MotorBike.gr

KTM, Husqvarna, GasGas, MV Agusta: Με νέα μοντέλα στην EICMA 2024

26/08/2024

Δυναμικά μπροστά η Pierer και για το 2025

Με τη σεζόν της μοτοσυκλέτας σε πλήρη εξέλιξη, είναι κατανοητό ότι οι μοτοσυκλετιστές σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται διακαώς να μάθουν τι επιφυλάσσουν οι μεγαλύτεροι διεθνείς κατασκευαστές για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, οι KTM, Husqvarna, GasGas και MV Agusta ακονίζουν τα μαχαίρια τους…

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να δει κάποιος τα πάντα  για τον κόσμο των μοτοσυκλετών από το σαλόνι της EICMA στο Μιλάνο, που γίνεται τον Νοέμβριο (7-10) του 2024 και εκεί παρουσιάζονται όλα τα νέα μοντέλα του 2025.

Παρόλο που απομένουν λίγοι μήνες ακόμη, η KTM AG δεν έχασε χρόνο κι έκανε ένα “tease” προς το κοινό για το τι θα παρουσιάσει στη μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλετών στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, η μητρική εταιρία της KTM, η Pierer Mobility Group, ανακοίνωσε ότι θα φέρει κάτι νέο στο Μιλάνο σε όλες τις μάρκες της. Οπότε ναι, όχι μόνο η KTM, αλλά και η Husqvarna, η GasGas ακόμη και η MV Agusta, της οποίας η Pierer απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο πριν από λίγο καιρό, θα έχουν νέα μοντέλα για το 2025.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι η KTM απουσίαζε από την EICMA τα τελευταία πέντε χρόνια. Και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κυκλοφόρησε μερικά πραγματικά εντυπωσιακά μοντέλα.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η Pierer μας επιφυλάσσει μεγάλα πράγματα, καθώς επιστρέφει στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας, παρουσιάζοντας τις τελευταίες προτάσεις της.

Για τον σκοπό αυτό, η εταιρία θα καταλάβει έναν τεράστιο χώρο 1.635 τετραγωνικών μέτρων (!) για να παρουσιάσει νέα μοντέλα και ίσως ιδέες (πρωτότυπα κομμάτια) για μελλοντικά μοντέλα.

Όσο για τις ιδιαιτερότητες κάθε μάρκας, φαίνεται ότι, για το 2025, η KTM θα επικεντρωθεί κυρίως στα Αdventure και Οff-road μοντέλα της. Φέτος, η γκάμα μοτοσυκλετών Duke ανανεώθηκε, με το 1390 Super Duke R να είναι η πιο αξιοσημείωτη παρουσία. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να ανανεωθεί η “εντός-εκτός δρόμου” οικογένεια της KTM. Μικρά και μεγάλα Adventure έχουν σειρά για “φρεσκάρισμα”, ενώ πιθανά να δούμε και το supersport RC 990.

Η Pierer Mobility υπαινίχθηκε επίσης την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου από την Husqvarna. Θα είναι ένα μοντέλο υψηλής ποιότητας, το οποίο ταιριάζει με τα Norden, Vitpilen, Svartpilen και της σειράς εκτός δρόμου της Husky.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι ακριβώς είναι, οπότε θα το παρακολουθούμε και θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε περισσότερα στοιχεία. Από την πλευρά της GasGas, η Pierer αναμένεται να παρουσιάσει μια «καινοτόμο μοτοσυκλέτα», όπως λέει, η οποία πιθανότατα θα είναι ένα μοντέλο εκτός δρόμου, προσανατολισμένο στις επιδόσεις.

Τελευταίο αλλά σίγουρα εξίσου σημαντικό: η MV Agusta θα είναι παρούσα στην EICMA με ολόκληρη τη γκάμα μοντέλων της, μαζί με μοντέλα ειδικών εκδόσεων όπως το Enduro Veloce και το Superveloce Arsham και πιθανότατα ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο σε μορφή concept, το πρώτο έργο από τότε που ανέλαβε η Pierer την MV.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!