MotorBike.gr

MV Agusta: Aνοίγει το γκάζι με φιλοδοξία για το μέλλον

29/07/2024

Η νέα ιδιοκτήτρια της ιστορικής φίρμας θα “πουσάρει” την ιταλική μάρκα

Ανάπτυξη και καινοτομία υπό νέα ηγεσία: η MV Agusta είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί την ενημέρωση για ένα αξιοσημείωτο πρώτο εξάμηνο του 2024 και να ανακοινώσει τα νέα της σχέδια για το μέλλον.

Υπό τη νέα ηγεσία της Pierer Mobility AG, η εταιρία υφίσταται σημαντικούς μετασχηματισμούς, με αρκετές βασικές εξελίξεις σε διάφορες πτυχές των εργασιών της.

Από την επιτυχημένη κυκλοφορία του Enduro Veloce, μέχρι την επέκταση του δικτύου αντιπροσώπων και την εισαγωγή καινοτόμων πρωτοβουλιών όπως η MV Accademia, η MV Agusta συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της ως σημείο αναφοράς στη βιομηχανία μοτοσυκλετών.

H εξαγορά από την Pierer Mobility AG που απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της MV Agusta, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της εταιρίας και φέρνοντας μια σειρά θετικών αλλαγών, έχει βάλει πολύ υψηλούς στόχους για το μέλλον. Μεσοπρόθεσμα, αναμένεται ετήσιος όγκος παραγωγής άνω των 10.000 MV premium μοτοσυκλετών από τις εγκαταστάσεις του Varese.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο, με επικεφαλής τον Hubert Trunkenpolz, πρόκειται να οδηγήσει στον μετασχηματισμό της MV Agusta, ανοίγοντας το δρόμο για ανάπτυξη και καινοτομία.

Νέα Προϊόντα

Η κυκλοφορία του Enduro Veloce, τον Απρίλιο, σηματοδότησε μια καμπή στην ιστορία της MV Agusta. Οι διεθνείς συνεργάτες των μέσων ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν στη Σαρδηνία, με εξαιρετικά θετικά σχόλια. Διαθέτοντας τεχνολογία αιχμής, επιδόσεις και κομψό σχεδιασμό, το Enduro Veloce θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία Adventure.

Το πρώτο εξάμηνο του 2024 κυκλοφόρησε επίσης το Superveloce1000 Serie Oro, το οποίο παρουσιάστηκε στους κορυφαίους πελάτες της MV Agusta.

Το νέο μοντέλο αντιπροσωπεύει την επίτευξη ενός σημαντικού στόχου για την MV Agusta: τη δημιουργία ενός αντικειμένου που ενσωματώνει τις επιθυμίες κάθε μοτοσυκλετιστή.

Ο συνδυασμός της υψηλής αισθητικής, της τεχνολογικής καινοτομίας και της απόδοσης επέτρεψε στην MV Agusta να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους που τέθηκαν στην αρχή του έργου. Περιορισμένης παραγωγής μόλις 500 τεμαχίων, οι πρώτες μονάδες θα φτάσουν στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες.

Οι παραδόσεις δύο άλλων αποκλειστικών μοντέλων ξεκίνησαν τους πρώτους 6 μήνες του έτους: του LXP Orioli και του Brutale 1000 RR Assen. Αυτές οι δύο περιορισμένες εκδόσεις ενσωματώνουν την ταυτότητα της MV Agusta μέσω της δεξιοτεχνίας, της ύψιστης προσοχής στις λεπτομέρειες και των επιδόσεων.

Δίκτυο αντιπροσώπων

Έχουν γίνει εκτεταμένες προσπάθειες για την ενίσχυση του δικτύου επίσημων αντιπροσώπων MV Agusta με στόχο τους 230 αντιπρόσωπους μέχρι το τέλος του 2024. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει 30 σημεία εξυπηρέτησης, όπου οι πελάτες μπορούν να φροντίσουν τις μοτοσυκλέτες MV Agusta τους από εκπαιδευμένους τεχνικούς στο εργοστάσιο.

Μεταξύ των πιο σημαντικών εγκαινίων νέων αντιπροσωπειών το πρώτο εξάμηνο του 2024 είναι τα εμβληματικά καταστήματα που ενσωματώνουν την ταυτότητα της μάρκας: Λος Άντζελες στη Βόρεια Αμερική, Πλίμουθ στο Ηνωμένο Βασίλειο και Βαλένθια στην Ισπανία. Αυτά τα καταστήματα όχι μόνο προσφέρουν την πλήρη γκάμα των προϊόντων της, αλλά προσφέρουν και μια εμπειρία τύπου MV Agusta.

Η Ιταλία, η πατρίδα της MV Agusta, έχει δει το άνοιγμα νέων αντιπροσωπειών σε περιοχές που προηγουμένως δεν εξυπηρετούνταν, όπως η Φλωρεντία, το Μπάρι και η Τσεζένα. Νέα καταστήματα αναμένονται και το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ένα άλλο θεμελιώδες καθήκον είναι η διασφάλιση του σωστού όγκου εκπαίδευσης και έχοντας αυτόν τον στόχο κατά νου, η MV Agusta δημιούργησε το MV Accademia τον Απρίλιο. Αυτή η πρωτοβουλία συνίστατο σε ένα εκτενές πρόγραμμα εκπαίδευσης αντιπροσώπων που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την κυκλοφορία του Enduro Veloce International Press, στο οποίο προσκλήθηκε επίσης το παγκόσμιο δίκτυο αντιπροσώπων.

Έτσι οι συνεργάτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νέο μοντέλο καθώς και να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτική εκδήλωση με επίκεντρο τη γνώση του προϊόντος, την άριστη εξυπηρέτηση πελατών και τις τεχνικές δεξιότητες.

Το MV Accademia αντιπροσωπεύει μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία και την απόλυτη πρωτιά στην ιστορία της εταιρίας. Εξοπλίζοντας τους αντιπροσώπους με το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης, η MV Agusta διασφαλίζει ότι οι πελάτες λαμβάνουν απαράμιλλη εξυπηρέτηση και υποστήριξη, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση της μάρκας για ποιότητα και απόδοση.

Νέοι στόχοι λοιπόν και νέοι δρόμοι για το μέλλον και τη θρυλική MV Agusta που ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!