MotorBike.gr

TRIUMPH SCRAMBLER 1200ΧC, 1200XE, 2019: Adventure Classics

30/11/2018

Αλλαγή δεδομένων

Η γκάμα Scrambler της αγγλικής φίρμας εμπλουτίζεται με δύο νέα μοντέλα 1200 κυβικών που συνδυάζουν προσανατολισμό διπλής χρήσης, με κλασικό στυλ. Οι Triumph Scrambler 1200 XC και Scrambler 1200 ΧΕ προσφέρουν εμφάνιση, επιδόσεις και ποιότητα κατασκευής.

Σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν οδηγικές συγκινήσεις σε κάθε τύπο δρόμου, με τις προδιαγραφές και την προηγμένη τεχνολογία τους να βρίσκονται στην κορυφή μιας κατηγορίας που μόλις γεννιέται: των Classic Adventure.

Αυτές οι νέες σύγχρονες και συγχρόνως κλασικές μοτοσυκλέτες επαναφέρουν το θρύλο που ξεκίνησε η ίδια η Triumph σε νέο επίπεδο. Είναι οι πρώτες μιας νέας γενιάς μοτοσυκλετών που αλλάζουν τα δεδομένα.

Triumph Scrambler 1200 XC 2019

Triumph Scrambler 1200 XE 2019

Η Triumph Scrambler 1200 XC σχεδιάστηκε για κάθε τύπο οδοστρώματος, ενώ η Triumph Scrambler 1200 XE με τις μεγαλύτερες διαδρομές στην ανάρτηση στοχεύει σε περισσότερη χρήση χώματος.

Ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 1200cc προέρχεται από τη σειρά Bonneville/Thruxton της Triumph και αποδίδει 90 ίππους στις 7.400 rpm, προσφέροντας παράλληλα και υψηλή ροπή 110Nm στις μόλις 3.950 rpm.

Triumph Scrambler 1200 XC

Triumph Scrambler 1200 XE

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων είναι κοινά, με τις διαφορές στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά (ίχνος, κάστερ, μεταξόνιο) και τις διαφορετικές διαδρομές των αναρτήσεων.

Βασικά χαρακτηριστικά των Triumph Scrambler 1200 και Triumph Scrambler 1200 XE

  • 6 διαφορετικά riding modes
  • Off-Road Pro (XE)
  • Cornering ABS και έλεγχος πρόσφυσης υπό κλίση (XE)
  • Αδρανειακή μονάδα μέτρησης (IMU)
  • Πλήρης φωτισμός LED, προβολέας DRL
  • Καινοτόμοι διακόπτες και joystick 5 θέσεων

  • Διακόπτες με οπίσθιο φωτισμό
  • Συμπλέκτης υποβοήθησης ροπής
  • Ανάφλεξη χωρίς κλειδί
  • Cruise control
  • Θύρα USB
  • Θερμαινόμενα γκριπ στο βασικό εξοπλισμό του XE και στον προαιρετικό του XC

  • Το πρώτο για μοτοσυκλέτα ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου, το πρώτο για την Triumph σύστημα πλοήγησης turn-by-turn, τηλέφωνο και μουσική μέσω Bluetooth
  • Μεγάλης διαδρομής και πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση RSU της Öhlins (XE)
  • Πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι με διαδρομή 250 mm της Showa (XE)
  • Διπλές ακτινικές monobloc δαγκάνες 4 εμβόλων Μ50 Brembo

  • Αλουμινένιο ψαλίδι
  • Ενισχυμένο πλαίσιο
  • Αναδιπλούμενα-ρυθμιζόμενα μαρσπιέ (XE)
  • Υψηλών προδιαγραφών ζάντες με ακτίνες
  • Mπροστινός τροχός 21 ιντσών
  • Τubeless ελαστικά Pirelli Scorpion Rally
  • Ρεζερβουάρ χωρίς κολλήσεις με γυαλισμένη τάπα

Triumph Scrambler 1200 XC

Triumph Scrambler 1200 XE

Οι νέες Triumph Scrambler 1200 έχουν τις ρίζες τους στη δεκαετία του ’60, όταν η Triumph έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο και έθετε τις βάσεις για να γράψει ιστορία στη μοτοσυκλέτα. Τότε δημιουργήθηκαν τα πρώτα scrambler: τα Bonneville T120TT, T120C και TR6C. Αυτές ήταν οι μοτοσυκλέτες που οδήγησε ο Steve McQueen και αγωνίστηκε ο Bud Ekins στον απαιτητικό αγώνα ερήμου Baja 1000.

Το 2006, με την παρουσίαση των πρώτων Scrambler της νέας εποχής, η Triumph για μια ακόμα φορά δημιούργησε μια νέα κατηγορία μοτοσυκλετών. Πυροδότησε την έκρηξη των Scrambler που απολαμβάνουμε σήμερα και δημιούργησε μια νέα γενιά μοτοσυκλετιστών.

Οι νέες Triumph Scrambler 1200 και Triumph Scrambler 1200 XE παρέχουν κορυφαία για την κατηγορία ροπή και χαρακτηριστικό ήχο που χαρίζει ο τελευταίας γενιάς κινητήρας Bonneville 1200 ΗΤ (High Torque).

Η ανάφλεξη των 270° εξασφαλίζει ομαλή και γραμμική απόδοση της ισχύος, που μεταφέρεται στον πίσω τροχό μέσω του κιβωτίου 6 σχέσεων.

Εξελιγμένος ειδικά για τα Scrambler, ο κινητήρας των 1200cc προσφέρει κατά 12,5% περισσότερη ισχύ από το Bonneville Τ120 και έχει ρυθμιστεί για απόδοση της ροπής σε χαμηλές και μεσαίες στροφές. Μια άριστης σχεδίασης διπλή εξάτμιση με τελικά από ανοξείδωτο ατσάλι είναι υπεύθυνη για έναν μοναδικής χροιάς ήχο, που θυμίζει άλλες εποχές.

Όπως ισχύει για όλα τα νέας γενιάς Bonneville, ο κινητήρας διαθέτει ηλεκτρονικό γκάζι (ride-by-wire) και ένα μελετημένο σύστημα ψύξης για βελτιωμένη απόδοση και πιο καθαρή και οικονομική λειτουργία. Και τα δύο μοντέλα Scrambler 1200 προσφέρουν επίσης πολύ μεγάλο διάστημα συντήρησης, που φτάνει τα 16.000Km.

Triumph Scrambler 1200 XC

Είναι το πρώτο στον κόσμο σύστημα που σχεδιάστηκε για μοτοσυκλέτα. Η Triumph παρουσιάζει το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου GoPro, το οποίο διαθέτει λειτουργία κάμερας που υποστηρίζεται από μια μονάδα διασύνδεσης Bluetooth (προαιρετικός εξοπλισμός).

Η σύνδεση και ο έλεγχος εμφανίζονται στην οθόνη TFT, με το χειρισμό λήψης video και φωτογραφιών να γίνεται μέσω των διακοπτών στο τιμόνι.

Triumph Scrambler 1200 XE

Μια ακόμα καινοτομία της Triumph είναι το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης με λειτουργία από στροφή σε στροφή, που υποστηρίζεται από τη Google για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα.

Το σύστημα πλοήγησης λειτουργεί μέσω μονάδας διασύνδεσης Bluetooth που ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Μόλις ο αναβάτης επιλέξει μια διαδρομή και ξεκινήσει, στην οθόνη εμφανίζονται σύμβολα για κάθε στροφή με απλά εικονίδια. Με αυτό το σύστημα ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του σύστημα πλοήγησης, προγραμματισμό διαδρομής και σημεία ενδιαφέροντος όπως ξενοδοχεία, πρατήρια καυσίμων και εστιατόρια.

Για τηλέφωνα iOS και Android οι αναβάτες μπορούν να κάνουν δωρεάν λήψη της ολοκαίνουριας εφαρμογής της Triumph, με την οποία ενεργοποιείται η λειτουργία συνδεδεμένης πλοήγησης.

Η πλοήγηση, ο προγραμματισμός διαδρομών, ο τελικός προορισμός και τα σημεία ενδιαφέροντος ελέγχονται από τον αναβάτη μέσω αυτής της εφαρμογής.

Triumph Scrambler 1200 XE

Και τα δύο Scrambler 1200 διαθέτουν πλήρως ενσωματωμένη λειτουργία τηλεφώνου μέσω Bluetooth, με ευανάγνωστη εμφάνιση στην έγχρωμη οθόνη TFT και καινοτόμο χειρισμό τηλεφώνου μέσω των διακοπτών, που επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέγει τη μουσική που του αρέσει, να ελέγχει την ένταση του ήχου και να δέχεται κλήσεις.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!