MotorBike.gr

DUCATI, MV AGUSTA: Κερδίζουν βραβεία στο Concorso d’Eleganza

30/05/2019

Πρώτες θέσεις στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Ένα πρωτότυπο Ducati Hypermotard 950 Concept και η MV Agusta Superveloce 800 κέρδισαν τα βραβεία στην κατηγορία των “Νέων Design” και “Πρωτότυπων” μοτοσυκλετών αντίστοιχα, στον διάσημο διαγωνισμό Concorso d’Eleganza Villa d’Este που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το – αξεπέραστο πολλές φορές – ιταλικό design.

Το πρωτότυπο Hypermotard 950 Concept δημιουργήθηκε από το Centro Stile της Ducati και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, εκτός από τη διάκριση στο διαγωνισμό, έγινε πολύ δημοφιλές στο κοινό και στα κοινωνικά δίκτυα.

Ήταν μία ακόμα σημαντική διάκριση για το στυλ και το σχεδιασμό της Ducati, ύστερα από το βραβείο Red Dot Award που απέσπασε πρόσφατα μια άλλη μοτοσυκλέτα της εταιρίας, το Diavel 1260.

Ducati Hypermotard 950 Concept

Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, που δημιουργήθηκε για το Concorso d’Eleganza, τονίζει ακόμα περισσότερο τον επιθετικό χαρακτήρα του Hypermotard 950, χάρη στις αναλογίες του συνόλου, σε συνδυασμό με τον compact προβολέα, μαζί με τη διπλή προσωπικότητα της μοτοσυκλέτας, η οποία “συνδυάζει στοιχεία ενός urban warrior-πολεμιστή των πόλεων, που τονίζεται από λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τα MotoGP”, όπως αναφέρει η Ducati. Τα νέα γραφικά αντλούν την έμπνευσή τους από γκράφιτι πόλεων.

Την ψηφοφορία και βράβευση της μοτοσυκλέτας από την κριτική επιτροπή της Villa d’Este επιβεβαίωσε η μεγάλη επιτυχία που είχε το πρωτότυπο Ducati, κερδίζοντας χιλιάδες like στο Instagram και το Facebook μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Ο διαγωνισμός – καλλιστεία ομορφιάς – Concorso d’Eleganza Villa d’Este διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1929, για να γιορτάσει την ομορφιά ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και σήμερα χαίρει διεθνούς αναγνώρισης.

MV Agusta Superveloce 800

Παράλληλα, στον φετινό Concorso d’Eleganza, στην κατηγορία των “Πρωτότυπων”, το πρώτο βραβείο κατέκτησε μια ακόμα ιταλική μοτοσυκλέτα, η MV Agusta Superveloce 800

Το ιδιαίτερο και συνάμα πρωτότυπο στυλ της Superveloce 800 είναι ένας συνδυασμός ρετρό στοιχείων, εμπνευσμένων από τις γραμμές και τα χαρακτηριστικά των αγωνιστικών μοτοσυκλετών της MV Agusta, παγκόσμιων πρωταθλητριών της δεκαετίας του ’60-’70, σε συνδυασμό με σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις, που δημιούργησαν αυτό το τελικό αποτέλεσμα.


Η απόκτηση του βραβείου στην κατηγορία Concept έδωσε στους ανθρώπους της MV Agusta τεράστια ικανοποίηση,
“που αντικατοπτρίζει την αφοσίωση, το πάθος και την ενέργεια που αφιερώνουμε σε κάθε μοτοσυκλέτα”, όπως δήλωσαν.

Ο Adrian Morton, ο βρετανός Διευθυντής Σχεδίασης του MV Agusta/CRC που ήταν υπεύθυνος για το στυλ του Superveloce 800, σχολίασε: “Μετά από μια επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση στην έκθεση της EICMA του 2018, είχαμε τη μεγάλη τιμή να πάρουμε το βραβείο από τους διοργανωτές αυτής της σημαντικής διοργάνωσης”.

Αν και αρχικά η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε σαν πρωτότυπο, η MV Agusta Superveloce 800 θα μπει στην παραγωγή τους πρώτους μήνες του 2020. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από το εργοστάσιο σχεδόν με το ζόρι, λόγω της απαίτησης του κοινού!

Η παράδοση των 300 πρώτων μοτοσυκλετών “Superveloce 800 Serie Oro” αναμένεται τον Μάρτιο του 2020, με τιμή… λίγο πριν τις 28.000 ευρώ, με πιθανότητα το επόμενο, το απλό μοντέλο να βγει φθηνότερο. Οι μοτοσυκλέτες αυτές  θα ακολουθούν πιστά την εικόνα που παρουσίασε το πρωτότυπο 800 στην EICMA τον περασμένο Νοέμβριο.

Μετά την έκθεση, τα μηνύματα για μια έκδοση παραγωγής άρχισαν να πέφτουν βροχή προς το εργοστάσιο στην Schiranna.

Χρησιμοποιώντας ένα πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα, έναν τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 799 cc απόδοσης 148 ίππων, με στρόφαλο που γυρίζει ανάποδα, σε συνδυασμό με κιβώτιο ταχυτήτων 6 ταχυτήτων και εμβληματικές εξατμίσεις με τρία τελικά, η Superveloce 800 περιλαμβάνει επίσης όργανο TFT, καθώς ηλεκτρονικά συστημάτα τελευταίας τεχνολογίας: Ride-by-Wire, επιλογή χαρτών λειτουργίας κινητήρα και traction control.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!