτρικού ανοίγματος ρεζερβουάρ, σέλας και το ηλεκτρικό ξεκλείδωμα τιμονιού εξασφαλίζεται ευκολία χρήσης και άνεση για τον αναβάτη.

Τα full LED φωτιστικά σώματα συμπληρώνουν την επιθετική όψη του U125, με δύο κάθετης διάταξης προβολείς μπροστά, 2 DRL φώτα ημέρας και ένα πίσω φανάρι τοποθετημένο στην άκρη της ουράς. Οι απαραίτητες πληροφορίες για τον αναβάτη παρέχονται από μια ψηφιακή οθόνη υγρών κρυστάλλων, ενώ υπάρχει διπλή θύρα USB με έξοδο 2.1Α, που επιτρέπει τη γρήγορη φόρτιση δύο συσκευών ταυτόχρονα.

Το Daytona U125 διατίθεται σε δύο χρώματα: Μπλε – Aσημί και Κόκκινο – Ασημί και η τιμή του, όπως είπαμε και στον πρόλογο, είναι 2.695€. Είναι διαθέσιμο μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Συνεργατών της εταιρείας Γκοργκόλης Α.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες: www.daytonamotors.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!