MotorBike.gr

ΑΓΓΛΙΑ: Έκαψαν κλεμμένη κλασική μοτοσυκλέτα μετά από εκβιασμό!

23/02/2018

“Ότι δεν πληρώνεται… καίγεται!”

Ένας εκβιασμός για την επιστροφή μιας κλεμμένης κλασικής μοτοσυκλέτας έληξε με τον χειρότερο τρόπο, αφού ο ιδιοκτήτης πρόλαβε να ενδώσει στις πιέσεις των κλεφτών για λύτρα, με αποτέλεσμα να της βάλουν φωτιά σαν εκδίκηση! Και το κατέγραψαν σε βίντεο.

Η Triumph πριν την κλοπή

… κι εδώ στις φλόγες

Αδιανόητα και απολύτως ανόητα, βάρβαρα πράγματα συμβαίνουν σε μια πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης στη Μ. Βρετανία, όπου οι κλοπές μοτοσυκλετών έχουν ανέβει σε άλλο επίπεδο.

Είχαμε ακούσει για την έξαρση των κλοπών μοτοσυκλετών (και μάλιστα εν ψυχρώ, δείτε εδώ) στη Μ. Βρετανία μέρα μεσημέρι με μπόλικο θράσος.

Είχαμε ακούσει για εκβιασμούς και λύτρα για επιστροφές κλεμμένων μοτοσυκλετών και στην Ελλάδα, είχαμε ακούσει και για απατεώνες που ζητούσαν λύτρα ενώ δεν είχαν καμία σχέση με την κλοπή, σε μια κίνηση “η κομπίνα-της κομπίνας”, αλλά τέτοια ιστορία ποτέ ξανά.

Η συμμορία φωτογραφίζεται…

Στις αρχές του μήνα, μια ομάδα νεαρών κακοποιών από την περιοχή της πόλης του Μπρίστολ στην Αγγλία, έκλεψε μια κλασική Triumph Thunderbird του 1951 μέσα από γκαράζ.

Η μοτοσυκλέτα υπολογίζεται ότι άξιζε κοντά στις 10 με 12.000 ευρώ και μετά από ανάρτηση στα social media (πως επιτράπηκε άραγε κάτι τέτοιο;) οι κλέφτες απείλησαν ότι θα βάλουν φωτιά στη μοτοσυκλέτα, εκτός αν ο ιδιοκτήτης τους έδινε λύτρα ύψους 1.000 λυρών, ήτοι 1.100 ευρώ περίπου.

Η ομάδα νεαρών Βρετανών κλεφτών συνεργάζεται με μια συμμορία μοτοσυκλετιστών στο Μπρίστολ και αναρτούν φωτογραφίες και βίντεο που καυχιόνται για τις εγκληματικές δραστηριότητές τους στο λογαριασμό που διατηρούν στο Instagram και ονομάζεται “biketakerrr”.

Μόλις λίγες ώρες μετά την απαίτηση για καταβολή λίτρων 1.000 λιρών, η συμμορία αποφάσισε να δράσει δυναμικά και έβαλε φωτιά στην πολύτιμη Triumph, καταγράφοντας το “κατόρθωμα” σε βίντεο, ενώ μέλος της ομάδας μάλλον καυχιέται για το κατόρθωμα.

Κι όλα αυτά πριν καν ο ιδιοκτήτης της Triumph προλάβει να επικοινωνήσει μαζί τους για να διαπραγματευτεί.

Η κλασική μοτοσυκλέτα κάηκε με βαρβαρότητα, ενώ οι κλέφτες ανάρτησαν σχόλια στο κοινωνικό δίκτυο “Σου είπαμε να δώσεις το χιλιάρικο, αλλά εσύ δεν μας άκουσες αγόρι μου”, για να συνεχίσουν “ότι δεν πληρώνεται-καίγεται”.

Παρότι στο παρελθόν μέλη της συμμορίας του Μπρίστολ είχαν συλληφθεί, οι παράνομες δραστηριότητες δείχνουν ότι η συμμορία εξακολουθεί να είναι ενεργή.

Ένα ευχάριστο είναι ότι η 70χρονη μοτοσυκλέτα, έστω και μισοκαμένη, βρέθηκε τελικά και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, μπορεί να αποκατασταθεί και να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση.

Ευτυχώς γιατί το βίντεο μας μαύρισε την καρδιά.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!