MotorBike.gr

Metzeler 2024: Πέντε παγκόσμιοι τίτλοι στο Παγκ. Πρωτάθλημα Εnduro

17/09/2024

Παγκόσμιες διακρίσεις για τη Metzeler

Ο Josep Garcia είναι o Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις κατηγορίες EnduroGP και Enduro1, ενώ οι Andrea Verona, Brad Freeman και Manuel Verzeroli αναδείχθηκαν νικητές των Παγκόσμιων τίτλων Enduro2, Enduro3 και Youth αντίστοιχα.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έκλεισε επίσημα η σεζόν 2024 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος EnduroGP FIM σε γαλλικό έδαφος, με αναβάτες εξοπλισμένους με ελαστικά Metzeler MCE 6 Days Extreme να κατακτούν πέντε παγκόσμιους τίτλους.

Josep Garcia

 

Με την ολοκλήρωση της σεζόν, ο Josep Garcia αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις κατηγορίες EnduroGP και Enduro1 και οι Andrea Verona, Brad Freeman και Manuel Verzeroli νικητές στις κατηγορίες Enduro2, Enduro3 και Youth αντίστοιχα.

Η γαλλική πόλη Brioude ήταν το σκηνικό του τελευταίου αγώνα της σεζόν, με έναν αγώνα που διοργάνωσε αριστοτεχνικά για την περίσταση το Brioude Motoclub. Το GP της Γαλλίας ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου με το Super Test που άνοιξε επίσημα το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της σεζόν EnduroGP 2024.

Η αγωνιστική διαδρομή άρχισε με ένα Cross Test μήκους 5,4 km σε ένα ‘κλασικό’ λιβάδι, όπως ορίζει η γαλλική παράδοση Εnduro.

Ακολούθησε μια δοκιμή Enduro 6,8 km, η οποία χαρακτηρίστηκε από μαλακό και λασπώδες έδαφος που είχε πολλά δύσκολα σημεία και, στο τέλος, μια ειδική δοκιμή Extreme 1,8 km, που ήταν ως επί το πλείστον φυσική, αλλά με μερικά τεχνητά τμήματα.

 

Ο Josep Garcia (Red Bull KTM Factory Racing) στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής το Σάββατο μετά τη νίκη του στην κατηγορία EnduroGP.

Η δεύτερη θέση πήγε στον Βρετανό αναβάτη Steve Holcombe (Honda RedMoto Racing Enduro Team) που τερμάτισε δεύτερος δύο φορές.

Josep Garcia

Μια εξαιρετική δεύτερη μέρα για τον Brad Freeman (Team Beta Factory Enduro) τον είδε να κερδίζει την τελευταία ημέρα του αγώνα. Η τελική κατάταξη της κατηγορίας EnduroGP βλέπει στις τέσσερις πρώτες θέσεις όλους τους αναβάτες εξοπλισμένους με ελαστικά Metzeler MCE 6 Days Extreme.

Ο Josep Garcia (Red Bull KTM Factory Racing) ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο κερδίζοντας επίσης τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία E1. Ο Ισπανός αναβάτης κέρδισε την Day One και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου την τελευταία μέρα.

Steve Holcombe

Ο τίτλος του δεύτερου παγκόσμιου πρωταθλητή πηγαίνει στον Steve Holcombe (Honda RedMoto Racing Enduro Team) που πάλεψε μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή.

Με τον τίτλο στην τσέπη του από το προηγούμενο GP στην Ουαλία, ο Andrea Verona (Gas Gas Factory Racing) κέρδισε και τις δύο ημέρες του αγώνα στο Brioude. Μια θαυμάσια εμφάνιση την πρώτη μέρα έκανε και ο Samuele Bernardini (Honda RedMoto Racing Enduro Team), κατακτώντας τη δεύτερη θέση σε γαλλικό έδαφος.

Βrad Freeman

Ο Nathan Watson (Team Beta Factory Enduro) σημείωσε πτώση στην τελευταία ειδική διαδρομή που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο. Και σε αυτή την κατηγορία τα ελαστικά της Metzeler κατέκτησαν στις τρεις πρώτες θέσεις.

Το Σάββατο, ο Brad Freeman (Team Beta Factory Enduro) στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία E3. Ο Βρετανός αναβάτης ολοκλήρωσε τη σεζόν του παγκόσμιου πρωταθλήματος με άλλο ένα υπέροχο ένα-δύο. Στην κατηγορία Youth Enduro, ο Pietro Scardina (Fantic Racing Junior Team) σημείωσε μια διπλή νίκη και στο τέλος του γαλλικού GP ήταν δευτεραθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!