MotorBike.gr

MOTUL και SUZUKI: 30 χρόνια συνεργασίας στο MotoGP!

29/10/2017

Γιορτάζοντας τρεις δεκαετίες

Πολλοί κατασκευαστές δουλεύουν για χρόνια με τους τεχνικούς τους συνεργάτες επιδιώκοντας την εμπειρία και την εξειδίκευση, αλλά λίγοι έχουν καταφέρει να αποκτήσουν μια μακροχρόνια και δυναμική συνεργασία, όπως αυτή ανάμεσα στη Suzuki και τη Motul στο MotoGP, που φέτος κλείνει τα 30 χρόνια!

Η διάσημη Ιαπωνική εταιρία πήρε μέρος για πρώτη φορά με τη δική της ομάδα στο MotoGP (που τότε ήταν γνωστό ως 500cc Grand Prix World Championship) το 1974, με μία Suzuki RG500, αλλά από την αρχή της συνεργασίας της με τη Motul η Suzuki έβαλε το στίγμα της στη μετέπειτα περίοδο.

Εκτός από την κατάκτηση δύο παγκοσμίων τίτλων το 1973 με τον Kevin Schwantz και το 2000 με τον Kenny Roberts Jr, ακολουθούν συνολικά 39 οι νίκες με μοτοσυκλέτες Suzuki και με λιπαντικά της Motul, με πιο πρόσφατη αυτή του Maverick Viñales το 2016.

Στις τρείς αυτές δεκαετίες, οι μηχανικοί της Suzuki και οι τεχνικοί της Motul έχουν σφυρηλατήσει μία σχέση που βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση και την σωστή συνεργασία.

Τα τελειότερα λιπαντικά έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τις μοτοσυκλέτες της Suzuki συμπεριλαμβανομένου και ενός αποκλειστικού, πειραματικού λιπαντικού για τα πρωτότυπα της Suzuki στο MotoGP, κατάλληλο για τις ακραίες συνθήκες και τους μηχανικούς περιορισμούς, που ισχύουν στους κορυφαίους αγώνες των δίτροχων.

Αυτά τα 30 χρόνια συνεργασίας έχουν συμβάλλει στην εξέλιξη των προϊόντων Factory Line, μία σειρά αποκλειστικά για αγώνες, που χρησιμοποιείται επίσης από την αγωνιστική ομάδα της Suzuki MotoGP.

Η τελευταία μοτοσυκλέτα της ομάδας Suzuki MotoGP, το GSX-RR είναι φέτος στα χεριά ενός νικητή Grand Prix, τον Andrea Iannone, και του νέου Ισπανού, πρώην οδηγό της Moto2 και Rookie της χρονιάς, Alex Rins.

Το MotoGP παραμένει η κορυφαία αθλητική διοργάνωση στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και κάθε χρόνο αποτελεί ένα ζωντανό εργαστήριο εξέλιξης για τη Motul προκειμένου να αναπτύξει εκεί νέα, καινοτόμα προϊόντα που προορίζονται για 90+ αγορές παγκοσμίως.

Και τα δύο brands γιόρτασαν την επέτειο με τους πιο στενούς συνεργάτες τους κατά τη διάρκεια του Motul MotoGP Grand Prix 2017 της Ιαπωνίας στα μέσα του Οκτώβρη.

Κος Masahiro Nishikawa, Γενικός Διευθυντής στο τμήμα μοτοσυκλετών της Suzuki, δήλωσε: «Η Suzuki Motor Corporation είναι περήφανη για την μακρόχρονη και δημιουργική συνεργασία με τη Motul. Η συνεργασία 30 χρόνων, αποκλειστικά με έναν τεχνικό σύμβουλο, στους πιο ταχέως εξελισσόμενους αγώνες μοτοσυκλετών όπως το Grand Prix, είναι από μόνη της ένα εξαιρετικό επίτευγμα και για τις δύο εταιρείες και αποδεικνύει περίτρανα την πεποίθηση ότι τόσο η Suzuki, όσο και η Motul έχουν αφοσιωθεί σε αυτή τη σχέση, προκειμένου να εξελίξουν τόσο τις καλύτερες μοτοσυκλέτες, όσο και τα καλύτερα λιπαντικά για το Grand Prix».

The Perfect Partnership

3 decades of collaboration and determination!

Posted by Motul on Samstag, 14. Oktober 2017

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Motul, Hervé Amelot προσέθεσε: «Η Motul αισθάνεται περήφανη για την συνεργασία της με τη Suzuki, από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους κατασκευαστές στον κόσμο. Αυτό που έχει επιτευχθεί στο MotoGP είναι το αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης συνεργασίας 30 ετών και πλέον, η οποία επικεντρώνεται στην επικοινωνία, στο όραμα και στην ατελείωτη εξέλιξη της τεχνολογίας. Προσβλέπουμε σε πολλά περισσότερα χρόνια συνεργασίας και θα απολαύσουμε τον εορτασμό αυτής της επετείου με την Suzuki!».

Σχετικά με τη Suzuki

Ξεκινώντας τις επιχειρήσεις της το 1909 ως Suzuki Loom Works, η εταιρεία ανασυστάθηκε το 1920. Από ίδρυσή της στο Hamamatsu της Ιαπωνίας, η SUZUKI αναπτύχθηκε σταθερά και επεκτάθηκε. Στην περίοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το μηχανοκίνητο 2-τροχο «Power free» απέκτησε αρχικά πολύ καλή φήμη, έως ότου το διαδέχθηκε το 125cc ‘Colleda’».

Η SUZUKI μπήκε στον κόσμο των αγώνων μοτοσυκλετών στο Grand Prix το 1962, κερδίζοντας το πρωτάθλημα των 50cc και πέντε ακόμα τίτλους σε αυτή την κατηγορία, καθώς και τρεις τίτλους Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στην κατηγορία των 125cc και συνολικά έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα στην Premier class. Επίσης στην κορυφαία κατηγορίας 500cc / MotoGP, η Suzuki κατέχει μέχρι στιγμής 91 νίκες.

Σήμερα, ακολουθώντας τις εξελίξεις, η SUZUKI έχει μια πλήρη γκάμα μοτοσυκλετών, αυτοκινήτων, εξωλέμβιων κινητήρων και άλλων προϊόντων, όπως μηχανοκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων και βιομηχανικού εξοπλισμού. Το εμπορικό σήμα “S” είναι αναγνωρίσιμο από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ως συνώνυμο της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της πρωτοπορίας, που χαρακτηρίζουν τα προϊόντας της.

Σχετικά με τη Motul

Η γαλλική εταιρία Motul δραστηριοποιείται παγκοσμίως και ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διανομή λιπαντικών προϊόντων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και άλλων οχημάτων), καθώς και λιπαντικών βιομηχανικής χρήσης μέσω της δραστηριότητας της Motul Tech.

Η Motul έχει επίσης αναγνωριστεί ως ειδικός στα συνθετικά λιπαντικά. Ήδη από το 1971, η Motul ήταν η εταιρία πρωτοπόρος στην παρασκευή του πρώτου 100% συνθετικού λιπαντικού για κινητήρες αυτοκινήτων, το 300V, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας εστέρων η οποία χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην αεροναυπηγική βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, η Motul απέκτησε αξεπέραστη εμπειρία ως επίσημος προμηθευτής λιπαντικών για πολλές αγωνιστικές ομάδες και κατασκευαστές και συμμετέχει ενεργά στην περεταίρω ανάπτυξη των τεχνολογικών καινοτομιών στα motorsports.

Η Motul υποστηρίζει ομάδες αλλά και διεθνείς αγώνες και πρωταθλήματα όπως: 24 Hours of Le Mans (αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας), FIA World Endurance Championship, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, Super GT, Drift, Pikes Peak, Japanese championship Super Formula, Blancpain Endurance Series, Dakar, Tour Auto, Le Mans Classic, MotoGP, World Superbike, World MX, FIM Endurance World Championship, IOM TT, MOTUL FIM Ice Speedway Gladiators World Championship, Roof of Africa και πολλές ακόμη.

Περισσότερα: www.motul.com

30 years and counting!

Many manufacturers work with their technical partners for a number of years to build expertise and experience, but there are few that have the length and strength of collaboration as that between Suzuki in MotoGP™ and Motul

Posted by Motul on Freitag, 13. Oktober 2017

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!