MotorBike.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SBK MOTUL, 2017: Nέα κατηγορία Supersport 300

01/12/2016

Και τα μικρά στην πίστα!

Mία νέα κατηγορία Supersport 300cc ανακοινώθηκε για το 2017 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike – MOTUL WSBK, που θα δώσει την ευκαιρία σε νέους αναβάτες να κάνουν τα πρώτα τους βήματα… στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τις πίστες τους, μην το ξεχνάτε.

Μετά από πρόταση των κατασκευαστριών εταιριών η  Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσυκλετισμού η FIM και η DORNA ισπανική εταιρία ιδιοκτήτρια των δικαιωμάτων MotoGP και SBK, συμφώνησαν στις προδιαγραφές για τη δημιουργία της νέας μικρής κατηγορίας

Αρχικά οι διοργανωτές δέχτηκαν τέσσερις μοτοσυκλέτες για το νέο πρωτάθλημα που θα ισχύσει από το 2017, τις Honda CBR500R, Kawasaki Ninja 300, Yamaha YZF-R3 και KTM RC390. Έτσι, μετά τη δημιουργία αντίστοιχου φετινού πρωταθλήματος στην Ελλάδα (με Yamaha R3 και KTM 390) φαίνεται ότι την ιδέα αντέγραψαν και στο Παγκόσμιο!

supersport300_top_release

Οι προδιαγραφές δεν επιτρέπουν αλλαγές σε κινητήρες και πλαίσια για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος, ενώ ορίζεται συγκεκριμένα το ελάχιστο βάρος κάθε μοτοσυκλέτας, που μετριέται μετά το τέλος του αγώνα.

Η “εκδίκηση της μικρής μοτοσυκλέτας” θα μπορούσε να λέγεται το νέο πρωτάθλημα αφού σε όλο τον κόσμο έχουν μειωθεί οι πωλήσεις των μεγάλων supersport μοτοσυκλετών και ο κόσμος γυρίζει σε χαμηλότερους κυβισμούς.

Επίσης με το νέο πρωτάθλημα δημιουργείται μια πιο προσιτή προσέγγιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Σούπερμπαικ, προτρέποντας τους ανθρώπους των αγώνων να δημιουργήσουν αντίστοιχους θεσμούς στα εθνικά τους πρωταθλήματα.

ktm_rc_390

Ως γνωστό το παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto3 που είναι η μικρότερη κατηγορία 300 κυβικών του παγκοσμίου έχει μακράν τον εντονότερο συναγωνισμό και θέαμα… και το αυτό ελπίζουμε για την νέα κατηγορία στα Superbike.

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike – MOTUL WSBK του 2017 έχουν ανακοινωθεί 13 αγώνες σε όλο τον κόσμο και αναμένεται να είναι συναρπαστικό σε όλες τις κατηγορίες, μιας και για το 2016 η επικράτηση της Kawasaki (στις κατηγορίες Supersport, SBK) ήταν καθολική.

motul-sbk

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!