MotorBike.gr

Κόσμος: 62,6 εκατομμύρια δίτροχα πουλήθηκαν παγκοσμίως το 2023

19/04/2024

Πάμε καλά… και σε παγκόσμιο επίπεδο

Η Ασία είναι η ήπειρος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μοτοσυκλετών και σκούτερ στον κόσμο, οι οποίες το 2023 έφτασαν τα 62,6 εκατομμύρια… και η διεθνής αγορά δύο τροχών συνεχίζει να αυξάνεται…

Λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία από 90 χώρες, το 2023 οι ταξινομήσεις δίτροχων (μοτοσυκλέτες, σκούτερ και μοτοποδήλατα) έφτασαν τα 62,6 εκατομμύρια.

Πρόκειται για το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ πωλήσεων μετά το 2018.

Ο όγκος πωλήσεων αντιπροσωπεύει επίσης αύξηση 2,7% σε σύγκριση με το 2022 και το τρίτο έτος συνεχούς ανάπτυξης μετά την απότομη πτώση του 2020 λόγω της πανδημίας Covid-19.

 

 

Για άλλη μια φορά, ήταν οι ασιατικές αγορές αυτή που οδήγησε την αύξηση.

Η Ινδία συνέβαλε τον υψηλότερο αριθμό πωλήσεων και αύξηση 9,1% μεταξύ των τοπικών κατασκευαστών TVS Motor, Royal Enfield, Bajaj Auto και Hero.

Αρκετές άλλες μη ινδικές μάρκες είναι επίσης παρούσες στην αχανή χώρα μέσω συνεργασιών με τοπικούς κατασκευαστές όπως η BMW, η Triumph, η Norton και η KTM.

 

 

Ένας άλλος πρωταγωνιστής ήταν η Ινδονησία, η τρίτη αγορά στον κόσμο (μετά την Ινδία και την Κίνα) όπου πουλήθηκαν 6,2 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες το 2023, κάτι που αντιπροσωπεύει αύξηση 20,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις μοτοσυκλετών στη Βραζιλία πέρυσι έφτασαν το 1,5 εκατομμύριο μονάδες, που αντιπροσωπεύει αύξηση 21,4% σε σύγκριση με το 2022.

Η κατηγορία μοτοσυκλετών αυξήθηκε κατά 23,1% και η κατηγορία των σκούτερ αυξήθηκε κατά 23,1%.

Αυτοί οι αριθμοί καθιστούν τη Βραζιλία τη μεγαλύτερη αγορά στη Λατινική Αμερική και την έβδομη στον κόσμο!

 

 

Η Τουρκία είναι άλλο ένα ταχέως αναπτυσσόμενο έθνος στην παγκόσμια αγορά το 2023. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 117,9%, τοποθετώντας τη γειτονική μας χώρα στην ενδέκατη θέση στον κόσμο!

Στην αρνητική πλευρά βρίσκονται η Κίνα (-2,4%), το Βιετνάμ (-18,1%) και το Πακιστάν (-327%).

Παρά τη μικρή πτώση των πωλήσεων, το 2023 η κινεζική βιομηχανία κατασκεύασε 19,4 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες ! Η Ασία μονοπωλεί τα καλύτερα και τα χειρότερα στον κόσμο όσον αφορά τις πωλήσεις μοτοσυκλετών.

Αυτά τα δεδομένα συλλέχθηκαν από την MotorCycles Data,  μια εταιρία βάσης δεδομένων που παρακολουθεί τις πωλήσεις σε περισσότερες από 90 χώρες. Παρακολουθούν τις επίσημες ταξινομήσεις κάθε χώρας και τις πραγματικές παραδόσεις σε αγοραστές, και όχι αυτές που ισχυρίζονται οι κατασκευαστές ανά τον κόσμο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!