MotorBike.gr

QJMotor Trans Asia 2024 – Part 20: Ουκρανία

23/09/2024

Διασχίζοντας την εμπόλεμη ζώνη

Το τελευταίο που θα περίμενε κανείς από έναν ταξιδευτή στην Ευρώπη είναι να διασχίσει την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας. Ωστόσο, η περιπέτεια αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε ταξιδιού, και η QJMotor SRT 800X είναι πάντα έτοιμη να ανταποκριθεί σε νέες προκλήσεις

[Ακολουθεί η διήγηση του Κ. Μητσάκη]

“Ως γνωστόν, η κατάσταση στην εμπόλεμη Ουκρανία κάθε άλλο παρά για τουρισμό ενδείκνυται. Παρόλα αυτά, πήρα την παράτολμη απόφαση να διασχίσω τη χώρα, μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επικινδυνότητα.

Ομολογώ πως με τη μοτοσυκλέτα ένιωθα εύκολος στόχος για τα ρωσικά drones, ενώ την εύθραυστη ψυχολογία μου φρόντισε να “θρυμματίσει” ο Ουκρανός συνοριοφύλακας, ο οποίος δεν μου ευχήθηκε καλό ταξίδι, αλλά καλή τύχη…”.

“Δύο μέρες πριν την άφιξή μου στην Ουκρανία, η πόλη Lviv βομβαρδίστηκε από ρωσικούς πυραύλους με τραγικό απολογισμό 7 νεκρούς. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν διανυκτέρευσα στη Lviv, αλλά μετά από μια ολιγόωρη περιήγηση στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, αναχώρησα νοτιοανατολικά με προορισμό τη Ρουμανία, οδηγώντας στη διαδρομή Lviv-Zolotsiv-Ternopol-Chernivtsi (420 χλμ.)”.

“Η δυτική και νοτιοδυτική Ουκρανία ήταν οι περιοχές με τον λιγότερο κίνδυνο (στατιστικά), χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήμουν ασφαλής 100%, αφού τα ρωσικά χτυπήματα ήταν καθημερινά και απρόβλεπτα…”

“Πρόβλημα από έλλειψη καυσίμων δεν αντιμετώπισα καθοδόν. Όμως, σ’ ένα στρατιωτικό μπλόκο στη διαδρομή Lviv-Zolotsiv, η ρωσική βίζα στο διαβατήριό μου και η πολυήμερη παραμονή μου στη Ρωσία στάθηκαν η αιτία να με υποβάλλουν σε μια τρίωρη ανάκριση”.

“Αφού μου αφαιρέθηκε το διαβατήριο, το κινητό και το laptop, οι Ουκρανοί στρατιώτες έψαξαν εξονυχιστικά τις φωτογραφίες, όλα τα έγγραφα και το προφίλ μου στα social media (FB, INSTA). Κι αφού βεβαιώθηκαν πως μπροστά τους είχαν έναν ηλίθιο τουρίστα στην εμπόλεμη περιοχή, τότε μόνο μ’ άφησαν να συνεχίσω την πορεία μου…”

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!