SuperPapi

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ: Πέντε 50άρια της ελληνικής αγοράς

19/12/2016

Kι όμως είναι ακόμα εδώ!

Πενηντάρια παπιά. Είδος προς εξαφάνιση. Κι αυτό γιατί οι τιμές τους είναι πολύ κοντά με αυτές των μεγαλύτερων αδελφών τους. Γιατί το κόστος κατασκευής είναι ίδιο με ενός 125αριού. Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που ένα πενηντάρι παπί είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται. Αυτό και τίποτε παραπάνω.

Πόσες φορές δεν έχετε δει στους δρόμους αναβάτες να κυκλοφορούν με δίτροχα που δεν χρειάζονται και δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ τις επιδόσεις τους. Πόσες φορές δεν έχουμε δει στους δρόμους αργούς αναβάτες πάνω σε ισχυρές μοτοσυκλέτες, γρήγορα παπιά, μεγάλα σκούτερ να “σέρνονται” και να χρησιμοποιούν ελάχιστο από το γκάζι τους. Είναι πολλοί αυτοί που θα βολεύονταν άριστα με ένα 50άρι. Ένα απλό, ταπεινό, ήσυχο πενηνταράκι.

1-4

Γιατί ένα πενηντάρι κάνει ακριβώς αυτό που κάνει κι ένα 100άρι ή ένα 125άρι, αλλά πιο αργά. Δεν θέλουν, ούτε είναι αναγκαίο όλοι οι άνθρωποι να πηγαίνουν γρήγορα, ούτε να πετυχαίνουν μεγάλες τελικές, αντίθετα αυτό που τους απασχολεί μια μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι η οικονομική κίνηση πάνω σε δύο τροχούς. Κι εκεί τα 50άρια είναι άπιαστα αφού η κατανάλωσή τους είναι ελάχιστη. Παράλληλα οι απαιτήσεις τους για συντήρηση και η αξιοπιστία τους είναι μεγάλη.

Τα 50άρια είναι “άσπαστα” γιατί έχουν τις ίδιες προδιαγραφές και “αντοχές” με τα 100άρια-125άρια, με τη μόνη διαφορά ότι η επιβάρυνση του κινητήρα είναι σχεδόν κατά 50% χαμηλότερη.

Στα αρνητικά – πέρα από τις χαμηλότερες επιδόσεις – πρέπει να βάλουμε όπως είπαμε και παραπάνω την τιμή τους, που βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τα παπιά μεγαλύτερου κυβισμού, αλλά και ότι ο νόμος για να οδηγηθούν ζητά δίπλωμα μοτοποδηλάτου, το οποίο στο παρελθόν απαιτούσε μια ευκολότερη και φθηνότερη διαδικασία, ενώ πλέον έχει σχεδόν εξισωθεί με τη διαδικασία απόκτησης διπλώματος 125αριού.

blade-r-50

Blade-R 50, 980.000 ευρώ

Οικονομικό πενηντάρι με τιμή κάτω από τα χίλια ευρώ. Με δισκόφρενο στον μπροστινό και ταμπούρο στον πίσω τροχό. Φοράει χυτές, αλουμινένιες ζάντες και η ιπποδύναμη του τετράχρονου κινητήρα με καρμπυρατέρ και 2 βαλβίδες φτάνει τους 3.0 ίππους στις 5.750 σ.α.λ

Γιατί να το προτιμήσεις; Τιμή κάτω από 1.000 ευρώ, καλός εξοπλισμός

Περισσότερες πληροφορίες: www.superpapi.gr

daytona-dy-50-rs_1

Daytona DY 50 RS, DY 50 RS Business 1.200 ευρώ (1.290 ευρώ)

Το μικρό της Daytona το DY 50 RS φοράει τον κινητήρα των 50 κυβικών, χωρίς να στερείται όμως όλο τον πλούσιο εξοπλισμό του μεγαλύτερου 125, όπως δισκόφρενο μπροστά, αλουμινένιες ζάντες, σχάρα μεταφοράς μικροαντικειμένων, στροφόμετρο, δύο στάντ, μίζα-μανιβέλα, κ.λπ.

Υπάρχει και “επαγγελματική” έκδοση, το Daytona DY 50 RS Business που κοστίζει λίγο παραπάνω (1.290 ευρώ).

Γιατί να το προτιμήσεις; Αποδεδειγμένη αξία στην αγορά

Περισσότερες πληροφορίες: www.superpapi.gr

daytona_sprinter_50

Daytona Sprinter 50, 1.295 ευρώ

Άλλο ένα 50άρι παπί που είναι ίδιο με τον 125άρη αδελφό του. Με δισκόφρενα τύπου μαργαρίτα και κόκκινες δαγκάνες μπροστά και πίσω, τετράχρονο κινητήρα, αερόψυκτο, 2βάλβιδο, που τροφοδοτείται με καρμπυρατέρ. Η εμφάνισή του είναι δυναμική και νεανική, οι ζάντες είναι χυτές, αλουμινένιες και η εκκίνηση γίνεται με μίζα και μανιβέλα.

Γιατί να το προτιμήσεις; Ζάντες αλουμινίου, δισκόφρενα μπροστά-πίσω

Περισσότερες πληροφορίες: www.superpapi.gr

visar-50-110-01-1024x824

Kymco VisaR 50, 1.299 ευρώ (1.395 ευρώ)

Το Kymco Visa R 50 έχει δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω, δύο αμορτισέρ και χυτές αλουμινένιες ζάντες. Ο κινητήρας είναι 2βάλβιδος και τροφοδοτείται με καρμπυρατέρ και αποδίδει 3,1 ίππους .

Γιατί να το προτιμήσεις; Γνωστό όνομα στην αγορά και αξιόπιστο

Περισσότερες πληροφορίες: www.superpapi.gr

jetix-18

Kymco Jetix 50 1.395 ευρώ

Tο Kymco Jetix 50 φοράει έναν γνωστής αντοχής τετράχρονο κινητήρα με καρμπυρατέρ και αποδίδει 3,1 ίππους. To Kymco Jetix 50 έχει κυματιστά δισκόφρενα μπροστά και πίσω και ανάρτηση με μονό αμορτισέρ πίσω. Διαθέτει ανάρτηση με μονό αμορτισέρ, στροφόμετρο, ψηφιακή ένδειξη ταχυτήτων και συνολικά μοντέρνα εμφάνιση.

Γιατί να το προτιμήσεις; Για τον πλούσιο εξοπλισμό του

Περισσότερες πληροφορίες: /www.superpapi.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!