MotorBike.gr

DUCATI AELLAMBLER, JAPAN: Ιαπωνικός Χρυσός

03/05/2018

Original Japan Cafe Racer

Ένας ντήλερ της Ducati στην Ιαπωνία δημιουργεί ένα όμορφο σχήμα πάνω σε Ducati Scrambler και το ντύνει με φύλλα χρυσού, προσπαθώντας να προκριθεί στο διαγωνισμό Custom Rumble. Κάτι που δεν έγινε, αφού η μοτοσυκλέτα αυτή δεν προκρίθηκε στον τελικό. Πως είπατε, δεν προκρίθηκε;

Δηλαδή πόσο καλύτερες ήταν οι άλλες Ducati του διαγωνισμού  Custom Rumble που απέκλεισαν τη γιαπωνέζικη προσπάθεια; Ε, όχι και καλύτερες… να το καταγγείλουμε αυτό.

Η Casuno Motorcycles στην πόλη του Kyoto παρέδωσε το κουστούμι της Scrambler σε ένα τοπικό εργαστήριο το Hori Metal Leaf & Powder Co., το οποίο έχει έτος ίδρυσης το… 1711. Μάλλον καλή δουλειά πρέπει να κάνει από το “χίλια-εφτακόσια” για να υπάρχει ακόμα και αυτό φαίνεται και πάνω στο γιαπωνέζικο Ducati που έχει το όνομα Aellambler.

Το κατάστημα Casuno πουλάει εισαγώμενες μοτοσυκλέτες, αλλά επίσης κατασκευάζει σπέσιαλ περιφερειακά εξαρτήματα με το όνομα Aella, εξ’ ου και το Aellambler (Aella-Scrambler).

Kατασκευασμένο από τον Μasaharu τον αρχιμηχανικό και καλλιτέχνη πίσω από την κατασκευή που πήρε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό της ιταλικής εταιρίας, που σαν σκοπό είχε να αναδείξει τις καλύτερες μετατροπές του Scrambler παγκοσμίως.

Το δικύλινδρο V σχεδιάστηκε μέσω υπολογιστή 3D design και οι γοητευτικές του καμπύλες καλύφθηκαν από “χρυσόχαρτο” ένα ειδικό λεπτό υλικό που ονομάζεται brass foil και τοποθετείται με το χέρι και άπειρη προσοχή. Γιατί δεν τοποθετήθηκε μόνο μια στρώση μεταλλικού φύλλου, αλλά πολλές (τεχνική του μιλφέιγ;).

Ενδιαφέρον έχει τι συνέβη στον κινητήρα, όπου πετάχτηκε ο ψεκασμός (!) και στη θέση του τοποθετήθηκαν δυο FCR 39 mm (μπράβο στο Masaru-San!) καθώς και πολλή δουλειά σε όλους τους τομείς, πλαίσιο, αναρτήσεις, φρένα, αλλά και πάμπολλα περιφερειακά καλούδια που έκαναν τη μοτοσυκλέτα μια κούκλα, όπως βλέπετε.

Ο διαγωνισμός της Ducati μας πρόσφερε μια “χρυσή” ευκαιρία για επέκταση των πωλήσεών μας σε αγορές εκτός Ιαπωνίας”, δήλωσε ο Masaru, χρησιμοποιώντας βεβαίως επίτηδες τη λέξη “χρυσή”…

Πηγή:www.casuno.com

Φωτογραφίες: © masharu

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!