MotorBike.gr

ISLE OF MAN TT 2019: Σάρωσε ο Hickman με hat-trick

11/06/2019

Παρολίγον… θρύλος

Παραλίγο να γραφτεί το όνομά του Peter Hickman με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Isle of Man TT, αφού έχασε την τελευταία στιγμή την τέταρτη πρωτιά μέσα στις τρεις μέρες αγώνων του φημισμένου νησιού που βρίσκεται στην Ιρλανδική θάλασσα και φιλοξενεί τους θρυλικούς αγώνες – Tourist Trophy από το 1907. Φωτογραφίες: www.iomttraces.com (Dave Kneen/Pacemeker Press)

Τρεις νίκες σε Isle of Man TT είναι ένας μικρός άθλος για τον Peter Hickman που είδε την τέταρτη νίκη να γλιστράει μέσα απ’τα χέρια του στον τελευταίο αγώνα της 7ης Ιουνίου – Senior TT – λόγω μηχανικής βλάβης, χαρίζοντας έτσι  στον Dean Harrison την πρώτη θέση.
Aν τα κατάφερνε ο Hickman στον Senior TT της Παρασκευής, το όνομά του θα φιγουράριζε πλέον δίπλα από εκείνα των Phillip McCallen και Michael Dunlop – αναβατών που έχουν πετύχει 4 νίκες στο Isle of Man μέσα στην εβδομάδα των αγώνων – αλλά και του Ian Hutchinson που έχει πετύχει 5 νίκες.

Peter Hickman, σημείωσε τρεις νίκες φέτος, και παραλίγο τέσσερις


Ο Hickman είδε πάνω στον αγώνα Senior TT που έκλεινε τη φετινή συνάντηση στο
Isle of Man, το πλεονέκτημα σχεδόν 20 δευτερολέπτων να εξατμίζεται, όπως ακριβώς το υγρό του ψυγείου της Smiths Racing BMW S1000RR, που εγκατέλειψε, με εμφανές πρόβλημα υπερθέρμανσης.

Ο Hickman είχε σχεδιάσει να τρέξει με την ίδια μοτοσυκλέτα με την οποία είχε κατακτήσει τη νίκη στην κατηγορία RST Superbike της Δευτέρας 3 Ιουνίου, και την Παρασκευή 7 Ιουνίου, αλλά η μοτοσυκλέτα “κόπηκε” στον τεχνικό έλεγχο. Έτσι συμμετείχε με μια άλλη BMW S1000 η οποία είχε κάποιο πρόβλημα υπερθέρμανσης, πετώντας νερά από το ψυγείο όταν ανέβαζε στροφές πάνω από τις 11.000 rpm.

Peter Hickman (1000 BMW/Smiths Racing BMW)

Τα 12 δευτερόλεπτα που είχε προβάδισμα ο Hickman από τον Dean Harisson της Silcolene Engineering Kawasaki άρχισαν να μειώνονται και τελικά ο Harrison με την Kawasaki του κατέκτησε την τρίτη του νίκη σε Isle of Man TT – μετά την περσινή του νίκη στα Supersport και τη στα δικύλινδρα Lightweight TT του 2014.

Dean Harrison (Kawasaki/Silicone Engineering Kawasaki) RST Superbike

Πίσω από τον Dean Harrison, τερμάτισαν οι Hickman (+53 δευτ.), Connor Cummins, Michael Dunlop και James Hillier.

Όσο δε για τις άλλες κατηγορίες….

Στα Supersport είχαμε την επικράτηση του “ερασιτέχνη” Lee Johnston (Yamaha) που ήταν και η πρώτη του νίκη σε Ιsle of Man TT, μετά από μια μάχη στο δευτερόλεπτο με τους James Hillier (Kawasaki όπως πάντα) και Peter Hickman (Triumph), αλλά μετά από “κουτσουρεμένο” αγώνα, αφού ο άστατος καιρός του νησιού έφερε βροχή.

Lee Johnston (Yamaha)

Έτσι νικητής αναδείχθηκε αυτός που ήταν πρώτος μέχρι τον δεύτερο γύρο, ενώ κανονικά ο αγώνας είχε διάρκεια 4 γύρων. Αυτά έγιναν στις 3 Ιουνίου που έγινε ο πρώτος αγώνας, ενώ στις 6 Ιουνίου που έγινε ο δεύτερος αγώνας των Supersport, νικητής ήταν ο Peter Hickman πάνω σε μια Triumph του team Trooper BeerSmiths Racing, που άφησε πίσω του τους Dean Harrison (Kawasaki) και James Hillier (Kawasaki)

Στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, την TT Zero (zero, από το “μηδέν” των ρύπων των ηλεκτροκινητήρων) είχαμε για άλλη μια φορά νίκη της ιαπωνικής – θυγατρικής της Honda – εταιρία Mugen.

Michael Rutter (Mugen) TT Zero

Στον έναν και μόνο γύρο που κάνουν τα ηλεκτρικά θηρία, ο βετεράνος Michael Rutter κέρδισε με άνεση τον άλλο θρύλο και πολυνίκη στο Isle of Man, τον John McGuinness (αμφότεροι Mugen) που επιστρέφει από τραυματισμούς κι έτσι έχασε την ευκαιρία να προσθέσει μια ακόμα νίκη σε ΤΤ στο αγωνιστικό του παλμαρές.

John McGuinness (Mugen) TT Zero

Η μέση ωριαία του Rutter ήταν ένα εμφατικό 196.194 km/h, πράγμα που σημαίνει ότι οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σύντομα θα γυρίζουν στο νησί με ωριαία ταχύτητα άνω των 200 km/h.

To hat-trick του Isle of Man TT του 2019 πέτυχε ο Peter Hickman με τη νίκη του στην κατηγορία RL360 Superstock πάνω στην Smiths Racing BMW.

Peter Hickman (1000 BMW/Smiths Racing BMW) RL360 Superstock

Ένας άπιαστος Hickman σε όλη τη διαδρομή του νησιού, έκανε τον πρώτο του υποχρεωτικό ανεφοδιασμό στο τέλος του πρώτου γύρου με 9 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Dean Harrison και αμέσως μετά παραλίγο να κάνει ρεκόρ κατηγορίας. Στο τέλος του αγώνα των 4 γύρων η διαφορά του από τον Harrison είχε φτάσει στα 26 δευτερόλεπτα.

Όσο δε για την κατηγορία των Lightweight TT αυτή ήταν υπόθεση του Michael Dunlop (με την ιταλική Paton!), του πολυνίκη θρυλικού αναβάτη από την Βόρεια Ιρλανδία, που έφτασε τις πρωτιές στο Isle of Man TT στις 19! Μετά τη νίκη του σε μια μικρή κατηγορία για το ταλέντο του, παραδέχτηκε ότι τον τελευταίο χρόνο αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα μετά τον θάνατο του αδελφού του William.

Michael Dunlop (Paton) Lightweight

Ο 32χρονος William έχασε τη ζωή του πέρσι τον Ιούλιο σε αντίστοιχο αγώνα που γινόταν στο Δουβλίνο, επίσης σε δημόσιους δρόμους, όπως και το Isle of Man. Ο William ήταν το τρίτο μέλος της οικογένειας των Dunlop που χάνει τη ζωή του πάνω σε αγώνα, ύστερα από τον θάνατο του πατέρα τους Robert (το 2008), αλλά και του θείου τους Joey (το 2000).

Με τη επιτυχία του του αυτή  (και τις 19 πρωτιές συνολικά) ο Michael Dunlop πλησιάζει ακόμα περισσότερο τον θείο του Joey Dunlop – που ήταν ο πιο πολυνίκης στο Isle of Man TT με 26 νίκες- αλλά και τον John McGuinness, με 21 νίκες.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!