MotorBike.gr

Ducati Multistrada: Επέτειος 20 ετών

01/09/2023

Είκοσι χρόνια συγκινήσεων και καινοτομίας με το μοναδικό στυλ των Multistrada

Το Multistrada, το μοντέλο που άλλαξε την ιστορία της Ducati, δημιουργώντας μια από τις πιο επιτυχημένες οικογένειες του κατασκευαστή από τη Μπολόνια, κλείνει φέτος τα είκοσι χρόνια ζωής.

Τεχνολογικά επιτεύγματα, συγκινήσεις και συναισθήματα εκτίθενται στην προσωρινή έκθεση «Multistrada 20th – Twenty Years of Evolutionary Exploration» που στήνεται μέσα στο Μουσείο της Ducati στη Μπολόνια.

Το Multistrada θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές των παρουσιάσεων νέων μοντέλων του 2024, των “Ducati World Première 2024”, που έχουν προγραμματιστεί από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου στον επίσημο ιστότοπο της Ducati και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Multistrada (Multi-strada), σημαίνει «Πολλοί δρόμοι» και δεν θα μπορούσε ένα όνομα να είναι πιο εύστοχο για μια μοτοσυκλέτα που προοριζόταν να αφήσει το στίγμα της όπως λίγες άλλες στην ιστορία της Ducati.

Μια δυναστεία που γίνεται είκοσι ετών το 2023: είκοσι χρόνια καινοτόμου τεχνολογίας, επιδόσεων, συναισθημάτων και μοτοσυκλετιστικών συγκινήσεων.

Το Multistrada γεννήθηκε το 2003 με στόχο να προσφέρει μια ευέλικτη και σπορ Ducati, ικανή να αντιμετωπίσει κάθε δρόμο και τερέν με τη μέγιστη ασφάλεια και στιβαρότητα.

Ducati Multistrada 1000DS

Η πρώτη έκδοση της μοτοσυκλέτας ήταν η Multistrada 1000 DS, η αφετηρία μιας οικογένειας που συνέχισε να εξελίσσεται επί τέσσερις γενιές, με την πιο πρόσφατη να βασίζεται στους κινητήρες V2 και V4 Granturismo.

Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς ζωής τους, τα Multistrada έφεραν μαζί τους μια πλούσια ιστορία καινοτομιών και τεχνολογικών εξελίξεων που επαναπροσδιόρισαν τα πρότυπα της βιομηχανίας μοτοσυκλετών, επιβεβαιώνοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, από γενιά σε γενιά, ως ο ιδανικός σύντροφος για όλους τους αναβάτες που αγαπούν την εξερεύνηση και τα ταξίδια ανά τον κόσμο.

Ducati Multistrada V4

Ανάμεσα στις σημαντικότερες καινοτομίες που εισήχθησαν για πρώτη φορά σε Multistrada και που θα πρέπει να υπενθυμίσουμε,  είναι τα Riding Modes, αρχής γενομένης  με το μοντέλο του 2010. Πρόκειται για μια λύση που είναι πλέον διαδεδομένη στις περισσότερες μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων.

Η Multistrada V4, το τεχνολογικό σημείο αναφοράς του κατασκευαστή με έδρα τη Μπολόνια που παρουσιάστηκε στην αγορά το 2020, ήταν τότε η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο εξοπλισμένη με μπροστινό και πίσω ραντάρ.

Ήταν μια λύση που κατέστησε δυνατή την εισαγωγή των συστημάτων Adaptive Cruise Control (ACC) και Blind Spot Detection (BSD), τα οποία βελτιώνουν την οδηγική άνεση και ασφάλεια.

Επίσης, στο ίδιο μοντέλο, η Ducati παρουσίασε τη λύση Phone Mirroring, η οποία μετατρέπει τον πίνακα οργάνων σε έγχρωμο πλοηγό, ενώ διατηρεί ορατές τις απαραίτητες πληροφορίες για την οδήγηση της μοτοσυκλέτας.

Το Ducati Multistrada V4 προσφέρει επίσης εξαιρετικά μεγάλα διαστήματα συντήρησης, με ελέγχους διάκενου βαλβίδων που ορίζονται κάθε 60.000 km!

Όλα τα μοντέλα της οικογένειας συνοδεύονται από την αποκλειστική εγγύηση «4Ever Ducati», που ισχύει για 4 χρόνια με απεριόριστα χιλιόμετρα.

Για να γιορτάσει την εικοστή επέτειο του μοντέλου, που άλλαξε την ιστορία της Ducati, η εταιρία δημιούργησε μια προσωρινή έκθεση με τίτλο “Multistrada 20th – Twenty Years of Evolutionary Exploration” στο μουσείο της, στη Μπολόνια.

Οι λάτρεις μπορούν να θαυμάσουν από κοντά δύο από τα εμβληματικά μοντέλα της φαμίλιας των Multistrada. Αφενός, το πρώτο Multistrada 1000 DS, που ενσαρκώνει το αρχικό όραμα και την έμπνευση πίσω από τη δημιουργία αυτής της οικογένειας μοτοσυκλετών, και αφετέρου, το πιο πρόσφατο Multistrada V4 Rally, το οποίο συνοψίζει πλήρως το όραμα της καινοτομίας και της εξέλιξης.

Η έκθεση εμπλουτίζεται με ένα σύντομο ντοκιμαντέρ που, μέσα από εικόνες και μαρτυρίες, καταγράφει την ιστορία και την πρόοδο που χαρακτήρισε αυτό το απίστευτο μοντέλο, από τη μέρα της πρώτης παρουσίασής του μέχρι τις πιο πρόσφατες εκδόσεις.

Η ειδική έκθεση «Multistrada 20th – Twenty Years of Evolutionary Exploration» θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Σύντομα δε, το νέο Multistrada του 2024 θα είναι από τους πρωταγωνιστές των Ducati World Première 2024. Μετά το πρώτο επεισόδιο που ήταν αφιερωμένο στο Ducati Monster 30° Anniversario, απομένουν πέντε ακόμα παγκόσμιες παρουσιάσεις νέων μοντέλων, από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου, που θα αποκαλύψουν αντίστοιχα νέα Ducati του 2024.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!