SuperPapi

SUNDAY MOTORS: Flat Track δι’ αρχαρίους

27/07/2018

 

Πλαγίως…

Με τη νέα μόδα στους δύο τροχούς να φέρνει ένα νέο άθλημα που έρχεται από την Αμερική και λέγεται Flat Track, είπαμε κι εμείς στο Motorbike να βάλουμε ένα χεράκι και να παρουσιάσουμε κάποια “μηχανάκια” που έχουν φτιαχτεί για αυτή τη δουλειά και κυρίως για αρχαρίους.

Κι όλα αυτά με την ελπίδα να συνεχιστεί η τάση που θέλει το δημοφιλές και εντυπωσιακό στην Αμερική Flat Track να προσγειώνεται στην ελληνική σκηνή, με αρκετή φόρα. Ελπίζουμε επίσης να μην σβήσει όπως έγινε με άλλα δίτροχα “​σπορ”, όπως τα custom, τα chopper, classics, supermotard, track day bikes, cafe racers, κ.λπ.

Το άθλημα έχει φτάσει στην Ευρώπη από τους αμερικανούς αναβάτες οι οποίοι παρότι οδηγούσαν στα MotoGP είχαν επαφή με τις μεγάλες χωμάτινες οβάλ πίστες της Αμερικής και κάποια στιγμή άρχισαν να κάνουν επιδείξεις στην Ισπανία, κάθε φορά που γινόταν GΡ.

Έτσι έγινε και ξεκίνησε ο δημοφιλής αγώνας Superprestigio, ενώ βοήθησε και το νέο-ρετρό κύμα των τελευταίων ετών, με τον ερχομό των cafe racer και της hipster σκηνής. Μάλιστα η KTM ανακοίνωσε πρόσφατα την επίσημή της συμμετοχή στο πρωτάθλημα Flat Track των ΗΠΑ, δίπλα στις ιστορικές αμερικάνικες φίρμες Indian και Harley Davidson.

Με περισσότερα από 14 χρόνια εμπειρίας στον κόσμο των μίνι μοτοσυκλετών, η γαλλική εταιρία YCF αποφάσισε να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της, ανοίγοντας μια νέα αγορά με ένα πολύ συγκεκριμένο προϊόν: που λέγεται Sunday Motors Flat Track !

Η YCF αισθάνθηκε ότι έρχεται ένα κύμα συμπάθειας γύρω από το Flat Track, κι έτσι κάτω από το έξυπνο όνομα Sunday-Motors, η εταιρία ισχυρίζεται περήφανα για τη δημιουργία του “πρώτου αληθινού μίνι Flat Track στον κόσμο”! Μάλλον έχουν δίκιο και θα συμφωνήσετε ότι με τέτοιο όνομα θα στοχεύσει και στην αμερικανική αγορά.


Με δύο νέα μοντέλα FT 147 και FT 187, που χρησιμοποιούν κινητήρες παπιών, κινεζικής κατασκευής απευθύνεται σε παιδιά που θέλουν να μάθουν να οδηγούν πλαγιολισθαίνοντας σε χωμάτινες πίστες, αλλά και σε μεγάλα παιδιά που αναζητούν διασκέδαση!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!