MotorBike.gr

Brembo: Επενδύει στην ασφάλεια μέσω τεχνολογίας αιχμής

17/07/2024

Η Brembo επενδύει στην συνδεδεμένη κινητικότητα

Η Brembo, παγκόσμιος ηγέτης στα συστήματα φρένων, επενδύει σε προηγμένες λύσεις συνδεδεμένης μετακίνησης μέσω της εξαγοράς μεριδίου στην Spoke Safety, μιας αμερικανικής startup που ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών ψηφιακής επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων και του οδικού οικοσυστήματος.

Με αυτή την επένδυση, η Brembo συνεχίζει την πορεία της για τη βελτίωση της τεχνογνωσίας της στο λογισμικό και στη συνδεσιμότητα cloud για την ψηφιακή καινοτομία των λύσεων που προτείνει.

Στόχος είναι να διευκολυνθεί η επικοινωνία των συστημάτων πέδησης με άλλα συνδεδεμένα στοιχεία στο περιβάλλον. Η Brembo έχει ήδη ξεκινήσει ένα ερευνητικό έργο με την Spoke Safety. Η συνεργασία ξεκίνησε χάρη στο Brembo Inspiration Lab στη Silicon Valley, το οποίο έχει μεταξύ των στόχων του την αναζήτηση καινοτόμων startups που μπορούν να συμβάλουν στην εξέλιξη της Brembo με επίκεντρο το λογισμικό και την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Spoke Safety ιδρύθηκε στο Ντένβερ του Κολοράντο το 2020. Οι λύσεις της βασίζονται στην τεχνολογία Vehicle-to-Everything (V2X), ένα σύστημα επικοινωνίας που συνδέει τα οχήματα σε πραγματικό χρόνο με άλλα οχήματα, χρήστες του δρόμου, συμπεριλαμβανομένων των αναβατών ποδηλάτων και έξυπνες υποδομές πόλεων, με στόχο τη βελτίωση της οδήγησης και την προώθηση μεγαλύτερης οδικής ασφάλειας.

Η Spoke Safety εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο της Brembo Ventures, της μονάδας επιχειρηματικών κεφαλαίων της εταιρίας που επενδύει παγκοσμίως σε κορυφαίες τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις για να υποστηρίξει την καινοτομία της Brembo και να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων λύσεων κινητικότητας για το μέλλον.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!