MotorBike.gr

KTM: Ολοκαίνουργια Duke 125, 250, 390 για το 2024!

23/08/2023

Έρχονται οι μικροί Δούκες του 2024

Η KTM ξεκινά άμεσα και δυναμικά τις παρουσιάσεις μοντέλων του 2024, με την ολοκαίνουργια οικογένεια μονοκύλινδρων μοντέλων Duke σε τρεις κυβισμούς. Περισσότερη ιπποδύναμη, ακόμα πιο “κοφτερή” οδηγική συμπεριφορά και ξεκάθαρη διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό. Η νέα γκάμα των Duke του 2024 φέρνει για πρώτη φορά κορυφαίες τεχνολογίες και εξοπλισμό στις κατηγορίες των NakedStreetfighter 125, 250 και 390 κυβικών!

Υιοθετώντας μια προσέγγιση δίχως συμβιβασμούς, η νέα γενιά Duke φέρνει για το 2024 τη μεγαλύτερη αλλαγή στην κατηγορία κάτω των 500cc από το 2011 και την παρουσίαση τότε του KTM 125 Duke. Το αποτέλεσμα είναι ριζικός επανασχεδιασμός, νέοι κινητήρες, εντελώς νέα αρχιτεκτονική πλαισίου και ακόμα πιο επιθετική αισθητική που έρχεται να αναδείξει ακόμα περισσότερο τις έτσι και αλλιώς επιθετικές σχεδιαστικές γραμμές της οικογένειας KTM Duke.

Για το 2024 υιοθετείται για πρώτη φορά ένα υβριδικό πλαίσιο δυο τμημάτων στην οικογένεια – το ένα τμήμα, που είναι ατσαλένιο πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα είναι εντελώς νέο με ένα χυτό αλουμινένιο υποπλαίσιο – που ενισχύει την οδηγική δυναμική αυξάνοντας την στρεπτική ακαμψία.

Οι πληροφορίες που παρέχονται στον αναβάτη είναι σημαντικά αυξημένες μέσω του νέου πλαισίου. Οι καινούριες τιμονόπλακες με το αναθεωρημένο offset βελτιώνουν δυναμικά τα οδηγικά χαρακτηριστικά των μοτοσυκλετών, δίνοντας στον αναβάτη καλύτερο έλεγχο και αυξημένη σταθερότητα.

Το πλαίσιο συνδυάζεται με ένα εντελώς νέο ασύμμετρο, κυρτό στο ένα μπράτσο αλουμινένιο ψαλίδι το οποίο αγκαλιάζει την νέα θέση του πίσω αμορτισέρ. Τοποθετημένο εκτός κέντρου επιτρέπει μεγαλύτερο φιλτροκούτι, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί και χαμηλότερο ύψος σέλας που ήταν ένας από τους βασικούς στόχους επιτρέποντας μεγαλύτερη ευχρηστία, αλλά και κανένα συμβιβασμό στη σταθερότητα και στην οδηγική συμπεριφορά.

Καρδιά της νέας γενιάς των Duke είναι οι νέοι κινητήρες ριζικά ανανεωμένοι οι οποίοι είναι ελαφρύτεροι και με μικρότερες διαστάσεις. Με ονομασία LC4c, η γκάμα των μονικύλινδρων κινητήρων περιλαμβάνει 125cc και 250cc (για επιλεγμένες αγορές) αλλά και έναν μεγαλύτερο κινητήρα 399cc όπως εκείνον που συναντάμε στην KTM 390 Duke.

Με την εμπειρία που αποκτήθηκε από τις προηγούμενες γενιές, οι νέοι κινητήρες είναι επανασχεδιασμένοι με νέες κεφαλές, κιβώτια ταχυτήτων και πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές EURO 5.2.

Η γκάμα των KTM Duke του 2024 είναι το νέο τεχνολογικό σημείο αναφοράς για τις κατηγορίες των μικρών γυμνών μοτοσυκλετών. Όλα τα μοντέλα της ανανεωμένης γκάμας διαθέτουν επιλογή Supermoto ABS, οθόνες 5” με δυνατότητα συνδεσιμότητας smartphone στον βασικό εξοπλισμό – ενώ υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης Quickshifter+ στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Περισσότερη, λοιπόν, DUKENESS σε κάθε κατηγορία – εκτός από το νέο μεταλλικό ρεζερβουάρ και τις υψηλής ποιότητας φινίρισμα – κάθε μοντέλο DUKE έχει για το 2024 τις δικιές του ξεχωριστές αισθητικές πινελιές που το καθιστούν μοναδικό.

KTM 390 Duke 2024
Αισθητικά το KTM 390 Duke του 2024 δικαιωματικά είναι το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας με σημαντικές διαφοροποιήσεις από την υπόλοιπη γκάμα Duke.

Οι μοναδικές χρωματικές επιλογές Electronic Orange και Atlantic Blue κυριαρχούν της νέας αισθητικής με τα μεγαλύτερα πλαϊνά πλαστικά και τις εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα, μεγαλύτερα καλύμματα του ψυγείου νερού αλλά και τα τοποθετημένα εξωτερικά από το φανάρι LED φώτα θέσης.

Η δύναμη έρχεται από τον εντελώς νέο ελαφρύτερο μονοκύλινδρο κινητήρα των 399 cc με ονομασία LC4c. Δεν είναι μόνο ελαφρύτερος αλλά και ισχυρότερος από την προηγούμενη γενιά, ενώ ταυτόχρονα συμμορφώνεται με τις νέες προδιαγραφές EURO 5+ ανανεώνοντας την συνολική συμπεριφορά της KTM 390 Duke. Με το ψευδώνυμο “Corner Rocket” (η “ρουκέτα των στροφών”) το 390 Duke είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις για αναβάτες με δίπλωμα Α2.

To KTM 390 Duke του 2024 είναι εξοπλισμένo με πιρούνι WP APEX Open Cartridge με καλάμια 43mm (!) το οποίο διαθέτει ρυθμίσεις 5 θέσεων αποσβέσεων επαναφοράς και συμπίεσης, ενώ το πίσω αμορτισέρ διαθέτει split piston και ρυθμίσεις απόσβεσης επαναφοράς και προφόρτισης ελατηρίου.

Στην πράξη αυτό μεταφράζεται σε απόλυτο έλεγχο του αναβάτη ανάλογα με τις επιθυμίες του ή το επίπεδο του.

Μια νέα TFT οθόνη των 5” με επιλογές σε ride modes, έχει βασική ρύθμιση την Street Mode, με την Rain Mode να είναι χρήσιμη σε κακές καιρικές συνθήκες, όπως υποδηλώνει και το όνομα της, με ηπιότερη ρύθμιση του γκαζιού. Το πάντα χρήσιμο Cornering MTC είναι επίσης στον βασικό εξοπλισμό.

Πλέον υπάρχει για πρώτη φορά και οθόνη Track στo νέα KTM 390 Duke. Αυτή η δυνατότητα ανοίγει έναν νέο κόσμο οδηγικών εμπειριών, μεγεθύνοντας την ένδειξη του στροφόμετρου, ενώ διαθέτει launch control για τις ιδανικές εκκινήσεις, αλλά και lap timer!

KTM 250 Duke 2024
Το KTM 250 Duke του 2024 έχει μια λεπτή και μαζεμένη σιλουέτα χάρη στα μικρότερα πλαϊνά πλαστικά του ρεζερβουάρ σε σχέση με το 390 Duke. Τα τελευταία δένουν αρμονικά με τα βαμμένα πλαϊνά του εμπρός φαναριού αλλά και τη χαμηλότερη σέλα. Μια νέα LCD οθόνη 5”, LED φανάρι και εντελώς μοναδικοί χρωματικοί συνδυασμοί Electronic Orange και Ceramic White κάνουν το μοντέλο να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη γκάμα.

Το KTM 250 Duke του 2024 διαθέτει βελτιωμένη αναλογία κιλών ανά ίππο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, νέο σχεδιασμό κεφαλής με έναν εκκεντροφόρο επί κεφαλής (SOHC) με χαμηλότερο βάρος και απλούστερη σχεδίαση με λιγότερα εξαρτήματα, ride-by-wire γκάζι και μονόδρομο συμπλέκτη ελεγχόμενης ολίσθησης.

Οι αναρτήσεις είναι ένα πιρούνι WP APEX Open Cartridge big piston με καλάμια διαμέτρου 43 mm μπροστά με διαδρομή 150 mm και ένα αμορτισέρ WP APEX Emulsion πίσω με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

KTM 125 Duke 2024
Μπορεί να είναι ο Βενιαμίν της οικογένειας των γυμνών μοντέλων της KTM αλλά το KTM 125 Duke προτείνεται από την εταιρία ως η κορυφαία επιλογή στους μικρούς κυβισμούς. Δυνατός κινητήρας 125 cc, εξαιρετικά ηλεκτρονικά και κορυφαίες αναρτήσεις WP APEX ανεβάζουν το KTM 125 DUKE του 2024 σε νέα επίπεδα.

Αισθητικά το νέο KTM 125 Duke του 2024 ξεχωρίζει με τις χρωματικές επιλογές Electronic Orange και Atlantic Blue, τα βαμμένα πλαστικά εκατέρωθεν του LED φαναριού και τα αιχμηρά σχεδιασμένα πλαϊνά πλαστικά τμήματα.

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό το ΚTM 125 Duke του 2024 μοιράζεται την TFT οθόνη 5” της KTM 390 Duke, διαθέτει την επιλογή Track αλλά και το Cornering ABS στον βασικό εξοπλισμό! Το ραφιναρισμένο ride-by-wire αλλά και το σύστημα Automatic Turn Indicator Reset ολοκληρώνουν το πακέτο.

To KTM 125 Duke του 2024 είναι εξοπλισμένo με ένα πιρούνι WP APEX Open Cartridge με καλάμια διαμέτρου 43 mm, με διαδρομή 150 mm και μονό πίσω αμορτισέρ WP APEX Separate piston με προφόρτιση ελατηρίου.

Η πλήρως ανανεωμένη γκάμα KTM Duke για το 2024 μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με την προσθήκη επιλεγμένων εξαρτημάτων KTM PowerParts, ενώ υπάρχουν και είδη ένδυσης KTM PowerWear ειδικά σχεδιασμένα για να ταιριάζουν αισθητικά με την αισθητική των Duke.

Οι νέες KTM Duke του 2024 θα είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένες αγορές από τον Σεπτέμβριο 2023.

Για περισσότερα νέα για την γκάμα του 2024 επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  KTM.com ή τον πιο κοντινό σας KTM dealer.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!