MotorBike.gr

Κοve 800X Pro: Ήρθε στην Ελλάδα – Το είδαμε από κοντά!

05/04/2024

O πόλεμος αρχίζει!

Μόλις χθες το απόγευμα έφτασαν στην Ελλάδα, από τα πρώτα στην Ευρώπη, τα πολυαναμενόμενα και πολλά υποσχόμενα Κοve 800X, κι εμείς πήγαμε στην Καλλιθέα, στο κατάστημα της αντιπροσωπείας Γκοργκόλης ΑΕ όπου είχαν προσκληθεί οι δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου για να τα δουν από κοντά.

Κομψό, λιτό, compact είναι το Κοve 800X Pro, με την οικονομία που έχει γίνει στο βάρος του για να φτάσει στα 190 κιλά γεμάτο (!) να είναι εμφανής σε κάθε του σημείο.

Mε καλή ποιότητα κατασκευής και προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια με μεράκι, κυρίαρχο τμήμα του είναι φυσικά ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας με κυβισμό 799cc, που αποδίδει ισχύ που φτάνει τους 95 ίππους, ενώ η ροπή φτάνει τα 79Nm.

Αυτοί οι ίπποι, σε συνδυασμό με το ελαφρύ σύνολο, που φτάνει τα 177 κιλά άδεια (!) κάνουν την 800X PRO να κατακτά την κορυφή της κατηγορίας με τον καλύτερο λόγο ισχύος/βάρους, με 0,37 kW/kg.

Το χαμηλό βάρος βοηθά και τις επιδόσεις της στην εκτός δρόμου οδήγηση, τη στιγμή που, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρίας και η κατανάλωση δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα, μετρημένη στα 4,8 l/100km (WMTC3), γεγονός που εξασφαλίζει υψηλότερη αυτονομία, προσφέροντας στον αναβάτη δυνατότητα μεγαλύτερων διαδρομών.

Το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι και το πίσω αμορτισέρ της 800X PRO κατασκευάζονται από την KYB και είναι πλήρως ρυθμιζόμενα σε ό,τι αφορά την προφόρτιση και τις αποσβέσεις, με τις αναρτήσεις να είναι σχεδιασμένες με στόχο την άνεση και τη σωστή λειτουργία υπό πίεση, τόσο στην άσφαλτο όσο και σε χωμάτινα τερέν.

Το 800X PRO είναι εφοδιασμένο με σταμπιλιζατέρ τιμονιού, το οποίο είναι τοποθετημένο στην κάτω πλάκα του πιρουνιού και εκμηδενίζει την πιθανότητα ταλαντώσεων του μπροστινού κατά την επιτάχυνση ή τις απότομες αντιδράσεις στο τιμόνι σε περίπτωση εμποδίων στο χώμα, αλλά και στις υψηλές ταχύτητες στην άσφαλτο.

Οι δίδυμοι LED προβολείς σε στυλ προτζέκτορα διαθέτουν έναν από τους καλύτερους λόγους μεγέθους/αποτελεσματικότητας δέσμης, συμβάλλοντας και στην επιθετική όψη της μοτοσυκλέτας.

Η κάθετα τοποθετημένη οθόνη της 800X PRO προβάλλει πλήθος πληροφοριών με ευανάγνωστες ενδείξεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ένα πλήρες trip master και την πίεση/θερμοκρασία των ελαστικών, σχεδιασμένη έτσι ώστε να μοιάζει με τα όργανα πλοήγησης των rally μοτοσυκλετών.

Διαθέτει δύο διαφορετικά θεματικά interfaces και αυτόματη εναλλαγή φόντου, ανάλογα με τις φωτιστικές συνθήκες του περιβάλλοντος.

Το βάρος – και ιδιαίτερα η κατανομή του – είναι από τα στοιχεία που καθορίζουν τη μοναδικότητα της 800X PRO και έχει δοθεί πολύ μεγάλη προσοχή στον επί μέρους σχεδιασμό των εξαρτημάτων.

Το ρεζερβουάρ αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, με ένα μεγάλο τμήμα του να επεκτείνεται κάτω από τη σέλα, πετυχαίνοντας έτσι μεγάλη χωρητικότητα (19L), μαζεμένες διαστάσεις και συγκέντρωση των μαζών κοντά στο κέντρο βάρους.

Ο ξεκάθαρα adventure προσανατολισμός της 800X PRO τονίζεται και από τον σχεδιασμό της μεγάλης αλουμινένιας ποδιάς κάτω από τον κινητήρα, η οποία προσφέρει προστασία με υψηλό επίπεδο αντοχής απέναντι σε κάθε εμπόδιο που μπορεί να συναντήσει η μοτοσυκλέτα, κυρίως στις χωμάτινες διαδρομές.

Οι ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες της Taisko κατασκευάζονται από το ίδιο το εργοστάσιο της Kove και έχουν δοκιμαστεί στις πιο απαιτητικές συνθήκες,  μέσα στους αγώνες.

Πρόκειται για ένα πακέτο φρένων με υψηλά ποιοτικά στάνταρ, το οποίο, σε συνδυασμό με το σύστημα ABS,  διαθέτει δυνατότητα μερικής (για τον πίσω τροχό) ή ολικής απενεργοποίησης.

Η 800X Pro διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό της λιτά, διακριτικά κάγκελα αλουμινίου στα πλάγια του ρεζερβουάρ, με σωστή έδραση, χαμηλό βάρος και όγκο και αποτελεσματική προστασία σε περίπτωση πτώσης.

Τα ελαστικά της μοτοσυκλέτας είναι τα εξαιρετικά Pirelli Scorpion Rally STR ενώ η διάμετρος του μπροστινού τροχού είναι 21 ίντσες και η πίσω 18.

Ενδιαφέρον έχει και η τιμή της Kove 800X Pro, μιας και η προτεινόμενη τιμή για την Ευρώπη είναι τα 9.290, τη στιγμή που η ελληνική αντιπροσωπεία θα την προσφέρει στα 8.395€ μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2024.

Οι μοτοσυκλέτες μάλιστα, που είναι οι πρώτες που θα παραδοθούν σε ιδιοκτήτες, είναι οι προπαραγγελίες που είχαν γίνει μέχρι τον Δεκεμβρίο του 2023 και που αποκτήθηκαν με την προνομιακή τιμή των 7.795€!

Τεχνικά χαρακτηριστικά Kove 800X Pro

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Δικύλινδρος σε σειρά – DOHC / 8 βαλβ.
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ 88mm x 65.7mm
ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ 13:1
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ EFI
ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ Υγρό Κάρτερ
ΚΙΒΩΤΙΟ 6 Ταχύτητες
ΙΣΧΥΣ 95 ps / 9.000rpm
ΡΟΠΗ 79 Nm /7.500rpm
ΕΚΚΙΝΗΣΗ Μίζα
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 19 L
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4.8L/100Km
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ) 2238 × 880 × 1399
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ 1510mm
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ 275mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 875 mm
ΒΑΡΟΣ 177 kg (χωρίς καύσιμο)
190 kg (πλήρης υγρών)
ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ 26.1°
ΦΡΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Δύο δίσκοι 310mm
Με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες
ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ Ένας δίσκος
Με δαγκάνα μονού εμβόλου
ABS Δικάναλο
ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ Ανεστραμμένο πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι KYB
Monoshock – 240mm
ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ Πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ
KYB – 240mm
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. PIRELLI Scorpion Rally STR
90/90-21
ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. PIRELLI Scorpion Rally STR
150/70-18

Περισσότερες πληροφορίες: kovemoto.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!