MotorBike.gr

Honda CB750 Hornet 2023: Πλήρης παρουσίαση. Άφιξη και τιμή-έκπληξη!

23/12/2022

Επιδόσεις και συγκρατημένη τιμή

Με τιμή-έκπληξη, όπως υποσχέθηκε η Honda, έρχεται και στην Ελλάδα η ολοκαίνουργια Honda CB750 Hornet του 2023, με την αντιπροσωπεία να την ανακοινώνει στις 8.750 ευρώ! H νέα μοτοσυκλέτα της γιαπωνέζικης εταιρίας αναμένεται στις αρχές του νέου έτους.

Η ολοκαίνουργια “Σφήκα” (Hornet) της Honda δείχνει το κεντρί της. Με μικρές διαστάσεις και περιορισμένο βάρος και κορυφαία στην κατηγορία αναλογία ισχύος/βάρους, κινείται από έναν κινητήρα με ισχύ 91.8 ίππων (67.5kW) και ροπή 75Nm ο οποίος κινεί ένα σύνολο με βάρος 190kg.

Η πρώτη 1998 CB600F Hornet αποδείχθηκε μία εξαιρετικά δημοφιλή μοτοσυκλέτα στην Ευρώπη για πολλούς λόγους. Η συμπαγής, γυμνή σιλουέτα της τα κατάφερνε περίφημα στην πόλη, ενώ είχε ισχύ και κράτημα για πιο γρήγορες βόλτες.

Ακόμα πιο “γρήγορες” βόλτες έκαναν οι αναβάτες του ενιαίου πρωταθλήματος σε πίστα στο Honda Hornet Cup, ενώ μία αναβάθμιση το 2007 πρόσθεσε επιπλέον ισχύ με κινητήρα προερχόμενο από την supersport RR, μαζί με πιο επιθετική σχεδίαση.

Οι ιδιοκτήτες των Hornet προτιμούσαν τη μοτοσυκλέτα τους για δυο λόγους κυρίως: Ήταν ιδαίτερα διασκεδαστική στην οδήγηση και είχε προσιτή τιμή.

 

 

Τα 25 χρόνια (από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη Hornet) μέχρι σήμερα είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο ο κόσμος των δύο τροχών έχει βιώσει σημαντικές αλλαγές.

Η κατηγορία των γυμνών μοτοσυκλετών συνεχίζει να αυξάνεται, τόσο σε μέγεθος όσο και σε πολυπλοκότητα, με πολλά εξειδικευμένα προϊόντα και ολοένα και πιο υψηλές απαιτήσεις από τους αναβάτες.

Το 2023 ήταν η κατάλληλη στιγμή για να έρθει στο προσκήνιο μία νέα Hornet – μία μοτοσυκλέτα για το σήμερα και για μια εντελώς νέα γενιά αναβατών, που έπρεπε να φανεί αντάξια του προκατόχου της, ενώ έχει σοβαρούς ανταγωνιστές να αντιμετωπίσει. Και τίποτα από αυτά δεν διέφυγε της προσοχής των μηχανικών εξέλιξης της Honda.

Όλο αυτό το υπόβαθρο οδήγησε στη δημιουργία μιας πολύ ξεχωριστής πρότασης – μιας ολοκαίνουργιας μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτας, της CB750 Hornet, η οποία αντλεί έμπνευση και συνολικό χαρακτήρα από την πρόγονό της, αλλά αναβιώνει την ευρέως αγαπητή και ικανή Hornet στην πιο σύγχρονη και τεχνολογικά εξελιγμένη μορφή της. Και το ενισχύει με μία ένεση ενθουσιασμού και αδρεναλίνης.

 

 

Με το στυλ της να πηγάζει από την τελευταία γενιά των δημιουργών του τμήματος R&D της Honda στη Ρώμη, η νέα Hornet δημιουργήθηκε για να προσελκύσει νεαρότερους αναβάτες που επιθυμούν μία σοβαρή αναβάθμιση.

Ένας εντελώς νέος δικύλινδρος κινητήρας εντυπωσιάζει με την ισχύ και τη ροπή του και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο ηλεκτρονικής διαχείρισης.

Η ποιοτικές αναρτήσεις της Showa συνεργάζονται με ένα νέο, χαμηλού βάρους, ατσάλινου πλαισίου με υψηλών προδιαγραφών επιμέρους μέρη που επιτρέπουν στον αναβάτη να αξιοποιεί όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες του συνόλου. Η μινιμαλιστική εμφάνιση με τις μοντέρνες γραμμές δημιουργούν ένα αιχμηρό, μοντέρνο στυλ streetfighter.

Η Honda έχει χαρίσει στη CB750 Hornet μια κορυφαία στην κατηγορία αναλογία ισχύος/βάρους. Και πολύ απλά, αυτό συνοψίζεται σε τρεις λέξεις:

Γρήγορη, ευέλικτη, απολαυστική.

Mr, Fuyuki Hosokawa, Test Project Leader, Honda R&D, Japan:

«Η Hornet ήταν πάντα μία πολύ ξεχωριστή μοτοσυκλέτα για την Honda. Οι συναρπαστικές, απολαυστικές επιδόσεις πάντα συνδυάζονταν με ακριβή και ευέλικτο χειρισμό.

Πριν ξεκινήσουμε αυτό το project, σκεφθήκαμε λεπτομερώς τι είδους επιδόσεις θέλαμε να προσφέρουμε στον αναβάτη. Γνωρίζαμε ότι ήταν σημαντικό να κρατήσουμε το κλασικό ανέβασμα της Hornet στις υψηλές στροφές και την ίδια στιγμή, επειδή πρόκειται για μία νέα γενιά Hornet για τη σύγχρονη εποχή, θέλαμε ο κινητήρας να προσφέρει μία ισχυρή αίσθηση ροπής με έντονο παλμό από τις χαμηλές έως και τις μεσαίες στροφές. Στόχος μας ήταν πάντα να συνδυάσουμε όλα αυτά με έναν ελαφρύ και ευέλικτο χαρακτήρα στη χρήση, ώστε η οδήγησή της – ακόμα και στην πόλη – να είναι όσο το δυνατόν πιο απολαυστική και ικανοποιητική.

Για να πετύχουμε το είδος της απόδοσης και την αίσθηση χαμηλού βάρους προς τον αναβάτη, ξέραμε ότι έπρεπε να αναπτύξουμε έναν εντελώς νέο δικύλινδρο κινητήρα με μικρή διαδρομή εμβόλων και στροφαλοφόρο άξονα με κομβία στις 270°. Αυτό δεν θα προσέφερε μόνο μια μοναδική αίσθηση στις υψηλές στροφές, αλλά και μια σπορ δυναμική σε επίπεδο ροπής στις χαμηλές στροφές, που είναι ιδανική για οδήγηση σε αστικά περιβάλλοντα και για καλή επιτάχυνση στις εξόδους των στροφών στον ανοιχτό δρόμο.

Για εμάς, η Hornet εκπροσωπούσε πάντα την έννοια του απόλυτου streetfighter και αυτή η νέα Hornet, συνεχίζει με υπερηφάνεια αυτή την παράδοση.»

Mr. Giovanni Dovis, Lead Styling Designer, Honda R&D Rome:

«Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda είναι να δημιουργεί κάτι αυθεντικό και λειτουργικό με απλό τρόπο. Το σλόγκαν που μας οδήγησε στο σχήμα της νέας Hornet ήταν το ‘Sensual Dynamism.’ Έπρεπε να διαθέτει ξεκάθαρα μια σχεδίαση streetfighter– όπως η original έκδοση – αλλά θέλαμε πολύ πιο δυναμικές γωνίες και αναλογίες. Η σιλουέτα και ο μυώδης χαρακτήρας ενός τσιτάχ όταν τρέχει μας ενέπνευσε με τη δύναμή του, με το όλο εγχείρημα να υποστηρίζεται από την προφανή ισχύ του νέου κινητήρα.

Η εμφάνιση της Hornet υπόσχεται ευελιξία, δυναμισμό και χαμηλό βάρος χάρη στις προσεγμένες αναλογίες, το μυτερό τμήμα της ουράς και τις εξαιρετικά αιχμηρές γραμμές. Έτσι δημιουργείται μια νέα εμφάνιση με συμπαγείς διαστάσεις και στοιχεία έντασης και δυναμισμού από μπροστά προς τα πίσω, αποτυπώνοντας τον αληθινό σπορ χαρακτήρα της Hornet.

Θέλαμε αυτή η μοτοσυκλέτα να ξεχωρίζει και με έναν ακόμα τρόπο: το μεταλλικό κόκκινο πλαίσιο και το αντίστοιχου χρωματισμού πιρούνι σε ανοδιωμένο φινίρισμα δημιουργούν μία ζωηρή αντίθεση με τον cool χαρακτήρα της Μαύρης ή Λευκής χρωματικής επιλογής. Και φυσικά έπρεπε να τιμήσουμε την κληρονομιά του μοντέλου με το μοναδικό Mat Goldfinch Yellow

Γενικά

Ο ολοκαίνουργιος κινητήρας της Hornet συγκεντρώνει μεγάλο μέρος της μηχανολογικής τεχνογνωσίας της Honda σε μικρό διαθέσιμο χώρο. Τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι: δικύλινδρος σε σειρά με χωρητικότητα 755 κ.εκ., μέγιστη ισχύς 91.8 ίππων (67.5kW) και ροπή 75Nm. Το βάρος με όλα τα υγρά της φτάνει τα 190kg, ενώ η κορυφαία στην κατηγορία αναλογία ισχύος/βάρους είναι 0.36kW/kg ή 2.81kg/kW.

Οι συμπαγείς, 8βάλβιδες κυλινδροκεφαλές Unicam τεχνολογία που πρωτοχρησιμοποιήθηκε στα CRF χρησιμοποιούν αυλούς εισαγωγής κάθετης ροής και αγωγούς εισερχόμενου αέρα τυρβώδους ροής (Vortex Flow Ducts) ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη καύση.

Ο στρόφαλος με κομβία στις 270° προσφέρει στον κινητήρα έντονο χαρακτήρα, αφού δουλεύει και ακούγεται σαν V-2.

Το πρωτεύον γρανάζι λειτουργεί και ως αντικραδασμικός άξονας, ενώ ένας μονόδρομος συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης (assist/slipper) διαχειρίζεται ένα κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η Ηλεκτρονική Διαχείριση Γκαζιού – Throttle By Wire (TBW), προσφέρει πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων για τον αναβάτη τα οποία περιλαμβάνουν 3 riding mode (συν το USER mode), Honda Selectable Torque Control (HSTC) 3 επιπέδων, Wheelie Control (έλεγχο ανύψωσης εμπρός τροχού), καθώς επίσης και παραμετροποίηση της ισχύος (Engine Power) και του φρένου κινητήρα (Engine Braking) σε 3 επίπεδα.

Για να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες του, ο νέος κινητήρας περικλείεται από ένα εντελώς νέο ατσάλινο πλαίσιο τύπου «διαμάντι», το οποίο είναι εξαιρετικά ελαφρύ χάρη στη βελτιστοποίηση του πάχους και της ακαμψίας των ελασμάτων και των σωληνώσεων που το απαρτίζουν.

Η μπροστινή ανάρτηση είναι ένα ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41mm SFFBPTM και πίσω αμορτισέρ με μοχλικό ProLink.

 

 

Δύο δισκόφρενα μπροστά με τετραπίστονες, ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες επενεργούν με δύναμη, για σιγουριά στο φρενάρισμα, ενώ οι διαστάσεις των ελαστικών έχουν επιλεγεί ώστε να παρέχουν άριστα επίπεδα πρόσφυσης και ευελιξίας – με πέλμα 120 χλστ. μπροστά και 160 χλστ. πίσω.

Στη μακροσκελή λίστα εξοπλισμού περίοπτη θέση έχει μία έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών που παρέχει με ευκρίνεια πληροφορίες και διαχείριση όλων των συστημάτων, καθώς και τη συνδεσιμότητα του συστήματος Honda Smartphone Voice Control (το σύστημα, όπως και η συνεργαζόμενη με αυτό εφαρμογή, Honda Roadsync App, δεν υποστηρίζονται την παρούσα στιγμή στη χώρα μας) για συσκευές Android και IOS.

Όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, ενώ τα φλας υιοθετούν Λειτουργία Αυτόματης Ακύρωσης και περιλαμβάνουν επίσης Σύστημα Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης – Emergency Stop System (ESS).

Μία γκάμα από αξεσουάρ είναι έτοιμη για κυκλοφορία και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων quickshifter, βαλίτσες, προστατευτικά κινητήρα και αισθητικές βελτιώσεις (βλέπε πλήρη λίστα στην ενότητα: 4. Αξεσουάρ).

Η Honda CB750 Hornet θα διατίθεται στις εξής χρωματικές επιλογές:

 • Pearl Glare White, με πλαίσιο Metallic Red Flame και πιρούνι σε ανοδιωμένο Κόκκινο φινίρισμα
 • Graphite Black, με πλαίσιο Metallic Red Flame και πιρούνι σε ανοδιωμένο Κόκκινο φινίρισμα
 • Matte Iridium Gray Metallic
 • Mat Goldfinch Yellow

 

Κινητήρας

 • Νέος, δικύλινδρος σε σειρά, 8βάλβιδος unicam κινητήρας χωρητικότητας 755cc
 • Μέγιστη ισχύς 91.8 PS (67.5kW) στις 9.500 σαλ.
 • Μέγιστη ροπή 75Nm στις 7.250 σαλ.
 • Στρόφαλος με κομβία στις 270° και ανομοιόμορφα διαστήματα ανάφλεξης για δυναμικό χαρακτήρα κινητήρα
 • Πατενταρισμένοι αγωγοί Vortex Air Flow για βέλτιστη ροή αέρα
 • Μονόδρομος συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης (assist /slipper) προσφέρει ελαφριά αίσθηση στη μανέτα και διαχειρίζεται την αναπήδηση του πίσω τροχού στα κατεβάσματα
 • Κατανάλωση καυσίμου 23km/l με δυνητική αυτονομία 340km με ένα ρεζερβουάρ

Η αποκάλυψη ενός ολοκαίνουργιου κινητήρα της Honda είναι πάντα ένα ξεχωριστό γεγονός. Μάλιστα, η παρουσίασή ως κομμάτι της πρεμιέρας μιας νέας Hornet καταδεικνύει τη σημασία της επιστροφής του εμβληματικού μοντέλου. Οι μηχανικοί της Honda δημιούργησαν έναν ολοκαίνουργιο, δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα, με αποθέματα ισχύος που χαρίζουν στη Hornet άκρως ανταγωνιστικές επιδόσεις.

Είναι σχεδιασμένος για να μπορεί κάθε αναβάτης να τον απολαμβάνει στο μέγιστο, με συναρπαστική απόδοση στις υψηλές στροφές και φιλική, ροπάτη λειτουργία από τις χαμηλές έως τις μεσαίες στροφές– κάτι που αποδεικνύεται ιδανικό για τους λιγότερο έμπειρους και συγχρόνως ένα σημαντικό πλεονέκτημα για περισσότερη απόλαυση κατά την καθημερινή οδήγηση στην πόλη.

Από 755 κ.εκ. και κυλινδροκεφαλή Unicam 8-βαλβίδων, ο κινητήρας αποδίδει 91.8 PS (67.5kW) στις 9.500 σαλ. με ροπή 75Nm στις 7.250 σαλ. Η διάμετρος και η διαδρομή των εμβόλων έχουν οριστεί αντίστοιχα στα 87 x 63.5mm και η σχέση συμπίεσης στο 11.0:1.

Συμπαγής και ελαφριά (με διάταξη που χρησιμοποιείται από την μοτοκρός CRF450R) η κεφαλή Unicam διαχειρίζεται τις βαλβίδες εισαγωγής των 35.5mm μέσω έκκεντρων, και τις βαλβίδες εξαγωγής των 29mm με κοκκοράκια. Η βύθιση των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής είναι αντίστοιχα 9.3mm, και 8.2mm.

Για ευστροφία και άμεση απόκριση στο γκάζι, οι πατενταρισμένοι αγωγοί εισερχόμενου αέρα τυρβώδους ροής (Vortex Flow Ducts) δημιουργούν μία πιο ομοιόμορφη κατανομή αέρα από τις πλευρικές εισαγωγές στο φιλτροκούτι, το οποίο στη συνέχεια τροφοδοτεί τις εισαγωγές και τα σώματα γκαζιού (πεταλούδες γκαζιού) διαμέτρου 46mm.

Ο στρόφαλος με τα κομβία στις 270° και τα ανομοιόμορφα διαστήματα ανάφλεξης δημιουργούν την χαρακτηριστική παλμική αίσθηση του δικύλινδρου κινητήρα. Προκειμένου ο κινητήρας να είναι όσο το δυνατόν πιο συμπαγής, δεν υπάρχει γρανάζι κίνησης αντιβάρου, καθώς το πρωτεύον γρανάζι μετάδοσης κίνησης έχει διπλά καθήκοντα περιστρέφοντας ταυτόχρονα και τον αντικραδασμικό άξονα.

Η αντλία νερού είναι κρυμμένη μέσα στο αριστερό κάλυμμα του κινητήρα και δεν κρίθηκε σκόπιμη η χρήση υδρόψυκτου ψυγείου λαδιού. Οι κύλινδροι χρησιμοποιούν επίσης επίστρωση Nicasil (Nickel/Silicon CarbideNiSiC), όπως επίσης στις CBR1000RRR Fireblade και CRF450R.

Ένας μονόδρομος συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης (assist/slipper) – διάταξη με κεκλιμένους δίσκους – προσφέρει ελαφριά αίσθηση στη μανέτα, διευκολύνει τις αλλαγές και διαχειρίζεται την αναπήδηση του πίσω τροχού στο δυνατό φρενάρισμα που συνδυάζεται με γρήγορα κατεβάσματα ταχυτήτων.

Η κατανάλωση καυσίμου των 23km/l (WMTC) προσφέρει δυνητική αυτονομία πάνω από 340km από το ρεζερβουάρ καυσίμου των 15.2L. Επίσης διατίθεται μία έκδοση με ισχύ 47.6 PS (35kW), για κατόχους διπλώματος A2.

Ηλεκτρονικά κινητήρα

Τρία προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης: RAIN, STANDARD και SPORT

 • Τρία επίπεδα ρύθμισης Ισχύος Κινητήρα (Engine Power), Φρένου Κινητήρα (Engine Brake) & HSTC με ενσωματωμένο Wheelie Control
 • Επιλογή USER με δυνατότητα παραμετροποίησης από τον αναβάτη μεταξύ τριών επιπέδων για κάθε διαθέσιμη παράμετρο

Η Ηλεκτρονική Διαχείριση Γκαζιού – Throttle By Wire (TBW) προσφέρει τρία προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης (Riding Modes) προσαρμόζοντας την απόδοση και την αίσθηση του κινητήρα ανάλογα με τις συνθήκες και τις προθέσεις του αναβάτη. Η εναλλαγή και η διαχείρισή τους πραγματοποιείται εύκολα μεταξύ του σχετικού διακόπτη στο αριστερό γκριπ και της οθόνης TFT.

Υπάρχουν 3 επίπεδα για την Ισχύ Κινητήρα (Engine PowerEP), Φρένο Κινητήρα (Engine BrakeEB) και το Honda Selectable Torque Control (HSTC) που διαθέτει ενσωματωμένο Wheelie Control. Το HSTC μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί.

Το SPORT χρησιμοποιεί το επίπεδο 3 για την Ισχύ Κινητήρα και το επίπεδο 1 για το Φρένο Κινητήρα και το HSTC, ώστε να προσφέρει μέγιστη απόδοση με ελάχιστη παρέμβαση.

Το STANDARD είναι μία μεσαία ρύθμιση που χρησιμοποιεί το επίπεδο 2 για την Ισχύ Κινητήρα, το Φρένο Κινητήρα και το HSTC.

Το RAIN χρησιμοποιεί το επίπεδο 1 για την Ισχύ Κινητήρα, για λιγότερο επιθετική απόδοση ισχύος, το επίπεδο 2 για το Φρένο Κινητήρα και το επίπεδο 3 για το HSTC.

Η λειτουργία USER επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέξει μεταξύ των 3 ρυθμίσεων για κάθε παράμετρο και να αποθηκεύσει τη ρύθμιση για μελλοντική χρήση.

Στυλ & Εξοπλισμός

 • Το νέο στυλ ορίζει έναν αιχμηρό μινιμαλισμό
 • Όρθια θέση οδήγησης για φυσικό έλεγχο
 • Προσαρμοζόμενη οθόνη TFT 5 ιντσών με ένδειξη ανεβάσματος σχέσης
 • Το σύστημα Honda Smartphone Voice Control* προσφέρει συνδεσιμότητα για smartphone Android και IOS
 • Τα πίσω φλας υιοθετούν λειτουργία Emergency Stop Signal με τεχνολογία Αυτόματης Ακύρωσης

Οι σχεδιαστές του τμήματος R&D της Honda στη Ρώμη μελέτησαν με σεβασμό τις Hornet του παρελθόντος και στη συνέχεια δούλεψαν πάνω σε μία νέα, σύγχρονη έκφραση τεχνολογικής κομψότητας, υιοθετώντας συμπαγείς και κομψές αναλογίες στη σιλουέτα, τις γραμμές και το σχήμα της νέας μοτοσυκλέτας.

Το κύριο χαρακτηριστικό της Hornet είναι το ρεζερβουάρ καυσίμου, που είναι εμπνευσμένο από το σχήμα του φτερού μιας σφήκας. Όπου κι αν κοιτάξει κανείς – από το επιθετικό φέρινγκ στο ρύγχος μέχρι την αιχμηρή, μινιμαλιστική ουρά, υπάρχουν στοιχεία που προσδίδουν ένταση και δυναμισμό υπογραμμίζοντας τις σπορ προθέσεις της μοτοσυκλέτας.

Η χρηστικότητα για όλους τους αναβάτες είναι ένα εγγενές στοιχείο της σχεδίασης. Το ύψος της σέλας είναι εύκολα διαχειρίσιμο φτάνοντας τα 795mm και η θέση οδήγησης είναι όρθια, με τα μαρσπιέ να είναι ελαφρώς τραβηγμένα προς τα πίσω για φυσικό έλεγχο, σε συνδυασμό με ένα φαρδύ τιμόνι για καλύτερο χειρισμό της μοτοσυκλέτας.

Τα όργανα περιλαμβάνουν μία έγχρωμη, υψηλής ευκρίνειας οθόνη 5 TFT ιντσών, που προσφέρει τέσσερις τύπους απεικόνισης της ταχύτητας κίνησης/στροφών του κινητήρα – αναλογικό ή με μπάρες, ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού – καθώς και της ένδειξης ποσότητας καυσίμου/κατανάλωσης καυσίμου, των επιλεγμένων προγραμμάτων οδήγησης /παραμέτρων κινητήρα, της επιλεγμένης σχέσης στο κιβώτιο και του προσαρμοζόμενου από τον αναβάτη σημείου αλλαγής σχέσης στο στροφόμετρο. Η διαχείριση γίνεται μέσω της οθόνης και από το σχετικό διακόπτη στο αριστερό γκριπ.

Για απλοποίηση και ελαχιστοποίηση του όγκου ολόκληρου του ηλεκτρικού συστήματος, η Hornet χρησιμοποιεί ένα δίκτυο CAN (Controller Area Network) μαζί με μία μονάδα Body Control Unit (BCU). Η BCU βρίσκεται κάτω από τη σέλα του αναβάτη και επεξεργάζεται συλλογικά σήματα ελέγχου – από το ρυθμιστή του ABS, την οθόνη TFT και τους διακόπτες – που δεν ελέγχονται από την ECU του συστήματος CAN.

Τα πίσω φλας έχουν λειτουργία Emergency Stop Signal (ESS). Με ελάχιστη ταχύτητα 56km/h και με οποιοδήποτε από τα φρένα σε λειτουργία, εάν ανιχνευτεί αρνητική επιτάχυνση τουλάχιστον 6.0m/s2, τα αλάρμ αναβοσβήνουν έντονα για να προειδοποιήσουν τους άλλους χρήστες του δρόμου ότι ένα δυνατό φρενάρισμα είναι σε εξέλιξη. Στην ίδια ταχύτητα, το όριο ενεργοποίησης του συστήματος μειώνεται στα 2,5m/s2 στην περίπτωση παρέμβασης του ABS.

Επίσης, τα φλας διαθέτουν λειτουργία Αυτόματης Ακύρωσης. Αντί να χρησιμοποιεί ένα απλό χρονόμετρο, το σύστημα συγκρίνει τη διαφορά ταχύτητας ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω τροχό και υπολογίζει πότε να σβήσει το φλας ανάλογα με την περίσταση.

Πλαίσιο

 • Ελαφρύ, ατσάλινο πλαίσιο τύπου «διαμάντι» 16,6kg με ενσωματωμένο (όχι αφαιρούμενο) το υποπλαίσιο
 • Ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41mm SFFBP και πίσω αμορτισέρ με μοχλικό Prolink και ρύθμιση προ-φόρτισης 7 σταδίων
 • Τετραπίστονες εμπρός δαγκάνες / δίσκοι wave 296mm, μονοπίστονη δαγκάνα / πίσω δίσκος 240mm

 

 

Το ατσάλινο πλαίσιο τύπου «διαμάντι» της Hornet είναι ελαφρύ, ζυγίζοντας μόλις 16,6kg (συγκριτικά, εκείνο της CB650R είναι 18,5kg). Μια εξειδικευμένη διαδικασία βελτίωσης της ακαμψίας, η βελτιστοποίηση της διατομής των κυρίων/κάτω σωληνώσεων του πλαισίου και η ιδανική παραμετροποίηση της γεωμετρίας του, έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή πλατφόρμα, με ισορροπημένα χαρακτηριστικά ακαμψίας, που προσφέρουν πολύ καλή αίσθηση και ευελιξία – ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο κινητήρας για να ξεδιπλώσει τις δυνατότητές του.

Η γωνία κάστερ και το ίχνος είναι 25° και 99mm αντίστοιχα, το μεταξόνιο 1.420mm, ενώ το βάρος φτάνει τα 190kg, πλήρες υγρών.

Με στόχο να βελτιωθεί ο έλεγχος στη σπορ οδήγηση (κυρίως κατά το φρενάρισμα σε υψηλότερες ταχύτητες) τα καλάμια του ανεστραμμένου πιρουνιού Showa 41mm Separate Function Fork Big Piston (SFFBPTM) συνεργάζονται με τις – αποκλειστικά μελετημένες για τη Hornetάνω και κάτω τιμονόπλακες.

Με διαδρομή 130mm και ξεχωριστές λειτουργίες – αμορτισέρ με σύστημα διαχωρισμού πίεσης «Big Piston» στο ένα σκέλος και μηχανισμός ελατηρίου στο άλλο – βελτιστοποιείται τόσο η αντίδρασή της στις εναλλαγές της ποιότητας του οδοστρώματος όσο και η συνολική ποιότητα κύλισης.

Το πίσω αμορτισέρ διαχειρίζεται το ατσάλινο ψαλίδι μέσω μοχλικού ProLink και προσφέρει διαδρομή 150mm. Ο σχεδιασμός του εξασφαλίζει εξαιρετική απόκριση και διαχείριση θερμοκρασίας.

Διαθέτει ρύθμιση προ-φόρτισης ελατηρίου 7 σταδίων, με χαρακτηριστικά σκληρότητας και απόσβεσης λεπτομερώς μελετημένα ώστε να συνεργάζονται άψογα με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά του μπροστινού συστήματος.

Οι δύο μπροστινοί δίσκοι των 296mm και οι ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες της Nissin προσφέρουν εντυπωσιακή ισχύ πέδησης, με εξαιρετικά προοδευτική αίσθηση από τη μανέτα. Για περαιτέρω βελτίωση του χειρισμού και της ποιότητας κύλισης, οι ελαφριές ζάντες χρησιμοποιούν μπράτσα σχήματος Y. Το πλάτος του εμπρός τροχού είναι 3,5” με ελαστικό 120/70-ZR17, και του πίσω τροχού 4,5” με στενότερο απ’ ότι συνήθως στην κατηγορία, ελαστικό 160/60-ZR17.

Αξεσουάρ

Μία πλήρης γκάμα από αξεσουάρ διατίθεται για την Hornet, παρέχοντας τη δυνατότητα εξατομίκευσης ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη και τη χρήση.

Για δυναμική, σπορ οδήγηση, ή πιο ξεκούραστα ταξίδια, το quickshifter προσφέρει άμεσα ανεβάσματα με τέρμα ανοιχτό το γκάζι και κατεβάσματα χωρίς τη χρήση συμπλέκτη με λειτουργία auto blip (μικρές γκαζιές συγχρονισμού των στροφών). Η ευαισθησία της μανέτας μπορεί να ρυθμίζεται σε 3 στάδια ανάλογα με τις προτιμήσεις του αναβάτη.

Το μονόσελο τονίζει το σπορ χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, ενώ μία σέλα αναβάτη με ραφές – ολοκαίνουργια σχεδίαση με γκρι/μαύρο φινίρισμα – αποπνέει μία premium γοητεία και αναβαθμίζει το επίπεδο άνεσης.

Νέα είναι και τα αλουμινένια αντίβαρα τιμονιού, η άνω, μηχανουργικά κατεργασμένη, βάση του τιμονιού, η μικρή ζελατίνα, οι διακοσμητικές λωρίδες στις ζάντες, τα μαρσπιέ του αναβάτη και τα πλαϊνά προστατευτικά της μοτοσυκλέτας σε περίπτωση πτώσης (μανιτάρια).

Η πρακτικότητα δεν έχει παραμεληθεί. Ένα tank bag και μία τσάντα σέλας προσφέρουν την άνεση των μαλακών αποσκευών, ενώ η νέα σχεδίαση των πλαϊνών βαλιτσών παρέχει ασφάλεια λόγω του σκληρού περιβλήματος. Για την άνεση του αναβάτη διατίθενται επίσης θερμαινόμενα γκριπ.

Για μεγαλύτερη ευκολία του ιδιοκτήτη υπάρχουν 3 πρακτικά πακέτα που ομαδοποιούν τα αξεσουάρ:

SPORT PACK: Quickshifter, μικρή ζελατίνα, μονόσελο και μαρσπιέ αναβάτη.

STYLE PACK: Αντίβαρα τιμονιού, μηχανουργικά κατεργασμένη άνω βάση τιμονιού, προστατευτικό ρεζερβουάρ, διακοσμητικές λωρίδες τροχών και προστατευτικά σε περίπτωση πτώσης (μανιτάρια).

TOURING PACK:Πλαϊνές βαλίτσες, τσάντα ρεζερβουάρ και τσάντα σέλας.

Honda CB750 Hornet – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος κινητήρα Υδρόψυκτος OHC 4-χρονος 8-βάλβιδος Parallel Twin με στρόφαλο 270° και διάταξη Unicam
Χωρητικότητα κινητήρα 755cc
Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 87mm x 63.5mm
Σχέση συμπίεσης 11.0:1
Μέγιστη ισχύς 91.8 ίπποι (67.5kW) στις 9.500 σαλ.
Μέγιστη ροπή 75Nm στις 7.250 σαλ.
Επίπεδο θορύβου (dB) Lwot – 77.5; Lurban – 73.5
Τελική ταχύτητα 205 km/h
Χωρητικότητα σε λιπαντικό 3.8L
Εκκίνηση Ηλεκτρική
ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός PGM-FI
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 15.2L
Εκπομπές CO2 WMTC 100 g/km
Κατανάλωση καυσίμου 23km/l – 4.35l/100km
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Χωρητικότητα μπαταρίας 12v 7.4Ah
ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ
Συμπλέκτης Υγρός, πολύδισκος, μονόδρομος ολίσθησης/υποβοήθησης (Assist/slipper)
Κιβώτιο 6-τάχυτο Χειροκίνητο
Τελική μετάδοση Αλυσίδα
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος πλαισίου Ατσάλινο, τύπου ‘Διαμάντι’
ΠΛΑΙΣΙΟ
Διαστάσεις (Μ´Π´Υ) 2.090mm x 780mm x 1.085mm
Μεταξόνιο 1.420mm
Γωνία κάστερ 25˚
Ίχνος τροχού 99mm
Ύψος σέλας 795mm
Απόσταση από το έδαφος 140mm
Βάρος (πλήρες υγρών) 190kg
Ακτίνα κύκλου στροφής 2.7m
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Μπροστά Ανεστραμμένο Πιρούνι Showa 41mm SFFBPTMTM USD, διαδρομή 130mm
Πίσω Αμορτισέρ Monoshock, ψαλίδι ProLink, διαδρομή 50mm
ΤΡΟΧΟΙ
Μπροστά Χυτό Αλουμίνιο με 5 μπράτσα σχήματος Y
Πίσω Χυτό Αλουμίνιο με 5 μπράτσα σχήματος Y
Ελαστικό Εμπρός 120/70ZR-17
Ελαστικό Πίσω 160/60ZR-17
ΦΡΕΝΑ
ABS 2κάναλο
Μπροστά Διπλοί δίσκοι 296mm x 4mm με ακτινικά τοποθετημένες 4πίστονες δαγκάνες της Nissin
Πίσω Μονός δίσκος 240mm x 5mm με μονοπίστονη δαγκάνα
ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Όργανα Οθόνη TFT
Προβολέας LED
Πίσω φως LED
Συνδεσιμότητα HSVC*
USB Type C
Auto Winker Cancel Ναι
Σύστημα Προστασίας HISS
Πρόσθετα Χαρακτηριστικά ESS, 4 Riding Modes

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!