MotorBike.gr

Παγκόσμιο SBK 2023: Ποιος θα σταματήσει τη Ducati και τον Bautista;

05/07/2023

Ασταμάτητος ο Άλβαρο

Τη δέκατη έκτη νίκη της σεζόν πέτυχε το ΣΚ που μας πέρασε στην Αγγλία, για τον 6ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike 2023, o Ισπανός αναβάτης της Ducati Alvaro Bautista. Έτσι δημιούργησε μια μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και μια τεράστια από τον τρίτο αναβάτη στη βαθμολογία, με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται όλοι: θα μπορέσει κανείς να σταματήσει την Ducati και τον Bautista;

Μετά τον έκτο γύρο του Π. Π. SBK 2023 ο Alvaro Bautista έχει συλλέξει 375 βαθμούς και προηγείται κατά 93 βαθμούς από τον δεύτερο Toprak Razgatlioglu με Yamaha! Τρίτος είναι ο Andrea Locatelli με την χαοτική διαφορά των 182 βαθμών από τον Bautista!

Άρα μόνο ο Toprak Razgatlioglu με την R1 ίσως να είναι σε θέση να βάλει φρένο στη “μονοκρατορία” Ducati και Bautista.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε ο Τούρκος πρώην Παγκ. Πρωταθλητής SBK 2022, που κατάφερε έστω μια νίκη (από τις τρεις της συνάντησης) στην Αγγλία και το Donington, στο εμβόλιμο Superpole Race.

Οι γνωστοί τρεις πρωταγωνιστές του Πρωταθλήματος, οι Bautista, Rea, Razgatlioglu, που σχεδόν μονοπωλούν τις μονομαχίες για την πρώτη θέση, βρέθηκαν στην κεφαλή του αγώνα των δέκα γύρων, με τον πολυπρωταθλητή Βορειο-Ιρλανδό Jonathan Rea της Kawasaki, να δείχνει έτοιμος να πάρει την παρθενική (!) φετινή του νίκη.

Όμως ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, Toprak Razgatlioglu, έκανε την επίθεσή του στον τελευταίο γύρο κλέβοντάς του την πρώτη θέση, ενώ ο Rea έχασε και τη δεύτερη από τον Bautista, ο οποίος τον προσπέρασε κι αυτός στον τελευταίο γύρο.

Η νίκη του Razgatlioglu, έστω και σε αγώνα Superpole ήταν μόλις η δεύτερη της σεζόν, με την πρώτη νίκη να έχει έρθει και πάλι σε Superpole Race, στην ινδονησιακή πίστα της Mandalika.

Σημειώστε πως ο Toprak είναι ο μοναδικός αναβάτης που έχει στερήσει νίκες από τον Bautista φέτος! Δείτε τον πίνακα με τα στατιστικά στοιχεία στο τέλος του άρθρου.

Τους υπόλοιπους δύο αγώνες του έκτου γύρου του Παγκ. Πρωταθλήματος Superbike κέρδισε φυσικά ο Bautista που πέτυχε τη 12η νίκη του και δήλωσε μετά τον αγώνα: “Αν κάποιος μου έλεγε ότι θα έφευγα από τον αγώνα του Donington με 2 νίκες και μια δεύτερη θέση, θα δυσκολευόμουν να το πιστέψω. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεν κοιτάζω τη βαθμολογία: σκέφτομαι μόνο τον επόμενο αγώνα και ανυπομονώ να βρεθώ στην πίστα της Imola.”

Θα φέρει και η Imola της Ιταλίας – όπου το Π. Π. SBK προσγειώνεται στις 14-16 Ιουλίου, για τον έβδομο γύρο της σεζόν περισσότερες νίκες στη Ducati και τον Bautista;

Το πιθανότερο είναι πως ναι θα φέρει, αφού η ιταλική εταιρία δείχνει να συνεχίζει και το 2023 αυτό που ξεκίνησε πέρσι, μονοπωλώντας τις νίκες σε αγώνες MotoGP και Superbike και να πηγαίνει καρφωτή για δυο ακόμα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!