MotorBike.gr

HONDA AFRICA FOUR: Μια Honda CB1000R για χώμα!

19/02/2019

 Γκάζια και σκόνη…

Ελβετικό συνεργείο με ειδικότητα στις μοτοσυκλέτες της Honda κόβει-ράβει με μπόλικο μεράκι και φαντασία και δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον υβρίδιο, που γεφυρώνει την Honda Africa Twin και την Honda CB1000R. Kάπως έτσι δεν ξεκίνησαν και τα Scrambler τη δεκαετία του ’50;

Εν αναμονή της νέας Africa Twin με κινητήρα περισσότερων των 1000 κυβικών που είναι σήμερα, κάποιοι δεν μπορούν να περιμένουν απ’ ότι φαίνεται. Κρατούν τον κυβισμό, αλλά πολλαπλασιάζουν την ιπποδύναμη. Είναι η φοβερή και τρομερή “Africa Four” η τρελή τούτη έκδοση ψευδοεντούρο, ενός Honda CB1000R, του τετρακύλινδρου γυμνού 1000αριού με 140+ ίππους, που δημιουργήθηκα από έναν Ελβετό ντήλερ της Honda.

Πρόκειται για μια υπέροχη δουλειά που έχει γίνει με βάση ένα κοινό Honda CB1000R, από την Brivemo Motos, που εμπορεύεται μοτοσυκλέτες της γιαπωνέζικης εταιρίας.

Έτσι ξεκίνησαν όλα…

Κομψή μέσα στους όγκους που διαθέτει η τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα, καταφέρνει να γίνεται γοητευτική και τελικά πολύ ενδιαφέρουσα σαν ιδέα, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω αυτό που λέμε “βρωμόγκαζο για το χώμα”. Οι καλοβαλμένες καμπύλες και το άριστο φινίρισμα, αλλά και οι χρωματισμοί σε στυλ HRC κάνουν τη μοτοσυκλέτα μια “καθαρόαιμη” Honda, που θα μπορούσε να λάβει μέρος και σε αγώνα – με κάποιους συμβιβασμούς – σε αμμώδες τερέν ας πούμε, αρκεί να την οδηγούσαν έμπειρα χέρια.

Το πιρούνι προέρχεται από CRF 450 και η πίσω ανάρτηση έχει δεχθεί ένα μακρύ αμορτισέρ για να αυξήσει τη διαδρομή της… σε μεγάλο βαθμό. Στον μπροστινό τροχό έχει μπει δισκόφρενο μεγάλης διαμέτρου με ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα, η εξάτμιση είναι “4 σε 1”, η μάσκα και το καπάκι του πίσω τμήματος της σέλας, αριστοτεχνικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα.

Πολύ καλή επιλογή να βαφτούν οι ζάντες χρυσές, δίνοντας έτσι μια αγωνιστική πινελιά στη μοτοσυκλέτα. Φαντάζεστε την “Africa Four” με λάστιχα σλικ και χρήση supermotard; Θα ζωγράφιζε…

Πηγή: www.brivemo.ch

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!