MotorBike.gr

HONDA: Παρουσίαση ομάδας Repsol Honda MotoGP, 2020

05/02/2020

Με τον Μάρκ και τον Άλεξ

Στη μακρινή Ινδονησία πραγματοποιήθηκε προχθές η επίσημη παρουσίαση της ομάδας Repsol Honda για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP του 2020. Με οδηγούς τους αδελφούς Marquez, τον πολυπρωταθλητη Marc και τον νεοφερμένο στη μεγάλη κατηγορία Alex,  οι οποίοι αποκάλυψαν τα χρώματα της Honda RC213V MotoGP του 2020 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, λίγες μέρες πριν τις πρώτες επίσημες δοκιμές για τη νέα χρονιά.

Συμμετέχοντας στην παρουσίαση των Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports και Honda Rebel, ο Marc και ο Alex έτυχαν θερμής υποδοχής στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ινδονησίας. Τους δύο παγκόσμιους πρωταθλητές πλαισίωσαν ο Toshiyuki Inuma, πρόεδρος της θυγατρικής εταιρίας PT Astra Honda Motor στην Ινδονησία, ο Tetsuhiro Kuwata, πρόεδρος του HRC και γενικός διευθυντής για το αγωνιστικό τμήμα της εταιρίας και ο Alberto Puig, Team Manager.

Aπό αριστερά: Tetsuhiro Kuwata, Marc Marquez, Alex Marquez και ο Alberto Puig

Αφού κατέκτησε το ρεκόρ των 25 τίτλων στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, αλλά και το τρίτο συνεχόμενο Triple Crown στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων μοτοσικλέτας, η ομάδα Repsol Honda στοχεύει σε μία ακόμα δυνατή χρονιά καλωσορίζοντας στην ομάδα των MotoGP τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της κατηγορίας Moto2, Alex Marquez.

Με 309 νίκες στη μεγάλη κατηγορία, η Honda έχει καθιερωθεί ως η κυρίαρχη δύναμη στα Grand Prix, ενώ η ομάδα εργάστηκε εντατικά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ώστε να εξασφαλιστεί και για το 2020 μία αντίστοιχα επιτυχημένη πορεία.

Ο Marc Marquez και ο Alex Marquez ξεκινούν τις τελικές προετοιμασίες τους για τις δοκιμές στη Sepang (07 – 09 Φεβρουαρίου), όπου η RC213V θα εμφανιστεί για πρώτη φορά με τα χρώματα του 2020 σε πίστα. Τέλος, η σεζόν του 2020 στο MotoGP™ ξεκινά υπό το φως των προβολέων στο Κατάρ (06 – 08 Μαρτίου)

Marc Marquez – Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP

Είμαι χαρούμενος που έρχομαι ξανά στην Ινδονησία, η ατμόσφαιρα εδώ είναι μοναδική και είναι υπέροχο να ξεκινάμε την προσπάθειά μας για το 2020. Οι παρουσιάσεις που έχουμε είναι πάντα σημαντικές ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε στους ρυθμούς της σεζόν.

Marc Marquez

“Ξεκινάμε τη νέα χρονιά όπως την προηγούμενη και όλες τις άλλες πριν από αυτή, απόλυτα συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να δουλέψουμε με την ομάδα Repsol Honda ώστε να πετύχουμε το καλύτερο που μπορούμε. Μαζί με την HRC και την Repsol έχουμε επιτύχει απίστευτα πράγματα και η συνέχιση αυτής της επιτυχίας αποτελεί για εμένα σημαντικό κίνητρο. Ανυπομονώ να ξεκινήσω μία ακόμα σεζόν και να αγωνιστώ ξανά με την RC213V”.

Alex Marquez – Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2

Αποτελεί προνόμιο να είσαι μέλος της οικογένειας της ομάδας Repsol Honda. Ήδη είχα μια μοναδική αίσθηση μπαίνοντας στο γκαράζ της ομάδας και δουλεύοντας με τους ανθρώπους της για πρώτη φορά, και τώρα ερχόμενος σε επαφή με τον κόσμο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης – αισθάνομαι πραγματικά κομμάτι της Repsol Honda Team.

Alex Marquez

“Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθω και να επιτύχω το 2020, αλλά είμαι αποφασισμένος να δώσω το καλύτερο, θα προσπαθήσω να βελτιώνομαι και να μαθαίνω σε καθημερινή βάση και ευελπιστώ να έχουμε σιγά- σιγά μια εξαιρετική σεζόν”.

Tetsuhiro Kuwata – Πρόεδρος HRC και γενικός διευθυντής αγωνιστικού τμήματος της Honda

Έχοντας πετύχει τους στόχους μας την προηγούμενη σεζόν, κερδίζοντας και πάλι το Triple Crown, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την ομάδα μας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2020. Πέρσι ο Marc Marquez κέρδισε τον έκτο τίτλο του στο MotoGP, με την Honda να διασφαλίζει και το πρωτάθλημα Κατασκευαστών και εκείνο των Ομάδων. Ο Marc συνεχίζει κάθε χρόνο να σπάει τα ρεκόρ και ελπίζουμε ότι θα συνεχίζει να μας χαρίζει στο μέλλον πολλές ακόμα σπουδαίες στιγμές”.

Για το 2020 έχουμε έναν νέο αναβάτη καθώς ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις κατηγορίες Moto2 και Moto3 Alex Marquez είναι στην ομάδα μας. Ο Alex οδήγησε για εμάς το 2014 στην πρώτη μας σεζόν στην Moto3 και μαζί μπορέσαμε να πάρουμε τον τίτλο.

“Σε αυτούς τους δύο λαμπρούς αναβάτες αξίζουν τα καλύτερα εργαλεία ώστε να πετύχουν στη νέα σεζόν, και είναι αποστολή μας το καταστήσουμε αυτό εφικτό. Οι μηχανικοί μας στην Ιαπωνία και η ομάδα μας σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει εντυπωσιακή δουλειά, και είμαι σίγουρος ότι θα επαναλάβουμε την επιτυχία και αυτή τη φορά”.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!