MotorBike.gr

Voge DS800X Rally 2025: Πρώτη δοκιμή στην Ελλάδα

23/09/2025

Πάμε πάρα πολύ καλά…

Τη μεγάλη της πίστη στη νέα Voge DS800 Rally κατέθεσε η αντιπροσωπεία της εταιρίας στην Ελλάδα με μια άριστα οργανωμένη πρώτη παρουσίαση, σε πλήθος δημοσιογράφων, στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, κι απ’ ό,τι διαπιστώσαμε μετά από μια πρώτη βόλτα στην άσφαλτο και το χώμα… πολύ καλά έκανε. Κείμενο: Βασίλης Αντζουλάτος, Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Το να πιστεύεις σε τέτοιο βαθμό στο προϊόν που προτείνεις στον κόσμο, σημαίνει πως όλη η διαδικασία δημιουργίας του έχει κινηθεί πάνω σε ποιοτικούς άξονες. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι ο ερχομός του Voge DS800X Rally ανεβάζει για άλλη μια φορά τον πήχη στις δυνατότητες της κινεζικής μοτοβιομηχανίας, αλλά και της μεσαίας κατηγορίας των Adventure μοτοσυκλετών;

Γιαπωνέζικο” είναι όλο το 800, όπου κι αν το κοιτάξεις, κι αυτό δικαιολογείται κυρίως από τις παραμέτρους που έθεσαν μπροστά τους οι άνθρωποι της Voge για να το δημιουργήσουν.

 

 

Είπαν λοιπόν πως πρώτα απ’ όλα (έχουν μάθει πολύ καλά το μάθημά τους) θέλουμε ευρωπαϊκή σχεδίαση για να αρέσει στους πάντες και όχι σε λίγους.

Μετά είπαν πως “θα το γεμίσουμε με premium εξοπλισμό” για να διατηρήσουμε το πλεονέκτημά μας έναντι των ανταγωνιστών που δεν μπορούν παρά να προσφέρουν τα βασικά.


Τέλος “θα κινηθούμε στα όρια της τεχνολογικής αιχμής” των μοτοσυκλετών παραγωγής, χωρίς ποτέ να παραγκωνίζουμε το απαραίτητο πλεονέκτημά μας, που είναι η προσιτή τιμή.

 

 

Να λοιπόν που παρουσιάζεται το Voge DS800X Rally με έναν ολοκαίνουργιο δικύλινδρο κινητήρα 800 κυβικών, που θυμίζει και σε όψη, σε λειτουργία και σε ήχο γιαπωνέζικο αντίστοιχο, τη στιγμή που οι μηχανικοί θόρυβοι και οι κραδασμοί κάπου είχαν δραπετεύσει εκεί κάτω στην περιοχή του Λαυρίου, γιατί μαζί μας… δεν ήταν πάντως.

Ο κινητήρας έχει κυβισμό 798 κυβικών (με μεγάλη διαδρομή για απόδοση-απόκριση στις χαμηλές-μεσαίες στροφές) δύο εκκεντροφόρους και 4 βαλβίδες, είναι φτιαγμένος για να βγάζει ροπή (στρόφαλος γωνίας 270 μοιρών) και ακούγεται σαν V-2 που είναι μουσική στα αυτιά των μοτοσυκλετιστών.

 

 

Η δύναμή του φτάνει τους 95 ίππους στις 9.000 rpm και η ροπή τα 81 Nm στις 6.500 rpm, έχει εξάρι σασμάν και συμπλέκτη μερικής ολίσθησης, τη στιγμή που διαθέτει λίπανση ξηρού κάρτερ, με αποτέλεσμα το μοτέρ να μην έχει μεγάλο ύψος συνολικά – κάτι που βοηθάει στη χωροταξία και τη κατανομή βάρους, αλλά και την οδική συμπεριφορά.

Με την Voge να έχει κρατήσει το βάρος σε λογικά επίπεδα (λίγο παραπάνω από τα 200 κιλά, άδειο, χωρίς κεντρικό σταντ, προβολάκια και προστατευτικά σίδερα που δίνονται στον στάνταρ εξοπλισμό), και όπως έδειξαν και οι άνθρωποι της αντιπροσωπείας στην πολύ καλή τους παρουσίαση, το 800 στοχεύει ξεκάθαρα ψηλά και χτυπάει τους ανταγωνιστές του με θάρρος.

 

 

Στέκεται απέναντι στα Yamaha Tenere 700, Honda Transalp 750, Benelli TRK702X, CFMoto 800 MT-X και Kove 800X από όλα τα οποία το DS800X έχει τον ισχυρότερο κινητήρα, μαζί με το Kove!

Κι αν μπει δίπλα τους στην τοποθέτηση τιμής/χαρακτήρα, δηλαδή ποιο απ’ όλα είναι το “πιο χωμάτινο” ή το “πιο ασφάλτινο”, το 800 της Voge είναι ακριβότερο μόνο από το Benelli και στο χώμα μένει ελαφρώς πίσω από τα Yamaha, Kove και CFMoto τη στιγμή που εμφανίζεται πιο “ζυγισμένο” – κεντραρισμένο (στον πίνακα) από τα υπόλοιπα, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Γι’ αυτό και η αντιπροσωπεία μιλάει για το “πιο ισορροπημένο” Adventure για πραγματική διπλή χρήση και στη πόλη και στις εκδρομές και στα ταξίδια και στο χώμα, χωρίς υπερβολικές διαστάσεις ή απαιτήσεις ύψους του αναβάτη ή των ικανοτήτων του.

Παράλληλα αξίζει να δημοσιεύσουμε για άλλη μια φορά το τι προσφέρει από πλευράς στάνταρ εξοπλισμού γιατί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός.

– Οδηγικά προγράμματα
– Ακτινωτοί τροχοί (21″-18″) με ελαστικά χωρίς αεροθάλαμο
– TCS σύστημα ελέγχου πρόσφυσης
Aμορτισέρ τιμονιού (σταμπιλιζατέρ)
– TPMS σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών
– Φωτιστικά
Full LED


– Έγχρωμη Οθόνη TFT 7″ με πλήρεις ενδείξεις
– Συνδεσιμότητα Blue Tooth
– DASH CAM (κάμερα καταγραφής διαδρομών)
– Υποβοηθούμενος συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης
– Ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες
Nissin

 

 

– ABS τελευταίας γενιάς, πλήρως ρυθμιζόμενο
– KYB πλήρως ρυθμιζόμενo ανεστραμένο πιρούνι
– ΚΥΒ πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ
– Διαδρομές ανάρτησης 200mm μπροστά και 190mm πίσω
– Έξτρα προβολείς ομίχλης LED
– Ρυθμιζόμενες μανέτες
– Προστατευτικές χούφτες


– Ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας
– θερμαινόμενη σέλα
– θερμαινόμενα γκριπ
– Πρίζα παροχής ρεύματος και θύρα φόρτισης USB
– Προστατευτική ποδιά κινητήρα αλουμινίου
– Πλευρικά προστατευτικά κάγκελα και σχάρα
– Ανοξείδωτη εξάτμιση
– Πλάγιο & κεντρικό σταντ

Μετά την στατική παρουσίαση του μοντέλου στη μεγάλη αίθουσα του Τεχνολογικού Πάρκου του Λαυρίου είχε έρθει η ώρα να βγουν οι δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου στη γύρω περιοχή να οδηγήσουν σε άσφαλτο και χώμα και να φωτογραφηθούν.

Tο DS800X είναι μία μοτοσυκλέτα την οποία περιμέναμε με μεγάλη προσμονή γιατί εκτός των άλλων έφτασε στην Ελλάδα με μια πολύ καλή τιμή στα 8.295 ευρώ (προπαραγγελία) και 8.995 κανονική) και σε μια κατηγορία-φωτιά των adventure μεσαίας κατηγορίας.

 

 

Η μοτοσυκλέτα είναι όμορφη, χωρίς κάποιο στοιχείο ή σημείο της εμφάνισης να σε ξενίζει, πατώντας πάνω στις γνωστές γραμμές των adventure, χωρίς υπερβολές – κάτι που δεν είναι κατακριτέο, αφού με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρξουν ενστάσεις από την πλευρά του κοινού. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν το design κινείται στα άκρα, οι γνώμες ξαφνικά διίστανται και γίνεται φασαρία γύρω από το μοντέλο.

Η θέση οδήγησης είναι εργονομική, με το τιμόνι ελαφρώς ψηλά όπως συνηθίζεται σε αυτού του τύπου τις μοτοσυκλέτες και παράλληλα κάθεσαι πάνω σε μια αρκετά πλατιά και αρκετά μαλακή σέλα. Ανυπομονούμε να βγάλουμε αυτή την καλοφτιαγμένη και προσεγμένη μοτοσυκλέτα και σε ταξίδι και παντού, για να δούμε “τι ψάρια πιάνει” στις μεγάλες βόλτες.

Οι αναρτήσεις, που είναι ρυθμιζόμενες της Kayaba, στις μεσαίες θέσεις που ήταν σεταρισμένες απέδιδαν πολύ καλά, έδιναν περίσσια άνεση, με τον έλεγχο του συνόλου να παραμένει απροβλημάτιστος.

Κράτημα και κλίσεις στις στροφές έρχονται με μια φυσικότητα που το DS-X Rally θυμίζει σύνολο των 170-180 κιλών κάτω από τα πόδια σου, παρότι τα κιλά του 800 είναι πολύ περισσότερα, ειδικά όταν είναι γεμάτο το μεγάλο 24 άρι (!) ντεπόζιτο.

Και ναι, το τελευταίο είναι μεγάλης χωρητικότητας, αλλά δεν είναι ογκώδες, ανοίγοντας σε λογικό βαθμό τα πόδια σου στην περιοχή των γονάτων.

Τα φρένα επίσης είχαν αίσθηση (ειδικά μπροστά) και δύναμη, όπως πολύ καλά τα πήγαν και τα λάστιχα (Pirelli) και στην άσφαλτο και στο χώμα.

Ο κινητήρας έχει δύναμη από χαμηλά και στις μεσαίες στροφές όπως έχει σχεδιαστεί, ενώ το Normal Mode, που είναι το “μαλακό” πρόγραμμα,  φαίνεται και στο άνοιγμα-κλείσιμο του γκαζιού. Στη ρύθμιση Sport το 800 αγριεύει και γίνεται πιο απότομο, έτσι όπως θα ζητούσε κάποιος που θα ήθελε να πάει γρήγορα και να οδηγάει πιο σπορτίβικα.

Κραδασμοί όπως είπαμε και παραπάνω δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι που ίσα-ίσα γίνονται αντιληπτοί στο τιμόνι.

Η προστασία από τον αέρα είναι αρκετά καλή για το μέγεθος της ζελατίνας του φέρινγκ, πίσω από την οποία βρίσκεται ένα όμορφο κάθετο όργανο τύπου Rally.

Πολύ καλή ήταν και η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στο χώμα, ακόμα και στα πιο απαιτητικά σημεία μιας βατής διαδρομής, με τη θέση οδήγησης να είναι απολύτως εντός στόχου.

Τι είδαμε λοιπόν από τη γρήγορή μας βόλτα στο Λαύριο; Στην περίπτωση του Voge DS800X έχουμε για ακόμα μια φορά μπροστά μας μια επόμενης γενιάς κινέζικη μοτοσυκλέτα adventure, που πλησιάζει επικίνδυνα την ιαπωνική τελειότητα.

Μιλάμε για την ιαπωνική και όχι για την ευρωπαϊκή σχολή, η οποία όπως γνωρίζουμε σχεδόν πάντοτε (και ανέκαθεν) επιφυλάσσει κάποιες ιδιοτροπίες, που κάποιους ενοχλούν ενώ σε κάποιους  αρέσουν.

Τώρα με το νέο 800 της Voge, έχουμε να κάνουμε μία ομοιογενή ποιοτική μοτοσυκλέτα στο σύνολο της, χωρίς κάτι να ξεχωρίζει στα αρνητικά της.

Κι αυτή είναι μια υπόθεση που πρέπει να διερευνηθεί σχολαστικότερα και σε βάθος σε μια ωραία, απολαυστική μεγάλη δοκιμή της εξαιρετικής (σύμφωνα με την πρώτη μας εντύπωση) Voge DS800X Rally.

Β. Α.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!