MotorBike.gr

Yamaha 2024: Ανακοίνωση τιμής του MT-09 Y-AMT στην Ελλάδα

01/10/2024

Ανακοινώθηκε η τιμή της αυτόματης-ημιαυτόματης ΜΤ09


H Yamaha ανακοινώνει
για την ελληνική αγορά την τιμή της νέας ΜΤ-09 με την τεχνολογία Υ-ΑΜΤ, δηλαδή το νέο αυτόματο-σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων.

Την τελευταία δεκαετία, η MT-09 έχει παγιώσει τη θέση της ως μια εμβληματική μοτοσυκλέτα της Yamaha και τώρα περνάει σε μια εντελώς νέα διάσταση, με την παρουσίαση της ΜΤ-09 Y-AMT, με την μοναδική νέα τεχνολογία αυτόματου-σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων.


Η Yamaha MT-09 παρέχει αλλαγές ταχυτήτων που γίνονται μέσω του μοχλού που βρίσκεται στο χέρι (MT) ή μέσω του πλήρως αυτόματου κιβωτίου (AT).

Η αλλαγή σχέσεων μόνο με το χέρι, σε αντίθεση με τον συνδυασμό ποδιού (λεβιέ ταχυτήτων) και χεριού (συμπλέκτης) είναι πιο γρήγορη και απαιτεί λιγότερο χρόνο σκέψης, επιτρέποντας στον αναβάτη να ανακαλύψει έναν εντελώς νέο τρόπο για να απολαμβάνει τις επιδόσεις του κινητήρα CP3.

Η μετάδοση MT παρέχει πιο γρήγορες και πιο σαφείς αλλαγές ταχυτήτων με τις άκρες των δαχτύλων και χωρίς τη χρήση συμπλέκτη, μέσω ενός απτικού διακόπτη see-saw, ο οποίος επιτρέπει την απελευθέρωση της πλήρους ισχύος και του συνόλου των σπορ δυνατοτήτων της MT-09.

Αυτή η επαναστατική εμπειρία αλλαγής ταχυτήτων επιτρέπει στον αναβάτη να εστιάζει στο κράτημα, το φρενάρισμα και τη συναρπαστική επιτάχυνση της MT-09.


Εναλλακτικά ο αναβάτης μπορεί να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τις αλλαγές ταχυτήτων με τη μετάδοση AT, η οποία περιλαμβάνει ένα πλήρως αυτόματο κιβώτιο, με δύο επιλογές που ταιριάζουν σε διαφορετικούς τύπους οδήγησης.

Η τιμή της νέας μοτοσυκλέτας ανακοινώθηκε στις 11.790€
Περισσότερες πληροφορίες: www.yamaha-motor.eu

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!