MotorBike.gr

Suzuki GSX-S125 2022: Γυμνό στο ένα όγδοο του λίτρου

08/03/2022

Euro 5, νέα χρώματα και γραφικά

Η Suzuki ανακοινώνει την άφιξη του GSX-S125 εξοπλισμένου με κινητήρα Euro 5. Η αναβάθμιση του κινητήρα συνοδεύεται από ολική ανανέωση των χρωματικών συνδυασμών και των γραφικών.

Το Suzuki GSX-S125 μπορεί να παραγγελθεί άμεσα και διαδικτυακά για τις ευρωπαϊκές χώρες στην τιμή των, όχι λίγων, 4.290 ευρώ.

Το Suzuki GSX-S125 αποτελεί μέρος της ανανεωμένης γκάμας της γιαπωνέζικης εταιρίας και είναι έτοιμο να διεκδικήσει μερίδιο στην κατηγορία γυμνών μοτοσυκλετών 125 κυβικών, που είναι δημοφιλέστερες στις ευρωπαϊκές αγορές και όχι τόσο στην ελληνική αγορά… ακόμα.

Η νέα έκδοση του GSX-S τροφοδοτείται από τον γνωστό υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα με 4 βαλβίδες και δύο εκκεντροφόρους, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί ώστε να συμμορφώνεται με τα αυστηρά όρια της νομοθεσίας Euro 5.

Αυτό το μοντέλο συνδυάζει βελτιωμένη απόδοση και μικρότερους ρύπους, ενώ το ταμπεραμέντο του ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του πλαισίου, που επικεντρώνεται στην γρήγορη γεωμετρία και αποσκοπεί να προσελκύσει νέους αναβάτες, που θέλουν να βελτιώσουν τις οδηγικές τους δεξιότητες και γενικότερα σε όλους όσους θέλουν μια ελαφριά μοτοσυκλέτα που να είναι παράλληλα ελκυστική.

Το Suzuki GSX-S125 μπορεί να οδηγηθεί με το δίπλωμα A1, αλλά και με δίπλωμα αυτοκινήτου (υπό προϋποθέσεις) στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και προσφέρεται σε τρία νέα ζωντανά χρώματα, με εντυπωσιακά και πρωτότυπα γραφικά.

Το νέο Baltimore Blue αποτίει φόρο τιμής στην παράδοση των σπορ μοτοσυκλετών της Suzuki, ενώ το Detroit Black, σε συνδυασμό με τους μπλε τροχούς, παραπέμπει σε πιο εξεζητημένες σχεδιαστικές λύσεις.

Το Seattle White, με τις κόκκινες ζάντες, από την άλλη, αντιπροσωπεύει την πιο αντισυμβατική και ανάλαφρη επιλογή.

Το Suzuki GSX-S125 μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικές πρωτιές, μια από τις οποίες είναι η καλύτερη αναλογία βάρους/ισχύος στην κατηγορία του.

Οι σχεδιαστές εργάστηκαν σχολαστικά για να μειώσουν το βάρος του 125 – για παράδειγμα το πλαίσιο είναι 3 κιλά ελαφρύτερο από αυτό των υπολοίπων της κατηγορίας. Αυτό επιτρέπει βελτιωμένες επιδόσεις, τόσο στην επιτάχυνση όσο και στην τελική ταχύτητα, επιτυγχάνοντας πάντα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία που αποκτήθηκε από τα supersport GSX-R, οι μηχανικοί της Hamamatsu έχουν αναθεωρήσει τη διάμετρο και τη διαδρομή του κινητήρα, τη γωνία των βαλβίδων και τη διάμετρό τους. Επίσης βελτιώθηκε ο ψεκασμός, με τέσσερα μπεκ που συνεργάζονται με ένα σώμα γκαζιού 32 mm και φιλτροκούτι 4,3 λίτρων.

Η εξάτμιση έχει ένα μεγαλούτσικο τελικό και καταλύτη που κατεβάζουν τις εκπομπές ρύπων κάτω από τα όρια του Euro 5.

Σημαντική συμβολή στη συνολική απόδοση αποτελεί η επίστρωση του κυλίνδρου επεξεργασίας SCEM.

Το Suzuki GSX-S125 είναι επίσης το μοντέλο με τη χαμηλότερη σέλα και το μικρότερο μεταξόνιο μεταξύ των 125 σπορ δρόμου.

Αυτό επιτρέπει σε κάθε αναβάτη να πατάει τα πόδια του σταθερά στο έδαφος και προσφέρει στη μοτοσυκλέτα μεγάλη ευελιξία στην κυκλοφορία της πόλης.

Όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED και χαρακτηριστικό είναι το σχήμα του προβολέα. Πίσω από τη ζελατίνα υπάρχει ψηφιακή οθόνη LCD, η οποία περιλαμβάνει πλήθος προειδοποιητικών λυχνιών.

 

Στο 125 ξεχωρίζουν οι δίσκοι τύπου μαργαρίτα, με σύστημα ABS τελευταίας γενιάς της Bosch, βάρους μόλις 590 γραμμαρίων.

Οι τροχοί είναι 17 ιντσών και διαθέτουν ελαστικά που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την Dunlop για να εξασφαλίσουν μέγιστη σταθερότητα στην ευθεία και καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές.

Οι πρώτες παραδόσεις GSX-S125 έχουν προγραμματιστεί για τον μήνα Ιούνιο και κρατήσεις μπορούν να γίνουν online με προκαταβολή 500 ευρώ στο PayPal.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!