Επιτέλους ουσιαστική αναβάθμιση για το Touring μοντέλο της Yamaha
Το Tracer της Yamaha αποτελεί μια εμβληματική σειρά μοτοσυκλέτων που έχει κερδίσει το μοτοσυκλετιστικό κοινό τα τελευταία χρόνια. Και ενώ το Tracer 9 με τον τρικύλινδρο κινητήρα λάμβανε πάντα όλα τα τεχνολογικά… καλούδια, το “μικρό αδερφάκι του”, Tracer 7 έμενε λίγο παραπονεμένο.
Αυτό, όμως, αλλάζει τώρα, με τα Tracer 7 και Tracer 7 GT να λαμβάνουν σημαντικές και ουσιαστικές αναβαθμίσεις για το 2025.
Όλα ξεκινούν από τον κινητήρα, ο οποίος παραμένει μεν ο CP2 δικύλινδρος, υγρόψυκτος των 689cc, που αποδίδει 73,4 ίππους στις 8.750 rpm και 68 Nm ροπής στις 6.500 rpm, αλλά πλέον εφοδιάζεται με ηλεκτρόγκαζο (Ride by Wire) και τρία Riding Modes, με το τρίτο να επιτρέπει στον αναβάτη να παίξει με τις παραμέτρους και να το φέρει στα μέτρα του.
Μια από αυτές τις παραμέτρους είναι το Traction Control, το οποίο προστίθεται τώρα στο Tracer 7 και είναι ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα και πλήρως απενεργοποιήσιμο.
Επίσης έχουμε συμπλέκτη ολίσθησης/ υποβοήθησης, που σύμφωνα με την Yamaha μειώνει την προσπάθεια που χρειάζεται από τον αναβάτη για την πίεση της μανέτας κατά 22%, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό προστίθεται το Cruise Control.
Επανασχεδιασμένο είναι και το πλαίσιο, για αυξημένη στρεπτική αντοχή, ενώ το ψαλίδι είναι μακρύτερο κατά 40 χιλιοστά και σχεδιασμένο για να προσφέρει μεγαλύτερη ακαμψία, δίνοντας έτσι στο Tracer 7 περισσότερη σταθερότητα.
Ένα παράπονο που πολλοί εξέφραζαν για το προηγούμενο Tracer 7 ήταν η απουσία ανεστραμμένου πιρουνιού και οι “προσευχές” τους εισακούστηκαν από τη Yamaha, η οποία εφοδίασε το νέο μοντέλο με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41mm με 18 επίπεδα ρύθμισης για την απόσβεση της επαναφοράς, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το αμορτισέρ.
Στην έκδοση GT μάλιστα είναι ρυθμιζόμενη και η προφόρτιση.
Νέες ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες έχουν προστεθεί στα δύο υδραυλικά δισκόφρενα των 298mm μπροστά, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Michelin Pilot Road 6 GT.
Αλλαγές έχουμε και στην εργονομία, με τα γκριπ να είναι 30 χιλιοστά πιο ψηλά (βλ. άκρα του τιμονιού) και κατά 25 χιλιοστά φαρδύτερα, ενώ η σέλα είναι ρυθμιζόμενη σε εύρος 20 χιλιοστών, χωρίς να χρειάζεται εργαλεία για τη ρύθμιση.
Η σέλα του συνεπιβάτη έχει επεκταθεί κατά 40 χιλιοστά, κάτι πολύ ευχάριστο καθώς η προηγούμενη σέλα ήταν λίγο μικρή στο πίσω μέρος.
Η ζελατίνα έχει ψηλώσει κατά 90 χιλιοστά στο Tracer 7 GT και παραμένει ρυθμιζόμενη σε ύψος, χειροκίνητα (60 χιλιοστά εύρος ρύθμισης), ενώ και το ντεπόζιτο είναι πλέον μεγαλύτερο, φτάνοντας τα 18 λίτρα και δίνοντας μεγαλύτερη αυτονομία στο μοντέλο της Yamaha.
Nέα είναι και η TFT οθόνη των 5”, με πολλά διαφορετικά Interfaces και συνδεσιμότητα με Smartphone μέσω της εφαρμογής Garmin StreetCross, που επιτρέπει και την πλοήγηση με χάρτες.
Μεγάλο βήμα αποτελεί και η ανανέωση των διακοπτών, που είναι πιο εργονομικοί από τους προηγούμενους, ενώ τα φλας είναι πλέον αυτο-ακυρούμενα (σβήνουν αυτόματα μόλις τελειώσει η στροφή) και έχουν λειτουργία φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (ανάβουν αυτόματα τα αλάρμ σε απότομο φρενάρισμα για να ειδοποιήσουν τα οχήματα που κινούνται πίσω).
Επιτέλους λοιπόν έχουμε ένα Tracer 7 που μπαίνει δυναμικά στη σύγχρονη εποχή, με όλα τα μαθήματα που συνέλεξε η Yamaha τα τελευταία χρόνια για το συγκεκριμένο μοντέλο να εφαρμόζονται τώρα στην πράξη.
Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η τιμή για τα νέα Tracer 7 και Tracer 7 GT.
ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Υamaha Tracer 7 2025
- Νέα σχεδίαση με μικρών διαστάσεων φώτα LED και φώτα θέσης που δημιουργούν την αίσθηση της κίνησης
- Ηλεκτρονικό γκάζι Y-CCT και Riding Modes
- Ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm
- Σύστημα Cruise Control
- Μεγαλύτερο ρεζερβουάρ 18 λίτρων για επέκταση της αυτονομίας
- Οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα smartphone και πλοήγηση
- Ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες
- Πλούσιος σε ροπή κινητήρας CP2 690 κ.εκ. EU5+
- Διαισθητικοί διακόπτες και αυτο-ακυρούμενα φλας
- Βελτιωμένη εργονομία με δύο τμημάτων σέλα, πιο λεπτό ρεζερβουάρ καυσίμου και φαρδύτερο τιμόνι
- Ελαστικά Michelin Pilot Road 6 GT
Yamaha Tracer 7 GT
- Απομακρυσμένος ρυθμιστής προφόρτισης ελατηρίου για γρήγορη και εύκολη ρύθμιση του πίσω αμορτισέρ
- Σκληρές πλαϊνές βαλίτσες που μπορούν να χωρέσουν ένα κράνος, τοποθετημένες με χρήση μια πλευστής μονοκόμματης βάσης
- Ψηλότερος κατά 90 χιλιοστά ανεμοθώρακας με αυξημένο πάχος και δυνατότητα ρύθμισης κατά 60 χιλιοστά
- Θερμαινόμενα γκριπ τριών σταδίων για καλύτερη οδήγηση όλο το χρόνο
- Νέο κεντρικό σταντ
- Λαστιχένια ένθετα στα μαρσπιέ για βελτιωμένη πρόσφυση και άνεση στα μεγάλα ταξίδια
- Ειδική επιφάνεια σέλας με πιο παχύ αφρώδες υλικό.