MotorBike.gr

ISLE OF MAN ΤΤ, 2019: Όλα έτοιμα για τον θρυλικό αγώνα

16/05/2019

 Έρχεται ο αγώνας της χρονιάς

Ένας αγώνας που διεξάγεται από το 1907 σε δημόσιους δρόμους, με διαδρομή που ελίσσεται ανάμεσα από σπίτια, πεζοδρόμια, φράχτες και αγροκτήματα και γίνεται σε ένα μικρό νησί της Ιρλανδικής Θάλασσας, ανάμεσα σε Μ. Βρετανία και Ιρλανδία. Μιλάμε για έναν από τους πιο επικίνδυνους αγώνες στον κόσμο, με περισσότερα από 250 θανατηφόρα ατυχήματα στην ιστορία του. Το Isle of Man TT του 2019 είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Φωτογραφίες: BMW Motorrad, Dunlop Tyres, IoMTTraces.com, Tony Goldsmith, Dave Kneen

Μια ιστορία θάρρους, θριάμβων και πανηγυρισμών, ανείπωτων δραμάτων και αδρεναλίνης, που κάθε μοτοσυκλετιστής στον κόσμο πρέπει να βιώσει μια φορά στη ζωή του.

Δυο βδομάδες σχεδόν απομένουν μέχρι τη μέρα που θα γίνει ο πρώτος αγώνας της χρονιάς στο Isle of Man Tourist Trophy, με τους περσινούς πρωταθλητές Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison, να επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους στον φετινό αγώνα, ενάντια στους πολυνίκεις John McGuinness και Ian Hutchinson.

Στους παραπάνω αναβάτες/θρύλους της “Νήσου” προσθέστε τους συμπατριώτες τους James Hillier, Conor Cummins, Michael Rutter και Gary Johnson, κι έτσι το Tourist Trophy (ή “TT” όπως ονομάζεται για συντομία ο αγώνας) θα διαθέτει τουλάχιστον εννέα νικητές αγώνων με συνολικά 80 νίκες και 195 βάθρα στο ενεργητικό τους!

Ο τοπικός ήρωας Conor Cummins θα οδηγήσει και πάλι για την ομάδα Padgetts Motorcycles Honda με το Νο1 στη μοτοσυκλέτα του, ενώ ο Dean Harrison τον ακολουθεί από κοντά με το Νο2 και την ομάδα της Silicone Engineering Kawasaki.


Ο είκοσι τρεις φορές νικητής του TT
John McGuinness, επιστρέφει με το αγαπημένο του νούμερο 3, με την εργοστασιακή ομάδα της Norton, ενώ ο Hutchinson θα πάρει τον αριθμό τέσσερα που προτιμά για λογαριασμό της Honda Racing, πανέτοιμος να διεκδικήσει νέες νίκες.

Ο Michael Dunlop του team Tyco BMW Motorrad, ένας αναβάτης που κέρδισε τρεις αγώνες πέρσι, παίρνει το οικείο του Νο6, με τον περσινό πρωταθλητή των κατηγοριών Senior και RL360 Superstock, Peter Hickman να οδηγεί για λογαριασμό της ομάδας Smiths Racing BMW.


Με τον ανταγωνισμό να είναι μεγαλύτερος από ποτέ, το TT βλέπει επανειλημμένα τα ρεκόρ γύρου να συντρίβονται τα τελευταία χρόνια. Στον φετινό αγώνα λοιπόν, έχει γίνει περαιτέρω μείωση των συμμετεχόντων αναβατών σε όλες τις κατηγορίες, έτσι ώστε να μειωθεί η πιθανότητα οι πρώτοι, οι γρηγορότεροι αναβάτες, να προλαβαίνουν πιο αργούς αγωνιζόμενους και να καθυστερούν.


Γι’ αυτό το λόγο, έχουν γίνει δεκτές μόνο 68 συμμετοχές για τις κατηγορίες των 1000cc.
Με τον γεμάτο θέαμα περσινό αγώνα που έγινε τον Ιούνιο να είναι ακόμα φρέσκος στη μνήμη των φίλων των αγώνων μοτοσυκλέτας, οι εννέα αγώνες του 2019 περιμένουν με ανυπομονησία τα νέα ρεκόρ γύρου και αγώνων, όπως ακριβώς έγινε το 2018 με την έξοχη νίκη του Peter Hickman στο Senior TT, που πέτυχε χρόνο ρεκόρ 135.452 μιλίων την ώρα (216,7 km/h) στον τελευταίο γύρο της διοργάνωσης!

Η εβδομάδα των κατατακτηρίων δοκιμών ξεκινά το Σάββατο 25 Μαΐου και ολοκληρώνεται μέχρι 31 Μαΐου, ενώ οι τέσσερις μέρες των αγώνων διεξάγονται την 1η, την 3η, 5η και 7η Ιουνίου. Επτά αγώνες θα γίνουν μέσα σε αυτές τις γεμάτες δράση ημέρες, με τον αγώνα των Superbike (1η Ιουνίου) να αποτελεί το κορυφαίο θέαμα του ΤΤ.

Στον αγώνα Superbike συμμετέχουν οι κορυφαίοι αναβάτες για έξι γύρους των 59 χιλιομέτρων, στις 264 στροφές της διαδρομής, φτάνοντας μέχρι τα 320 km/h στα γρήγορα κομμάτια, μπροστά σε χιλιάδες θεατές διάσπαρτους σε όλο το νησί, οι οποίοι συρρέουν απ’ όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν έναν από τους πιο φημισμένους και εντυπωσιακούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού διεθνώς.

Περισότερες πληροφορίες: www.iomttraces.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!