MotorBike.gr

Pirelli Scorpion Trail III: Νέα ελαστικά για χρήση σε άσφαλτο και χώμα

02/02/2024

Για άσφαλτο κυρίως, αλλά και για χώμα

Τα νέα σπορ ελαστικά μοτοσυκλέτας Pirelli Scorpion Trail III της οικογένειας των “Scorpion” που προορίζονται για χρήση στην άσφαλτο, μπορούν, χάρη στη σχεδίαση και τα χαρακτηριστικά τους, να χρησιμοποιηθούν και σε ήπια χρήση στο χώμα.

Τα Pirelli Scorpion Trail III εμφανίζουν εξαιρετική σταθερότητα, ακόμη και με πλήρες φορτίο, απόδοση στο βρεγμένο παρόμοια με αυτή ενός Sport-Touring ελαστικού και εκπέμπουν χαμηλό θόρυβο στην επαφή τους με το δρόμο.

Οι πρώτες διαστάσεις των Pirelli Scorpion Trail III είναι ήδη διαθέσιμες προς πώληση στην αγορά, ενώ ολόκληρη η σειρά θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά.

Τα νέα Pirelli Scorpion Trail III εκπροσωπούν την τελευταία γενιά ελαστικών adventure-touring, με μεγαλύτερη έμφαση στην σπορ χρήση στην άσφαλτο, σε σύγκριση με την οικογένεια ελαστικών Scorpion.

Σχεδιασμένα για σύγχρονες μοτοσυκλέτες adventure και crossover, οι οποίες είναι πολύ ευέλικτες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές χρήσεις, τα νέα Pirelli Scorpion Trail III είναι το αποτέλεσμα των τελευταίων εξελίξεων, όσον αφορά τις τεχνολογίες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται, από το Τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της Pirelli.

Το όνομα Scorpion διευκρινίζει αμέσως ότι τα ελαστικά ανήκουν στη γκάμα των προϊόντων Pirelli που προορίζονται για χρήση εκτός δρόμου (καθώς και σε αγώνες δύο και τεσσάρων τροχών) όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, στο οποίο η Pirelli είναι αδιαμφισβήτητος κορυφαίος κατασκευαστής επί 40 χρόνια, έχοντας κατακτήσει 81 παγκόσμιους τίτλους.

Αυτό συμβαίνει επειδή το Scorpion Trail III είναι ένα ελαστικό διπλής χρήσης, δρόμου/εκτός δρόμου, επομένως ένα προϊόν που προορίζεται κυρίως για χρήση σε άσφαλτο, αλλά επιτρέπει επίσης να το χρησιμοποιήσουμε και σε χωματόδρομους.

Στην άσφαλτο, τα ελαστικά Scorpion Trail III προσφέρουν σπορ κράτημα, χάρη στα υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, βέλτιστες αντιδράσεις, εξαιρετική σταθερότητα ακόμη και με πλήρες φορτίο και απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα, παρόμοια με αυτή ενός ελαστικού Sport-Touring.

Όταν αφήνουμε την άσφαλτο για να περάσουμε στους χωματόδρομους, η προσεκτική σχεδίαση των κεντρικών και εγκάρσιων αυλακώσεων στο πέλμα των ελαστικών παρέχει έλεγχο και πρόσφυση.

Τέλος, ένα άλλο πλεονέκτημα που προσφέρει το SCORPION Trail III είναι η αξιοσημείωτη ελαχιστοποίηση του θορύβου από το δρόμο, που δεν μειώνει την απόλαυση και την απόδοση στην οδήγηση.

Όλα τα παραπάνω οφέλη γίνονται δυνατά χάρη στην τέλεια αρμονία όλων των στοιχείων που συνθέτουν τα Scorpion Trail III.

Σχεδιασμός πέλματος

Ο σχεδιασμός του πέλματος του SCORPION Trail III έχει προκύψει από την εξέλιξη του προκατόχου του Scorpion Trail II, με στόχο τη βελτίωση της σταθερότητας και της ακρίβειας στην οδήγηση. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η πετυχημένη και βραβευμένη χαρακτηριστική σχεδίαση της σειράς σπορ ελαστικών Diablo επανεξετάστηκε και ενσωματώθηκε σε ένα προϊόν για διπλή χρήση, για άσφαλτο και χώμα.

Οι αυλακώσεις στην κεντρική περιοχή, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από το εντυπωσιακό και εμβληματικό Flash της σειράς Diablo, επιτρέπουν την αποστράγγιση του νερού και την πλευρική σταθερότητα στην οδήγηση σε πιο μαλακό έδαφος, ενώ παρέχουν ομοιόμορφη φθορά.

Τέλος, η ενσωμάτωση έντονων κεντρικών αυλακώσεων για πρόσφυση και αυλακώσεων στα πλάγια του ελαστικού έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν καλή κατευθυντικότητα και πρόσφυση ακόμη και σε χωματόδρομους.

Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά επέτρεψαν στα Scorpion Trail III να αυξήσουν την αναλογία χρήσης εντός και εκτός δρόμου σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με την άσφαλτο και, κατά συνέπεια, πλεονέκτημα όσον αφορά την απόδοσή τους στην άσφαλτο.

Γόμες

Το Scorpion Trail III προσφέρει νέες γόμες, πάντα με βάση 100% το πυρίτιο, τόσο για το μπροστινό όσο και για το πίσω ελαστικό, για εξαιρετική απόδοση τόσο σε βρεγμένες όσο και σε στεγνές επιφάνειες.

Τα πίσω ελαστικά διπλής σύνθεσης, χρησιμοποιούν μια μαλακή γόμα στα πλάγια με την προσθήκη πλαστικοποιητικών ρητινών, που βελτιστοποιούν την πρόσφυση στις στροφές.

Η πιο σκληρή γόμα στην κεντρική ζώνη του πέλματος του ελαστικού είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται για το μπροστινό ελαστικό και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υψηλή σταθερότητα, αντοχή στη φθορά και πολλά χιλιόμετρα.

Σκελετός

Ο σκελετός των εμπρόσθιων ελαστικών προέρχονται από την εμπειρία της Pirelli στα ελαστικά supersport και βελτιώνουν την οδήγηση και το κράτημα.

Συγκεκριμένα, ο ακτινικός (radial) σκελετός διαθέτει κατασκευή με ατσάλινη ζώνη 0 μοιρών, που παρέχει εξαιρετική σταθερότητα ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες.

Ο εξαιρετικά άκαμπτος σκελετός των πίσω ελαστικών επιτρέπει το σπορ κράτημα σε όλα τα μεγέθη και δίνει υψηλή σταθερότητα σε όλες τις συνθήκες φορτίου.

Προφίλ

Τα προφίλ των Scorpion Trail III προέρχονται από την εμπειρία της Pirelli στα ελαστικά Sport-Touring με προσέγγιση καμπύλης πολλαπλών ακτίνων που παρέχει σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, πολλά χιλιόμετρα και σπορ αίσθηση με προοδευτική συμπεριφορά.

Μεγέθη

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις διαστάσεις των Scorpion Trail III που θα είναι διαθέσιμα προς πώληση το πρώτο εξάμηνο του 2024, εκτός από τα μπροστινά μεγέθη 120/70 – 19″ και τα πίσω 170/60 – 17″ , που θα φτάσουν στην αγορά στο δεύτερο εξάμηνο του έτους που διανύουμε.

Περισσότερες πληροφορίες: www.intramoto.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!