MotorBike.gr

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Customizing από την BMW

20/07/2023

Ποια θα αναδειχθεί η πιο όμορφη custom R 18 του κόσμου;

Η BMW Motorrad παρουσιάζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα customizing της R 18 – έναν διαγωνισμό, στον οποίο θα συμμετέχουν 18 χώρες και 150 αντιπροσώποι που θα μετασκευάσουν, σύμφωνα με την φαντασία τους και τη μαστοριά τους, την BMW R 18 σε μια προσπάθεια να κερδίσουν διεθνή αναγνώριση.

Ακολουθώντας άλλους κατασκευαστές και τις τάσεις της συγκεκριμένης σκηνής, η BMW Motorrad παρουσιάζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Customizing της boxer μοτοσυκλέτας της, R 18.

Από όλες τις μοτοσυκλέτες της γκάμας της BMW Motorrad, μόνο μία θα μπορούσε να δεχθεί αισθητικές και λειτουργικές μετατροπές σε μεγάλο βαθμό, κι αυτή είναι η R 18.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα χτυπάει απευθείας την αγορά των cruiser που ευδοκιμεί στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες και φοράει τον μεγαλύτερο κινητήρα boxer παραγωγής σε κυβισμό, όχι μόνο στη γκάμα της BMW, αλλά και παγκοσμίως.

Το customizing, η προσαρμογή, η εξατομίκευση ήταν πάντα στον πυρήνα της κουλτούρας αυτής της κατηγορίας μοτοσυκλετών, κι αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε όλο και περισσότερες τέτοιες μετατροπές να χρησιμοποιούν την R 18 ως βάση.

Αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας, η BMW διοργανώνει το BMW Motorrad Customizing Championship, έναν διαγωνισμό που αποσκοπεί να χαρίσει τη δέουσα αναγνώριση στη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική φύση της BMW R 18.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αφού ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2023, με την παγκόσμια πρωτοβουλία να οδηγεί απ’ ό,τι φαίνεται σε συναρπαστικές κατασκευές,  καθώς 150 αντιπρόσωποι σε 18 χώρες εργάζονται για να δημιουργήσουν τις πιο ξεχωριστές και εντυπωσιακές κατασκευές που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Συνεργάτες της BMW Motorrad από Αυστραλία, Αυστρία, Καναδά, Κίνα, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Πολωνία, Πορτογαλία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Ελβετία, Ουκρανία (!), Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, συμμετέχουν όλοι στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τα μοντέλα που θα χρησιμοποιηθούν, αυτά είναι τα: R 18, R 18 Classic, R 18 B και R 18 Transcontinental, τα οποία έχουν όλα παρόμοια βάση, αλλά είναι διακοσμημένα με διαφορετικά αξεσουάρ και απευθύνονται σε διαφορετικά στυλ οδήγησης.

Στους διεθνείς ημιτελικούς που έχουν προγραμματιστεί από τις 31 Ιουλίου έως τις 14 Αυγούστου 2023, έξι από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες συνολικά θα επιλεγούν από μια κριτική επιτροπή ειδικών του κλάδου και μεγάλων ονόματων της σκηνής των custom μοτοσυκλετών.

Μετά από αυτό, μια δημόσια ψηφοφορία θα καθορίσει τον πρωταθλητή στον μεγάλο παγκόσμιο τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί κατά τα εγκαίνια του BMW Motorrad Welt στο Βερολίνο στις 29 Σεπτεμβρίου 2023.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!