MotorBike.gr

Cyclone Motor: Η νέα κινέζικη εταιρία φτάνει στην Ισπανία

09/09/2024

Ένας ακόμα παίκτης από την Κίνα, ειδικά για την Ευρώπη

Η Cyclone Motor είναι η premium μάρκα του ασιατικού κατασκευαστή Zonsen (πρώην Ζongshen) που καταφθάνει στην ισπανική και την πορτογαλική αγορά. Θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη Ευρώπη; Το πιθανότερο…

Ο Όμιλος Zonsen είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μοτοσυκλετών κινεζικής προέλευσης και τώρα φτάνει στην Ευρώπη με το σήμα Cyclone Motor, το οποίο δημιουργήθηκε το 2017 και καθιερώθηκε ως η premium εταιρία του ομίλου.

Η πορτογαλική εταιρία Multimoto θα είναι υπεύθυνη για τη διανομή αυτής της νέας μάρκας στις αγορές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Η γκάμα των μοτοσυκλετών της είναι σχεδιασμένη τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους αναβάτες και κάνει την είσοδό της στις δυο ευρωπαϊκές χώρες με τρία μοντέλα.

Μία από τις προτάσεις προορίζεται για τη δημοφιλή κατηγορία αδειών οδήγησης Α1, και είναι το Cyclone Battlo 125.   

Cyclone Battlo 125

Πρόκειται για ένα γυμνό μοντέλο, εξοπλισμένο με έναν τετράχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κυβικών εκατοστών.

Δηλώνει ισχύ 12,75 ίππων και μέγιστη ροπή 10,5 Nm στις 7.000 στροφές ανά λεπτό. Υποστηρίζεται από σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο, με ανεστραμμένο πιρούνι 37 mm και ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ. Τα δισκόφρενα έχουν συνδυασμένο μηχανισμό φρεναρίσματος.

Με βάρος 149 κιλά και χωρητικότητα ρεζερβουάρ 13 λίτρων, παρουσιάζεται ως ευέλικτο και προσβάσιμο γυμνό για να οδηγείται με ευκολία σε αστικά περιβάλλοντα. Η τιμή πώλησης είναι 2.790 ευρώ και διατίθεται σε κόκκινο και γκρι.

Η ασιατική μάρκα στοχεύει επίσης στην κατηγορία trail (ψευδοεντούρο, Adventure) αρχαρίων, με το Cyclone RX1, επίσης με κυβισμό 125 cc και ισχύ 12,5 ίππων. Διαθέτει επιθετικό σχεδιασμό, χαρακτηριστικό των μοντέλων Adventure μεγαλύτερου κυβισμού, με όρθια θέση οδήγησης για άνετες αστικές και υπεραστικές μετακινήσεις.

Το επίπεδο εξοπλισμού είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά, καθώς όχι μόνο διαθέτει προστατευτικά κινητήρα, αναλογική/ψηφιακή οθόνη, αλλά συνοδεύεται στάνταρ με ένα σετ βαλίτσες τριών τεμαχίων, όλα στην τιμή των 3.190 ευρώ.

Cyclone RX1 125

Το Cyclone RX4 αντιπροσωπεύει τη ναυαρχίδα της premium μάρκας της Zonsen – τουλάχιστον προς το παρόν, αφού θα υπάρξει επέκταση της γκάμας στο εγγύς μέλλον.

Εδώ συναντάμε έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 401 κ.εκ., με κεφαλή κυλίνδρου 8 βαλβίδων, υγρόψυξη και ηλεκτρονικό ψεκασμό. Φτάνει σε απόδοση τους 36,2 ίππους και ροπή 34 Nm στις 8.000 σ.α.λ., άρα εμπίπτει απευθείας στην κατηγορία των μοτοσυκλετών άδειας οδήγησης Α2.

Cyclone RX4 400

Το Cyclone RX4 χρησιμοποιεί επίσης ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μπροστά-πίσω, δισκόφρενα (δύο στον μπροστινό τροχό) και σύστημα ABS δύο καναλιών.

Οι φιλοδοξίες του για περιπέτειες και στο χώμα αντικατοπτρίζονται στους τροχούς με ακτίνες, το κεντρικό σταντ και τα προστατευτικά κάγκελα του κινητήρα.

Cyclone RX4 400

Ο πίνακας οργάνων χρησιμοποιεί οθόνη TFT με σύστημα συνδεσιμότητας και ένδειξη πίεσης ελαστικών. Ο φωτισμός LED και οι διακόπτες με οπίσθιο φωτισμό είναι επίσης αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά.

Το RX4 ανακοινώνεται με τιμή 4.990 ευρώ για το στάνταρ μοντέλο, αν και μπορεί να αγοραστεί και με τρεις αλουμινένιες μπαγκαζιέρες (5.770€).

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!