MotorBike.gr

Fantic XEF 450 Rally, XEF 450 Rally Factory: Νέοι παίκτες στην Ελλάδα!

06/10/2022

Με το βλέμμα στα χωμάτινα ραλί

Τα ολοκαίνουργια Fantic XEF Rally, XEF Rally Factory κάνουν το ντεμπούτο τους στην ελληνική αγορά! Η Fantic μπαίνει στην αγορά των μοτοσυκλετών Rally Raid και γράφει ένα νέο κεφάλαιο για τους αναβάτες και τους λάτρεις της κατηγορίας με δύο νέα μοντέλα.

Η δραστήρια, δυναμική ιταλική εταιρία Fantic παρουσίασε τα δυο της “ειδικά” μοντέλα XEF Rally, και XEF Rally Factory μια ιδιαίτερη “εργοστασιακή” έκδοση που θα παραχθεί σε μόλις 50 κομμάτια.

Με κοινή εμφάνιση/χρώματα, πολύ λιτά, θα λέγαμε, γραφικά και με πολύ μικρό το λογότυπο της Fantic στα προστατευτικά των ψυγείων του κινητήρα, οι δυο εκδόσεις της μονοκύλινδρης 450 για πολιτική/αγωνιστική (XEF Rally) και αγωνιστική χρήση (XEF Rally Factory), φέρνουν έναν φρέσκο αέρα στο χώρο των χωματερών εντούρο/ραλί.

Οι δύο νέες μοτοσυκλέτες δημιουργήθηκαν χάρη στις συνεχείς προσπάθειες έρευνας και εξέλιξης του αγωνιστικού τμήματος Fantic Racing και τη συμμετοχή του στους πιο δύσκολους αγώνες rally raid, από το Ντακάρ μέχρι το Abu Dhabi Desert Challenge.

Τα Fantic XEF 450 Rally και XEF 450 Rally Factory εξελίχθηκαν από την ομάδα δοκιμών της εταιρίας σε αγωνιστικές συνθήκες και ενσωμάτωσαν τις πολύτιμες κατευθύνσεις και παρατηρήσεις του θρυλικού Ιταλού αναβάτη Franco Picco, που συμμετείχε στο Dakar 2022 και έδειξε αμέσως τις επιδόσεις, την ταχύτητα και την αξιοπιστία της μοτοσυκλέτας.

Fantic XEF Rally: Rally καθημερινά και νόμιμα στο δρόμο

Σύμφωνα με την εταιρία “το XEF Rally είναι μια πραγματική αγωνιστική μοτοσυκλέτα, έτοιμη να πάρει τη θέση της στη γραμμή εκκίνησης στο Dakar, αλλά είναι επίσης μια μοτοσυκλέτα παραγωγής, με έγκριση Euro5 και δυνατότητα έκδοσης πινακίδων”.

Kινητήρας είναι ο ισχυρός μονοκύλινδρος 450cc, της Yamaha, τόσο δυνατός όταν χρειάζεται αλλά και με διαχειρίσιμη απόδοση σε κάθε περίσταση.

 

Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο, περιμετρικό με δυο μεγάλες δοκούς και συνεργάζεται με αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών της Kayaba. Από αλουμίνιο είναι φτιαγμένο και το ψαλίδι.

Τα ντεπόζιτα έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη ισορροπία εργονομίας και μέγιστης χωρητικότητας καυσίμου, με 30 λίτρα χωρισμένα σε δύο τμήματα: ένα πλευρικό και ένα κεντρικό.

Προσοχή έχει δοθεί στα όργανα πλοήγησης, που είναι απαραίτητα σε μεγάλες εκδρομές, σε άγνωστες περιοχές και αγώνες: πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα οργάνων και κάλυμμα από πλεξιγκλάς για προστασία από τον αέρα, τη σκόνη και τις πέτρες.

Χάρη στην οθόνη RallyScreen 7″ οι πληροφορίες είναι ευδιάκριτες και ο αναβάτης μπορεί εύκολα να ελέγξει πίστες, GPS, ψηφιακά roadbook και να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε από τις εφαρμογές πλοήγησης μέσω της οθόνης αφής είτε μέσω των δύο χειριστηρίων στο τιμόνι.

Χάρη στο λειτουργικό σύστημα Android, είναι τόσο εύκολο στη διαχείρισή του όσο ένα smartphone.

Σχεδιασμένο για να είναι πλήρως αντικραδασμικό, ανθεκτικό στη σκόνη και αδιάβροχο (πιστοποιητικό IP67), το RallyScreen ενεργοποιείται και σβήνει με τη μοτοσυκλέτα, αλλά διαθέτει επίσης μια εσωτερική μπαταρία που επιτρέπει τον προγραμματισμό δρομολογίων, αφού αποσπάται και μπορεί να μεταφερθεί όταν χρειάζεται.

Fantic XEF 450 Rally Factory: Το Αγωνιστικό

Η δίδυμη αδερφή των επίσημων μοτοσυκλετών Fantic που αγωνίζονται στο Dakar και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross-Country. Μια “exclusive” μοτοσυκλέτα, που παράγεται σε περιορισμένη έκδοση 50 μονάδων και διαθέτει μια σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και εξτρά αγωνιστικά εξαρτήματα.

Όργανα αγώνα: η έκδοση Factory διαθέτει στον standard εξοπλισμό μια ενισχυμένη κατασκευή που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει επαγγελματικό roadbook και tripmaster για προσανατολισμό σε οποιονδήποτε αγώνα. Διαθέτει επίσης πρακτικά χειριστήρια roadbook στο τιμόνι και είναι έτοιμο να δεχθεί ένα επιπλέον tripmaster.

Υπάρχει ψυγείο λαδιού μπροστά, για αυξημένη ροή αέρα και μεγαλύτερο φίλτρο λαδιού με πρόσθετη δεξαμενή, που επιτρέπει καλύτερη λίπανση σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Τιμονόπλακες και κέντρα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από εξωτικά κράματα αλουμινίου billet και CNC, έχουν εξελιχθεί, για μεγάλη ακαμψία και με ιδιαίτερα σφιχτές προδιαγραφές προκειμένου να εγγυηθούν μέγιστη ακρίβεια στην κατευθυντικότητα.

Για να αυξηθεί η σταθερότητα της κατασκευής στις υψηλές ταχύτητες, κάτι που είναι συνηθισμένο στα μαραθώνια ραλί ερήμου, το τμήμα R&D της Fantic έχει εξελίξει ένα ειδικό υδραυλικό αμορτισέρ τιμονιού.

Η εξάτμιση τιτανίου ολοκληρώνει το set-up και σχεδιάστηκε/εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Arrow, προσφέροντας μέγιστη απόδοση και 1,5 κιλό βάρος λιγότερο.

Εκτός από τις σημαντικές τεχνικές αναβαθμίσεις, οι Fantic XEF 450 Rally Factory είναι περιορισμένης παραγωγής, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα σπάνιες.

Προσφέρονται με ένα κιτ competition που αποτελείται από αγωνιστική μπλούζα Fantic Rally και μια επαγγελματική εργαλειοθήκη 144 λίτρων, για τη μεταφορά όλων των εργαλείων ανταλλακτικών σε κάθε αγώνα.

Και οι δύο μοτοσυκλέτες Fantic Rally κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Motori Minarelli, που ανήκει στη Fantic, στη Μπολόνια της Ιταλίας και θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα από τα τέλη Νοεμβρίου 2022.

Fantic XEF 450 Rally

Fantic XEF 450 Rally Factory

Oι τιμές των δύο μοτοσυκλετών είναι 16.492€ και 23.994€ για τις εκδόσεις Rally και Rally Factory αντίστοιχα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.fantic.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!