MotorBike.gr

EKO DUCATI TOUR: 850 χιλιόμετρα απολαυστικής οδήγησης

11/10/2019

Ένα ταξίδι – πολύτιμο δώρο

Ένα Roadtrip 850 χιλιομέτρων απολαυστικής οδήγησης με μοτοσυκλέτες Ducati, σε αυτοκινητόδρομους και στριφτερές διαδρομές στην Πελοπόννησο, ειδικά σχεδιασμένο για τους νικητές του διαγωνισμού “ΕΚΟracing100”.

Το EKO Ducati Tour ήταν ένα μεγάλο δώρο για τους νικητές του διαγωνισμού “ΕΚΟracing100”. Τα Ducati Multistrada 950 και Multistrada 1260, Diavel, Hypermotard, Monster και Scrambler, με καύσιμο τη βενζίνη ekoracing100, πρόσφεραν αξέχαστες στιγμές στους έξι τυχερούς αναβάτες νικητές του διαγωνισμού.

Στη μαγευτική Πελοπόννησο, σε μια μοναδική εμπειρία οδήγησης μέσα από γραφικά χωριά, ιστορικά κάστρα, σε ορεινές αλλά και παραθαλάσσιες διαδρομές με στροφές.

Το επίπεδο οδήγησης όλων των αναβατών ήταν υψηλό, αφού λίγες ημέρες πριν είχαν παρακολουθήσει με επιτυχία την ημερίδα ασφαλούς οδήγησης του Ducati Riders Academy.

Η αναχώρηση έγινε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου από το Ducati Athens, το επίσημο Ducati store της ΚOSMOCAR, στην οδό Καλλιρρόης 9, στην Αθήνα.

Μετά από σύντομο briefing, με περιγραφή της διαδρομής και του ταξιδιού καθώς και τις απαραίτητες οδηγίες για τους κανόνες ασφάλειας, δόθηκε στους συμμετέχοντες ο εξοπλισμός προστασίας Ducati.

Η διαδρομή ήταν προσεκτικά επιλεγμένη ώστε να αναδείξει τόσο τις αρετές της κάθε μοτοσυκλέτας όσο και την ποιότητα της ekoracing100, μίας βενζίνης που προσφέρει αυξημένες επιδόσεις με μεγάλη οικονομία.

Για το λόγο αυτό υπήρχε το απαραίτητο rotation, ώστε όλοι να γνωρίσουν την κάθε μοτοσυκλέτα και να την οδηγήσουν για ικανό διάστημα και απόσταση, ενώ ο ανεφοδιασμός έγινε φυσικά σε πρατήρια καυσίμων της ΕΚΟ.

Μετά την Αθήνα η διαδρομή πέρασε από τη Στυμφαλία, με επίσκεψη στο εκεί Μουσείο Περιβάλλοντος, τη Βυτίνα, για να καταλήξει στο τέλος της ημέρας στο μαγευτικό Ναύπλιο, αφού πρώτα οι αναβάτες είχαν την ευκαιρία να χαρούν τις στροφές του Αχλαδόκαμπου.

Την επόμενη μέρα Παράλιο Άστρος και Λεωνίδιο υποδέχθηκαν τους αναβάτες με τις απαστράπτουσες Ducati τους, πριν αυτοί καταλήξουν στον Παραδοσιακό Οικισμό Κοσμάς, σε υψόμετρο 1.150 μ., στις πλαγιές του νοτιοανατολικού Πάρνωνα.

Η συγκεκριμένη ανάβαση ήταν ακόμα μία απολαυστική διαδρομή σε έναν ιδιαίτερα στενό δρόμο, με αλλεπάλληλες κλειστές στροφές και απόκρημνα βράχια να καραδοκούν. Όμως η ακρίβεια στο χειρισμό και η αμεσότητα στην οδήγηση των Ducati ενέπνεε την απαραίτητη σιγουριά.

Επόμενος προορισμός ο γραφικός Μυστράς με το διάσημο κάστρο. Δεύτερη και τελευταία διανυκτέρευση και ξενάγηση στην καστροπολιτεία το επόμενο πρωί.

Αναχώρηση και έναρξη της επιστροφής μέσω του επαρχιακού δρόμου Τρίπολης–Σπάρτης μέσα από καστανιές, ψηλά πεύκα και έλατα που μπλέκουν μαγικά τα κλαδιά τους, δημιουργώντας ένα φυσικό υπόστεγο στον δρόμο, μια μαγευτική εικόνα και ένα μοναδικό τοπίο που καταλήγει στην κεντρική πλατεία με την εκκλησία της, στο χωριό Κολλίνες.

Στη συνέχεια πέρασαν από τη Νεμέα, με επίσκεψη και ξενάγηση στους αμπελώνες και στο Οινοποιείο Λαφαζάνη. Κάπου εκεί ξεκίνησε η επιστροφή, με εξίσου δυναμική και ασφαλή οδήγηση στην εθνική, με τελικό προορισμό το Ducati Athens.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!