MotorBike.gr

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου ’22

03/01/2022

Δύο μήνες περιθώριο

Όπως ανακοινώθηκε ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου, έγινε παράταση της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μοτοσυκλετών, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2022.

Πιο συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι, μετά από απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας , όχι μέχρι 31 Δεκεμβρίου όπως ίσχυε πριν, αλλά μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου – δίνοντας μια ανάσα στο πλήθος λογαριασμών που έπρεπε να πληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Τα τέλη μπορούν να πληρωθούν ευκολότερα και χωρίς συνωστισμό (αν υπάρχει η δυνατότητα) μέσω του TAXISnet (πατήστε εδώ), ενώ εναλλακτικά πληρωμές μπορεί να γίνουν μέσω web banking, αλλά και με χρήση του QR Code στα ATM των Τραπεζών. Όπως πάντα ισχύει και η πληρωμή των τελών στις τράπεζες.

Οι τιμές ανά κυβισμό έχουν ώς εξής:

Μέχρι 300 κυβικά – 22 ευρώ

Από 301 μέχρι 785 κυβικά – 55 ευρώ

Από 786 κυβικά, μέχρι 1.071 – 120 ευρώ

Από 1.072 κυβικά, μέχρι 1.357 – 135 ευρώ

Σημειώνεται ότι η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αλλά και η μη καταβολή τους επισύρει πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, οφείλουν να καταθέσουν πινακίδες ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας της AAΔE, καταχωρώντας τον χώρο στάθμευσης.

Επίσης η 28η Φεβρουαρίου είναι πλέον η ημερομηνία για εκούσια ακινησία μοτοσυκλετών.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!