MotorBike.gr

Βόμβα στα MotoGP: Η Ducati μετά τον Martín χάνει και τον Bastianini!

04/06/2024

Η Ducati σοκάρει τον κόσμο των MotoGP, ποντάροντας στον Marc Márquez

Η επιλογή της Ducati, η οποία διάλεξε τον Marc Márquez για την επίσημη, εργοστασιακή της ομάδα, οδήγησε στην προσχώρηση του Jorge Martín στην Aprilia, αλλά και του Enea Bastianini στην KTM, όπως επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του Ιταλού αναβάτη, Carlo Pernat.

Ενώ πλησιάζει ολοένα η στιγμή που ο Marc Márquez θα υπογράψει με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati Lenovo για το 2025, οι απώλειες αξιόλογου αγωνιστικού δυναμικού του ιταλικού εργοστασίου σοκάρουν.

Jorge Martin (Ducati)

Jorge Martín

Ο σεισμός στην αγορά μεταγραφών του MotoGP συνεχίζεται και οι …δονήσεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες 24 ώρες. Ήταν ξεκάθαρο ότι η απόφαση της Ducati θα ταρακουνούσε το ντόμινο των μεταγραφών, και παρόλο που δεν είναι ακόμη επίσημο ότι ο Marc Márquez επιλέχθηκε για την επίσημη ομάδα του οίκου του Borgo Panigale, οι Martin και Bastianini κινήθηκαν άμεσα.

 

Χθες ανακοινώθηκε η υπογραφή του Jorge Martín στην Aprilia, ενώ η άφιξη του Enea Bastianini στην πλευρά της KTM αναμένεται σύντομα να επισημοποιηθεί, οπότε ο Ιταλός αναβάτης θα αγωνίζεται στο εξής με τη δορυφορική ομάδα της αυστριακής μάρκας.

O Jorge Martín του χρόνου θα τρέχει με την εργοστασιακή ομάδα της Aprilia

Σίγουρα πάντως στην Ducati δεν ανοίγουν σαμπάνιες με αυτές τις εξελίξεις. Δυο νέοι, φέρελπις νέοι, ένας Ιταλός και ένας Ισπανός έφυγαν από τις τάξεις της για το 2025

Ο Carlo Pernat, μάνατζερ του Bastianini, το επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα «Zona Cesarini» στο Radio Rai 1: «Ο Enea Bastianini τον επόμενο χρόνο θα είναι με μια επίσημη KTM», είπε ο Pernat, προκαλώντας νέα αναταραχή στα MotoGP μετά τις τολμηρές είναι αλήθεια αποφάσεις της Ducati.

 

 

Ο Bastianini θα συνεργαστεί με δορυφορική ομάδα της KTM , αλλά θα έχει πανομοιότυπη μοτοσυκλέτα με αυτήν των αναβατών της εργοστασιακής Red Bull KTM, οι οποίοι το 2025 θα είναι οι Pedro Acosta και Brad Binder.

Jorge Martín

Το πλάνο της αυστριακής φίρμας είναι να συνεχίσει να έχει τέσσερις μοτοσυκλέτες ίδιων προδιαγραφών για τους τέσσερις αναβάτες της, εκ των οποίων μόνο μία μένει να οριστικοποιηθεί: αυτή την οποία θα οδηγεί ο Bastianini στη δορυφορική δομή.

 

 

Έτσι, ο «Bestia» θα ολοκληρώσει μια καριέρα τεσσάρων σεζόν με τη Ducati, η πρώτη με την ομάδα της Esponsorama, η δεύτερη με την Gresini Racing -τέσσερις νίκες και η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα- και οι δύο τελευταίες εντός της εργοστασιακής ομάδας, όπου λόγω ατυχών συμβάντων, δεν έχει ακόμα δείξει το πολύ υψηλό επίπεδο που είχε το 2022 με την Gresini.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και μόλις τερμάτισε δεύτερος στο Mugello, αφού προσπέρασε τον Jorge Martín στην τελευταία στροφή.

Enea Bastianini

Η αλλαγή των σχεδίων της Ducati, η οποία κατέληξε να τζογάρει στο στοίχημα που λέγεται Marc Márquez ως μελλοντικό συνεργάτη του Pecco Bagnaia, έχει δυναμιτίσει το χώρο των MotoGP.

 

Ο Jorge Martín, στενοχωρημένος μετά την αλλαγή πορείας της Ducati – η οποία αρχικά τον είχε επιλέξει για να κάνει το άλμα στην εργοστασιακή ομάδα – δεν άργησε να ετοιμάσει τις βαλίτσες του για την Aprilia, η οποία επιβεβαίωσε την υπογραφή του τρέχοντος πρωτοπόρου στη βαθμολογία αναβάτη και πολυνίκη των φετινών αγώνων!

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί εξαιρετικό νέο για την Aprilia που θέλει να έχει στους κόλπους της έναν πολύ-πολύ γρήγορο αναβάτη σαν τον Jorge Martín.

Enea Bastianini

Ο Bastianini ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος για να συνεχίσει στην επίσημη ομάδα της Ducati και αποφάσισε επίσης να αλλάξει ομάδα.

Όλα είναι έτοιμα λοιπόν για να ανακοινώσει και η Ducati την αμφιλεγόμενη απόφασή της σχετικά με την άφιξη του Marc Márquez στην εργοστασιακή ομάδα το 2025, και κάτι μας λέει πως αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!