MotorBike.gr

BMW: Corser – Επική οδήγηση με ιστορική μοτοσυκλέτα

25/09/2018

Πηγαίνοντας “τάπα” με μια μοτοσυκλέτα μουσείου!

Φανταστικό θέαμα προσέφερε ο τέως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike, Αυστραλός Troy Corser πάνω στη σέλα μιας ιστορικής μοτοσυκλέτας ηλικίας… 82 ετών, μιας BMW R57 Kompressor, πετυχαίνοντας πριν από μερικές βδομάδες νίκη στον αγώνα Barry Sheene Memorial, που διοργανώθηκε στα πλαίσια του φημισμένου φεστιβάλ αγωνιστικών κλασικών μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων Goodwood Revival, το οποίο συγκέντρωσε φέτος “μόλις” 150.000 θεατές!

Οι πολλές δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της πίστας του Goodwood στη Νότια Αγγλία, μαζί με γνωστούς καλλιτέχνες, επαγγελματίες οδηγούς αγώνων και αναρίθμητες αξιόλογες και σπάνιες δίτροχες και τετράτροχες κατασκευές αναβιώνουν κάθε χρόνο το ένδοξο παρελθόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Φέτος για άλλη μια φορά περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες ταξίδεψαν στο παρελθόν, απολαμβάνοντας 360 σπάνια αυτοκίνητα και 30 περιζήτητες μοτοσυκλέτες, ανεκτίμητους θησαυρούς της κληρονομιάς των αγώνων.

Ο Corser μπροστά και ο Schwab πίσω στην 82χρονη BMW

Ο θρυλικός Αυστραλός αναβάτης αγώνων και πρωταθλητής Troy Corser πέτυχε μερικά εντυπωσιακά ρεκόρ και έγραψε και πάλι ιστορία. Με μια BMW R 57 Kompressor και συναθλητή τον Herbert Schwab κέρδισαν τη συνολική βαθμολογία στο παραδοσιακό Memorial Trophy που γίνεται στη μνήμη του αξέχαστου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ταχύτητας 500 cc Barry Sheene.

Ήδη από τον πρώτο αγώνα που έγινε το Σάββατο της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, οι δυο αναβάτες πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού στην στην τρίτη θέση μετά από μια λανθασμένη εκκίνηση και μια θεαματική καταδίωξη (δείτε βίντεο που ακολουθεί). Στο δεύτερο αγώνα της Κυριακής, οι Corser και Schwab κατάφεραν να κερδίσουν τον αγώνα και αυτό τους επέτρεψε να περάσουν στην κορυφή της βαθμολογίας στον αγώνα κλασικών μοτοσυκλετών του Goodwood Revival.



Η εξαιρετική απόδοση της BMW R 57 Kompressor ολοκληρώθηκε με μια ακόμα επιτυχία του Corser, ο οποίος κατάφερε να πετύχει τον ταχύτερο γύρο του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα πέτυχε τον καλύτερο χρόνο γύρου που έχει γίνει ποτέ στην πίστα του Goodwood με κλασική μοτοσυκλέτα!

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike, Troy Corser, να οδηγεί με εκπληκτικό τρόπο την 82χρονη BMW, που “ισορροπεί” πάνω σε μια ανάρτηση με βραχίονες μπροστά και πάνω σε… καμία ανάρτηση πίσω.

Ο πάντοτε συμπαθής Corser οδηγεί “δίχως αύριο” πάνω στη βρεγμένη άσφαλτο, αλλάζοντας ταχύτητες με το αριστερό χέρι από τον λεβιέ ταχυτήτων που είναι στη δεξιά πλευρά του ντεπόζιτου (!) έχοντας να αντιμετωπίσει αναβάτες παγκόσμιας κλάσης όπως οι John McGuinness, James Hillier και Jeremy McWilliams. Απλά επική οδήγηση που δεν χορταίνεις να την παρακολουθείς…

Φωτογραφίες: bmwmcmag.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!