MotorBike.gr

Jedi Kirin GT 750-Κ 2025: Κινεζική τουριστική, με ιταλικό Design

14/10/2024

Η μεγάλη Κινέζα τουρίστρια

Η Jedi Motor είναι μια τολμηρή κινεζική εταιρία στην οποία έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, χάρη σε διάφορες (καθόλου… αδιάφορες) μοτοσυκλέτες που έχει παρουσιάσει με το όνομά της. Αυτή τη φορά κάνει την εμφάνισή του ένα φουλ τουριστικό μοντέλο, το Jedi Kirin GT 750, τη σχεδίαση του οποίου υπογράφει ένας πολύ γνωστός ιταλικός σχεδιαστικός οίκος.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν αυτή η μοτοσυκλέτα θα φτάσει εδώ, στη γηραιά ήπειρο.

Το Jedi Kirin GT 750-K έχει τα χαρακτηριστικά εμβληματικών μοτοσυκλετών τουρισμού του παρελθόντος, όπως το Honda Pan European ή το, επίσης μοντέλο της Honda, Pacific Coast, αλλά και γονίδια τουριστικών BMW, όπως για παράδειγμα το εξακύλινδρο K 1600 GT.

Μεγάλων διαστάσεων, με τεράστιο φέρινγκ, το Kirin 750 δείχνει έτοιμο να διανύσει χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων, αφού είναι “χτισμένο” με γνώμονα την άνεση αναβάτη-συνεπιβάτη στα μεγάλα ταξίδια, κατά προτίμηση σε αυτοκινητόδρομους. Το ενδιαφέρον είναι ότι το Jedi Kirin GT 750έχει σχεδιαστεί από τον γνωστό οίκο Marabese, που έχει καταγράψει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του εδώ κι αρκετές δεκαετίες.

Το κακό είναι πως παρότι οι Ιταλοί παρέδωσαν το Kirin με ένα ενιαίο χρώμα και ελάχιστα γραφικά, οι Κινέζοι τοποθέτησαν πάνω του “διακόσμηση” σε διάφορα σημεία του φέρινγκ και των ενσωματωμένων μπαγκαζιερών. Δυστυχώς…

Ο κινητήρας, είναι δικύλινδρος σε σειρά, κυβισμού 730 cc , με απόδοση 80 ίππων (60kW) στις 8.500 rpm και ροπή στο επίπεδο των 7,1 kgm στις 7.000 rpm.

Όσο κι αν φαίνεται ογκώδης, η Kirin δεν ξεπερνάει τα 225 κιλά άδεια, σύμφωνα με την εταιρία τουλάχιστον, με το ρεζερβουάρ να γεμίζει με 24 λίτρα καυσίμου.

Το ύψος σέλας είναι μόλις 780 mm και το μεταξόνιό της στα 1.465 mm.

Κρατήστε κάπου στα υπόψιν ότι η Jedi συνδέεται με τον όμιλο Sima, έναν όμιλο που περιλαμβάνει τη μάρκα Mash στο πορτφόλιό του κι έχει παρουσία στην Ευρώπη – οπότε δεν αποκλείεται αυτό το μοντέλο να προσπαθήσει να μπει στην αγορά μας, ίσως με αυτό το όνομα. Ίδωμεν…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!