MotorBike.gr

Stark Future: Ιστορική πρώτη νίκη της ηλεκτρικής motocross

17/01/2024

Ο Jack Brunell γράφει ιστορία με την ισχυρή ηλεκτρική μότοκρος Stark Varg!

Μεγάλες στιγμές για την ηλεκτροκίνηση και ειδικότερα τον χώρο του motocross, όπου είχαμε μια σημαντική νίκη για πρώτη φορά στην ιστορία ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας στο Βρετανικό πρωτάθλημα Arenacross!

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες μπαίνουν δυναμικά στο χώρο των δύο τροχών, τόσο στον τομέα της μετακίνησης όσο και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto-E, που εμπίπτει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, έχει επιδείξει τις δυνατότητες των ηλεκτρικών superbike στην παγκόσμια σκηνή, ενώ και στους αγώνες εκτός δρόμου, οι ηλεκτρικές χωμάτινες μοτοσυκλέτες επιδεικνύουν επίσης τις εντυπωσιακές επιδόσεις τους.

Ένα καλό παράδειγμα των παραπάνω έρχεται από τους ανθρώπους στο Stark Future, με το ηλεκτρικό μοτοκρός Stark Varg που σημείωσε  εκπληκτικές επιδόσεις στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Arenacross (βλ Supercross)

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Bolesworth του Τσέστερ και ο δεύτερος γύρος πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο AO Arena του Μάντσεστερ στις 6 Ιανουαρίου 2024.

Ο αγώνας αυτός σηματοδότησε την πρώτη εμφάνιση της αγωνιστικής ομάδας Stark Future Racing στη σειρά αγώνων.

Πράγματι, ήταν ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, καθώς η Stark Future Racing Team κέρδισε την πρώτη της νίκη στο Arenacross για το 2024, με τον Jack Brunell να οδηγεί την ηλεκτρική μοτοκρός μοτοσυκλέτα μέχρι τη νίκη, και να το καταφέρνει μάλιστα απέναντι σε μερικές από τις ισχυρότερες μοτοσυκλέτες με συμβατικούς κινητήρες στον κόσμο!

Ο δεύτερος γύρος του Βρετανικού Πρωταθλήματος Arenacross είδε επίσης το ντεμπούτο ενός δεύτερου αναβάτη της Stark, του Justin Bogle, o οποίος παρά το αρκετά αργό ξεκίνημα στον αγώνα, τερμάτισε στη 13η θέση, αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση χάρη σε μια πρόκριση της τελευταίας ευκαιρίας, τερματίζοντας τελικά έκτος.

Στο επίσημο δελτίο τύπου της Stark Future Racing, ο Jack Brunell εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία και τη δική του και της ομάδας, δηλώνοντας: «Το μόνο που με ρώτησαν πριν συμφωνήσω να τρέξω με την Stark ήταν αν ήμουν σίγουρος ότι θέλω να οδηγήσω μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Τώρα απέδειξα πλέον σε όλους σας τι μπορεί να πετύχει. Το μόνο που ήθελα ήταν να κερδίσω. Γι’ αυτό σηκώνομαι κάθε πρωί στις 6 το πρωί για να πάω για προπόνηση πριν τη δουλειά. Γι’ αυτό δέχθηκα τη μεγάλη πρόκληση με την ομάδα Stark Future Racing και ανυπομονώ να συνεχίσω, γιατί αισθάνομαι υπέροχα πάνω στη μοτοσυκλέτα.»

 

 

Μετά από ένα επιτυχημένο ντεμπούτο στην αγωνιστική σκηνή, είναι σαφές ότι η ομάδα Stark Future βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Σύμφωνα με την αγωνιστική ομάδα, τα επόμενα βήματά της περιλαμβάνουν επιπλέον δοκιμές και περαιτέρω εξοικείωση των αναβατών με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Stark Varg.

Όλα αυτά θα δοκιμαστούν στο SSE Arena στο Μπέλφαστ για τους γύρους Νο3 και Νο4 που έχουν προγραμματιστεί για τις 19 και 20 Ιανουαρίου 2024.

[mbanner id=’51376′

Σχολιάζοντας το εντυπωσιακό ντεμπούτο της ομάδας Stark Future Racing, ο Γάλλος Sebastian Tortelli (Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΜΧ 1996-125cc, 1998-250cc), Team Manager του αγωνιστικού τμήματος της εταιρίας, εξήγησε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Στο σύνολό της, η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αγωνιστήκαμε στο Arenacross στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε ήταν κάτι καινούριο για εμάς και έπρεπε να προσαρμοστούμε και να βεβαιωθούμε ότι ήμασταν έτοιμοι, αλλά τελικά πήγαν όλα τέλεια. Η διοργάνωση της εκδήλωσης Arenacross ήταν καταπληκτική.  Ανυπομονούμε για την επόμενη σε δύο εβδομάδες στο Μπέλφαστ. Είναι μια εκδήλωση δύο αγώνων, οπότε θα προσπαθήσουμε να φέρουμε περισσότερους αναβάτες μας στο βάθρο!».

Περισσότερες πληροφορίες: starkfuture.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!