MotorBike.gr

Honda CBR1000RR-R Fireblade 2024: Πλήρης, επίσημη παρουσίαση

22/12/2023

Ισχυρότερη όλων

Η ισχυρότερη Superbike παραγωγής που έχει βγει από την Ιαπωνία με 217 ίππους κάνει το ντεμπούτο της την χρονιά που μας έρχεται. Η Honda CBR1000RR-R Fireblade “σπάει” τα δυναμόμετρα και έρχεται στο προσκήνιο πιο εξοπλισμένη από ποτέ.

Ας  δούμε καταρχάς επιγραμματικά τι έχει συμβεί στην απόλυτη Superbike της Honda.

Η Honda CBR1000RRR Fireblade πραγματοποιεί για το 2024 ένα άλμα προόδου, με βελτιώσεις τετρακύλινδρο σε σειθρά κινητήρα των 1.000 cc με σύστημα γραναζιών και καδένας στην κίνηση των εκκεντροφόρων (semicam gear), ο οποίος έχει επαναρυθμιστεί για ακόμα ισχυρότερη επιτάχυνση στις μεσαίες στροφές και εκρηκτική απόδοση στις υψηλές στροφές.

Η κυλινδροκεφαλή, η σχέση συμπίεσης, ο χρονισμός και τα ελατήρια των βαλβίδων έχουν βελτιστοποιηθεί. Ο στρόφαλος και οι μπιέλες είναι ελαφρύτερες και οι νέες σχέσεις μετάδοσης είναι πιο κοντές. Η προσθήκη ενός Διπλού Μηχανισμού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Γκαζιού (2-Motor Throttle By Wire) βελτιώνει τον έλεγχο και την αίσθηση στο μερικό άνοιγμα του γκαζιού και αυξάνει το φρένο του κινητήρα, εάν χρειαστεί.

Το αλουμινένιο, περιμετρικό πλαίσιο τύπου “διαμάντι” έχει επίσης τροποποιηθεί, για βελτιωμένη ακρίβεια διεύθυνσης και ακαμψία.

 

 

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης ένα ψαλίδι προερχόμενο από την RC213VS, Μονάδα Μέτρησης Αδράνειας (IMU) έξι αξόνων, Honda Electronic Steering Damper (HESD) 3 επιπέδων, τηλεσκοπικό πιρούνι Big Piston Fork (BPF) 43mm της Showa, πίσω αμορτισέρ Balance Free Rear Cushion Light (BFRCLite) και τετραπίστονες εμπρός δαγκάνες της Nissin.

Νέα αεροδυναμικά πτερύγια (winglets) διατηρούν την κάθετη αεροδυναμική πίεση αλλά με 10% μικρότερη γωνία εκτροπής κατά την οδήγηση σε στροφές. Η θέση οδήγησης έχει επίσης ρυθμιστεί ώστε να προσφέρει περισσότερο έλεγχο στον αναβάτη.

CBR FAMILY 2024

Μία έγχρωμη οθόνη TFT επιτρέπει στον αναβάτη να διαχειρίζεται εύκολα τα προγράμματα οδήγησης και την παραμετροποίηση της ισχύος (Engine Power), του φρένου του κινητήρα (Engine Brake), του HSTC, του Wheelie Control, και του Start Mode. Όλες οι ρυθμίσεις έχουν προσαρμοστεί στη νέα καμπύλη ισχύος και κλιμάκωση του κιβωτίου. Το Cornering ABS περιλαμβάνει τώρα μία επιπλέον ρύθμιση RACE mode. Το Emergency Stop Signal της Honda και η λειτουργία Smart Key παραμένουν οι τελικές πινελιές.

1. Εισαγωγή

Από το 1992 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, η εμβληματική Fireblade της Honda έχει εξελιχθεί σε μία απίστευτη σπορ μοτοσυκλέτα 1000cc. Επίσης έχει αποτελέσει τη βάση για μία αγωνιστική μοτοσυκλέτα που έχει τρέξει σε μικρά σιρκουί σε όλο τον κόσμο και στους δρόμους του Isle of Man TT.

 

 

Αλλά ο χρόνος – όπως και ο ανταγωνισμός – τρέχει και το 2020 η Honda τράβηξε μία γραμμή σε αυτό που ήταν η CBR1000RR Fireblade, προβάλλοντάς την στο μέλλον. Έτσι γεννήθηκαν δύο ολοκαίνουργιες παραλλαγές – η CBR1000RRR Fireblade και CBR1000RRR Fireblade SP* – με ουσιαστική συμμετοχή της Honda Racing Corporation για τη συνέχιση της θρυλικής πορείας της.

Βασισμένη στην τεχνολογία κινητήρα και πλαισίου της αγωνιστικής RC213VS του MotoGP, με προδιαγραφές για χρήση στο δρόμο και αεροδυναμική εμπνευσμένη από την μοτοσυκλέτα του MotoGP, η νέα Fireblade σχεδιάστηκε εξ αρχής – σε επίπεδο κινητήρα, συμπεριφοράς και αεροδυναμικής – για γνήσιες, απόλυτες αγωνιστικές επιδόσεις.

Το 2022 σηματοδότησε την επέτειο των 30 χρόνων της Fireblade, με τη μοτοσυκλέτα να δέχεται μία σειρά από λεπτομερείς αναβαθμίσεις στον κινητήρα που βελτίωσαν την επιτάχυνση: οι αυλοί εισαγωγής, τo φιλτροκούτι, οι χοάνες εισαγωγής και το μεσαίο τμήμα της εξάτμισης βελτιώθηκαν, με αποτέλεσμα την αυξημένη αίσθηση επιτάχυνσης στις μεσαίες στροφές. Το γρανάζι τελικής μετάδοσης διέθετε επίσης 3 δόντια περισσότερα (σύνολο 43) και η απόδοση του quickshifter είχε αναβαθμιστεί. Το Honda Selectable Torque Control (HSTC) βελτιστοποιήθηκε επίσης για καλύτερη διαχείριση της πρόσφυσης στον πίσω τροχό και αίσθηση του γκαζιού.

 

 

Για το 2024, η Fireblade συνεχίζει να εξελίσσεται. Μια σειρά από αναβαθμίσεις στον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρουν σημαντική αύξηση της απόδοσης στις μεσαίες στροφές και βελτιωμένη απόκριση στο γκάζι, ώστε σε συνδυασμό με έξυπνες αλλαγές στη θέση οδήγησης να δημιουργηθεί την απόλυτη μοτοσυκλέτα, ικανότατη στην πίστα, αλλά και απολαυστική κατά την οδήγηση στο δρόμο.

2. Επισκόπηση

Ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας της Fireblade, αποδίδει 113Nm και μέγιστη ισχύ 217,6 Ps (160Kw). Αν και τα νούμερα αυτά είναι γνώριμα, ωστόσο η καμπύλη ισχύος έχει αλλάξει εντελώς, λόγω εκτενούς εμπλοκής του τμήματος HRC στην εξέλιξή του, με στόχο τη βέλτιστη επιτάχυνση στην έξοδο των στροφών αλλά και την εκρηκτική απόδοση στις υψηλές στροφές.

Η προσθήκη ενός Διπλού Μηχανισμού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Γκαζιού (2-Motor Throttle By Wire) βελτιώνει τον έλεγχο και την αίσθηση στο μερικό άνοιγμα του γκαζιού και αυξάνει το φρένο του κινητήρα, εάν χρειαστεί. Η σχέση συμπίεσης έχει επίσης αυξηθεί, οι αυλοί εισαγωγής έχουν επανασχεδιαστεί και ο χρονισμός των βαλβίδων έχει τροποποιηθεί σε συνάρτηση με τα νέα ελατήρια των βαλβίδων, το νέο, ελαφρύτερο στρόφαλο και τις βελτιστοποιημένες, ελαφρύτερες μπιέλες από τιτάνιο. Όλες οι σχέσεις έχουν γίνει πιο κοντές για αυξημένη ώθηση από τον πίσω τροχό.

CBR FAMILY 2024

Η πολλαπλή εξαγωγής 4-2-1 με σωληνώσεις οβάλ διατομής, συνδυάζεται με ένα τελικό από τιτάνιο της Akrapovič που, καθώς είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, μειώνει τον παραγόμενο ήχο από την εξάτμιση κατά 5dB.

Τρία default προγράμματα οδήγησης καλύπτουν τις περισσότερες συνθήκες με πλήρη παραμετροποίηση της Ισχύος (Power), του Φρένου του Κινητήρα (Engine Brake), του Ελέγχου Ανύψωσης Εμπρός Τροχού (Wheelie Control) και του HSTC. Το πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων περιλαμβάνει επίσης ρυθμιζόμενο Start Mode.

Όπως και πριν, το αλουμινένιο πλαίσιο τύπου ‘διαμάντι’ χρησιμοποιεί το πίσω τμήμα του κινητήρα ως πάνω βάση του αμορτισέρ, ενώ το ψαλίδι βασίζεται στη σχεδίαση του αντίστοιχου της RC213VS. Η κατανομή της ακαμψίας έχει βελτιστοποιηθεί προσεκτικά για την αξιοποίηση της απόδοσης του κινητήρα και βελτίωση της αίσθησης πρόσφυσης μπροστά και πίσω αλλά και της ακρίβειας διεύθυνσης.

Μία Μονάδα Μέτρησης Αδράνειας (IMU) έξι αξόνων της Bosch προσφέρει ακριβή 3D υπολογισμό των δυναμικών χαρακτηριστικών της μοτοσυκλέτας και παρέχει δεδομένα για τη διαχείριση όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων. Επίσης διαχειρίζεται το Honda Electronic Steering Damper (HESD) 3 επιπέδων.

Το πιρούνι Big Piston Fork (BPF) 43mm της Showa, συνδυάζεται με ένα πίσω αμορτισέρ Showa Balance Free Rear Cushion Lite (BFRCL): Τα εμπρός δισκόφρενα διαθέτουν τετραπίστονες δαγκάνες της Nissin, ενώ το Cornering ABS περιλαμβάνει τώρα RACE mode που επιτρέπει την απενεργοποίηση του πίσω ABS.

Το επανασχεδιασμένο κεντρικό φέρινγκ φέρει νέα αεροδυναμικά πτερύγια (winglets), που παράγουν κάθετη δύναμη για μεγαλύτερη σταθερότητα στο φρενάρισμα και αυξημένη πρόσφυση του εμπρός τροχού, ενώ απαιτείται 10% λιγότερη προσπάθεια στις γρήγορες στροφές. Η θέση οδήγησης έχει επίσης αλλάξει για καλύτερο έλεγχο, με το τιμόνι λίγο ψηλότερα και τα μαρσπιέ λίγο χαμηλότερα.

Η πλήρως προσαρμοζόμενη οθόνη TFT 5 ιντσών, προσφέρει εύκολη διαχείριση των συστημάτων της μοτοσυκλέτας μέσω ενός διακόπτη τεσσάρων θέσεων στο αριστερό γκριπ. Τώρα, κατά την κρύα εκκίνηση, η κόκκινη περιοχή στο στροφόμετρο μετακινείται ψηλότερα όσο ζεσταίνεται ο κινητήρας.

 

Η λειτουργία Smart Key της Honda, αναβαθμίζει τα επίπεδα άνεσης και το σύστημα Emergency Stop Signal (ESS) καθιστά τη μοτοσυκλέτα πιο ευδιάκριτη για τους οδηγούς που ακολουθούν.

Η 24YM CBR1000RRR Fireblade θα διατίθεται σε ένα χρώμα:

Grand Prix Red (Tricolour) με κόκκινο εμπρός φέρινγκ

Κινητήρας

 • Υπερτετράγωνος, εν σειρά τετρακύλινδρος κινητήρας, αποδίδει 217,6 Ps (160Kw) στις 14.000 σαλ. με μέγιστη ροπή 113Nm στις 12.000 σαλ.
 • Η σχέση συμπίεσης έχει αυξηθεί για το 24YM και ο χρονισμός βαλβίδων έχει βελτιωθεί, με νέα ελατήρια με μεταβλητές σπείρες 3 σταδίων
 • Ο στροφαλοθάλαμος έχει βελτιστοποιηθεί για μείωση βάρους, με περαιτέρω μείωση της αδρανειακής μάζας για το στρόφαλο και τις μπιέλες
 • Όλες οι σχέσεις μετάδοσης – συμπεριλαμβανομένης και της τελικής σχέσης μετάδοσης – έχουν κοντύνει για βελτιωμένη επιτάχυνση και έξοδο στις στροφές
 • Ελαφρύ τελικό της Akrapovič προσφέρει ελαφρώς μειωμένο θόρυβο

Ο εν σειρά τετρακύλινδρος κινητήρας της Fireblade, με σύστημα κίνησης εκκεντροφόρων με γρανάζια και καδένα (semicam gear) 1.000κ.εκ., με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής (DOHC), σχεδιάστηκε με βάση την τεχνογνωσία της HRC από το πρόγραμμα ανάπτυξης στο MotoGP. Για το 24YM αποδίδει μέγιστη ισχύ 217,6 Ps (160Kw) στις 14.000 σαλ. με μέγιστη ροπή 113Nm στις 12.000 σαλ.

Πολλές από τις γνώσεις που αποκόμισε η HRC, έχουν βρει εφαρμογή στη βελτίωση του κινητήρα, με στόχο τις νέες καμπύλες ροπής και ισχύος σε όλες τις στροφές για καλύτερη ελκτική ισχύ με κάθε σχέση.

Ενώ συνεχίζει να μοιράζεται την ίδια “υπερτετράγωνη” σχεδίαση με την RC213V, με διάμετρο 81 mm και διαδρομή 48,5 mm, ο χρονισμός των βαλβίδων – διάρκεια και βύθισμα – έχει διαφοροποιηθεί για το 24YM και η σχέση συμπίεσης έχει αυξηθεί από 13,4:1 σε 13,6:1. Οι βαλβίδες εισαγωγής διαμέτρου 32,5 mm υπό γωνία 9° (είναι ελαφρύτερες για το 24YM) και οι εξαγωγής 28,5 mm ελέγχονται από κοκοράκια χωρίς καπελότα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η επιφάνεια του θαλάμου καύσης για βελτιωμένη απόδοση. επίσης, νέα είναι τα ελλειπτικά προοδευτικά ελατήρια 3 σταδίων, τόσο για την εισαγωγή όσο και για την εξαγωγή, ενώ οι θυρίδες εισαγωγής έχουν βελτιστοποιηθεί ροϊκά.

Η τεχνολογία από το MotoGP δίνει το παρών παντού στο εσωτερικό του κινητήρα. Η τριβή μειώνεται μέσω της επίστρωσης Diamond Like Carbon (DLC) στα έκκεντρα – όπως στην RC213VS. Το μοντέλο του 20YM σηματοδότησε τη υιοθέτηση της διαδικασίας αυτής για πρώτη φορά σε μοντέλο μαζικής παραγωγής, πετυχαίνοντας μείωση τριβών στο σύστημα κίνησης των βαλβίδων, κατά 35% συγκριτικά με έκκεντρα χωρίς επίστρωση DLC.

Την κίνηση των εκκεντροφόρων προσφέρει ένα σύστημα με γρανάζια και καδένα. Για τη διασφάλιση του συστήματος στις υψηλές στροφές και, κατά τη μεγάλη βύθιση των βαλβίδων, η καδένα οδηγείται από το γρανάζι χρονισμού στο στρόφαλο μέσω ενός ακόμα γραναζιού, με στόχο το μειωμένο μήκος της. Για το 24YM, οι πείροι και η διάμετρος των κομβίων του στροφάλου έχουν βελτιστοποιηθεί, μειώνοντας την αδρανειακή μάζα του συστήματος κατά 450 γρ.

Σφυρήλατες μπιέλες και κουζινέτα από Τιτάνιο TI-64A (ένα υλικό εξελιγμένο από τη Honda) μειώνουν το βάρος κατά 50% συγκριτικά με τις προηγούμενες, ατσάλινες εκδόσεις από Chromium Molybdenum. Είναι ακόμα ελαφρύτερες για το 24YM (κατά 20g) και χρησιμοποιούν ατσάλινες βίδες από HB 149 Chromium Molybdenum Vanadium, (ένα υλικό που έχει επίσης αναπτύξει η Honda) και δεν απαιτούν παξιμάδια σύσφιξης.

CBR FAMILY 2024

Τεχνολογία από την RC213VS χρησιμοποιείται και στις ολισθαίνουσες επιφάνειες, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αξιοπιστία. Τα κουζινέτα στις μπιέλες κατασκευάζονται από χαλκό με βηρύλλιο C1720-HT (λόγω τις αντοχής του στις υψηλές στροφές) ενώ οι επιφάνειες στα κουζινέτα στροφάλου φέρουν επίστρωση από DLC. Τα έμβολα είναι σφυρήλατα και κατασκευάζονται από κράμα αλουμινίου για μειωμένο βάρος αλλά υψηλή αντοχή, αξιοπιστία και απόδοση. Για αυξημένη αντοχή και αξιοπιστία στις υψηλές στροφές, οι ποδιές τους φέρουν επίστρωση βασισμένη σε Teflon και Μολυβδαίνιο. Τέλος, η υποδοχή της ασφάλειας του πείρου φέρει επίστρωση από Φωσφορικό Νικέλιο.

Η βέλτιστη διαχείριση των θερμικών φορτίων που δέχονται τα έμβολα – που τώρα κατασκευάζονται από πιο ανθεκτικά υλικά – επιτυγχάνεται με μπεκ λαδιού πολλαπλών σημείων, που ψεκάζουν λάδι σε πολλαπλές κατευθύνσεις, σε κάθε κύκλο ανάφλεξης. Στις χαμηλές στροφές (όπου δεν είναι απαραίτητο) οι βαλβίδες ελέγχου πίεσης στα μπεκ διακόπτουν τη ροή του λαδιού, ώστε να περιοριστεί η απώλεια πίεσης και να μειωθούν οι τριβές. Το ελατήριο λαδιού πλαισιώνεται από ένα νέο πλευρικό οδηγό για αυξημένη αντοχή και απόδοση.

Για τη μείωση της παραμόρφωσης των χιτωνίων (κατά συνέπεια και της τριβής), ο κάθε κύλινδρος εξοπλίζεται με ενσωματωμένο κάτω σύστημα παράκαμψης. Κρύο νερό κυκλοφορεί από το ψυγείο στα χιτώνια, ενώ κάτω από αυτό χρησιμοποιείται νερό που δεν έχει ψυχθεί, με αποτέλεσμα τόσο τις μειωμένες θερμοκρασίες όσο και την πιο ομοιόμορφη κατανομή τους σε όλους του κυλίνδρους.

Στοχεύοντας στην ελαχιστοποίηση του πλάτους, ο κινητήρας εκκινείται με την περιστροφή του πρωτεύοντα άξονα του συμπλέκτη και όχι του στροφάλου. Ο σχεδιασμός αυτός, επιτρέπει τη χρήση ενός πιο συμπαγούς στροφάλου, σε συνδυασμό με τη διπλή χρήση του πρωτεύοντος μηχανισμού μετάδοσης κίνησης (ο οποίος μάλιστα έχει λιγότερα δόντια) για τη μετάδοση της περιστροφής από τον εκκινητή-μίζα εξοικονομεί χώρο: Ο κινητήρας έχει μειωμένο μήκος, χάρη στη μικρότερη απόσταση μεταξύ στροφαλοφόρου άξονα, αντικραδασμικού άξονα και κυρίων αξόνων μετάδοσης. Το πίσω τμήμα του μπλοκ λειτουργεί επίσης ως άνω βάση του αμορτισέρ. Για το 24YM, έχουν εξοικονομηθεί 250g από τον στρόφαλο.

Όλες οι σχέσεις μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένης της τελικής σχέσης μετάδοσης, είναι τώρα πιο κοντές, βελτιώνοντας την επιτάχυνση στην έξοδο των στροφών στην πίστα (αλλά και στο δρόμο).

CBR FAMILY 2024

Ο αέρας εισέρχεται στον κινητήρα μέσω της εισαγωγής ramair στην περιοχή υψηλής πίεσης στο εμπρός φέρινγκ. Το άνοιγμα του αεραγωγού έχει διάσταση αντίστοιχη με της αγωνιστικής RC213V του MotoGP. Μία ειδικά μελετημένη διάταξη με ραβδώσεις στροβιλισμού δεξιά, αριστερά και πάνω από την εισαγωγή, εξασφαλίζει μέγιστη ροή του εισερχόμενου αέρα χωρίς αρνητική επίδραση στη δυναμική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Η γωνία που σχηματίζουν τα εσωτερικά τοιχώματα της εισαγωγής, είναι εκείνη που διατηρεί την ιδανική ροή του εισερχόμενου αέρα κατά την επιτάχυνση και στις υψηλές ταχύτητες.

Για σταθερές επιδόσεις σε ένα ευρύ φάσμα ταχυτήτων, ο αέρας υπό πίεση οδηγείται μέσα από την κεφαλή του πλαισίου και γύρω από τον άξονα του συστήματος διεύθυνσης προς το φιλτροκούτι. Αυτή η ομαλή διαδρομή κατέστη δυνατή χάρη στο σύστημα Honda Smart Key και τη γωνία κάστερ των 25°. Για την αναρρόφηση του απαιτούμενου όγκου αέρα εισαγωγής, επιστρατεύτηκαν πεταλούδες διαμέτρου 52mm.

Η ‘βρώμικη πλευρά’ του φίλτρου διαχειρίζεται και κατευθύνει το διαχωρισμό και στροβιλισμό του αέρα εισαγωγής, ενώ στην ‘καθαρή πλευρά’ υπάρχουν φαλτσοκομμένες χοάνες. Για αρμονική συνεργασία με την εισαγωγή, το χταπόδι της εξάτμισης φέρει τέσσερεις πρωτεύοντες σωλήνες οβάλ διατομής.

Το τελικό της Akrapovič από τιτάνιο είναι μικρό και ελαφρύ, ώστε να υποστηρίζει τη συγκέντρωση των μαζών στο κέντρο και τις αυξημένες κλίσεις στις δεξιές στροφές. Ο όγκος του έχει αυξηθεί κατά 1 λίτρο, ενώ η βαλβίδα ελέγχου του συστήματος σχεδιάστηκε με στόχο τόσο τη ροπή στις μεσαίες στροφές όσο και την ισχύ στις υψηλές. Για το 24YM, με κλειστή τη βαλβίδα ο παραγόμενος ήχος μειώνεται κατά 5dB, ενώ παράλληλα δυναμώνει γραμμικά καθώς ανεβαίνουν οι στροφές.

Ηλεκτρονικά κινητήρα

 • Διπλός Μηχανισμός Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Γκαζιού (2-Motor Throttle By Wire) προσφέρει ομαλό έλεγχο τόσο της επιτάχυνσης όσο και του φρένου του κινητήρα
 • Honda Selectable Torque Control (HSTC) 9 επιπέδων προσαρμοσμένο στη νέα καμπύλη ισχύος και κλιμάκωση του κιβωτίου
 • 3 default προγράμματα οδήγησης και δυνατότητα παραμετροποίησης των βελτιωμένων λειτουργιών Power, Engine Brake, HSTC και WheelieControl
 • Start Mode 4-επιπέδων, βασικός εξοπλισμός

Η 17YM CBR1000RR ήταν η πρώτη τετρακύλινδρη εν σειρά μοτοσυκλέτα της Honda με Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Γκαζιού Throttle By Wire (TBW). Προερχόμενο και έχοντας εξελιχθεί από εκείνο της RC213VS, το σύστημα ελέγχει τη γωνία της πεταλούδας γκαζιού (σε σχέση με τη γωνία του αντίστοιχου γκριπ) για πιο γραμμική απόκριση, ακριβή έλεγχο χειρισμού και φυσική αίσθηση στο δεξί χέρι του αναβάτη. Το σύστημα αυτό είναι σημαντικό και, από το μοντέλο 22YM, μειώθηκε η φόρτιση του ελατηρίου επαναφοράς του TBW, βελτιώνοντας την γραμμικότητα της απόκρισης στις εντολές του γκαζιού.

Για πρώτη φορά σε Honda, το σύστημα TBW πλέον αποτελείται από δύο συνεργαζόμενους σερβομηχανισμούς, βελτιώνοντας κατακόρυφα τη διαχείριση του κινητήρα. Το ένα μοτέρ διαχειρίζεται τους κυλίνδρους 1 και 2, και το άλλο μοτέρ τους 3 και 4. Στις μικρές γωνίες ανοίγματος του γκαζιού, οι πεταλούδες των κυλίνδρων 1 και 2 ανοίγουν πρώτες, ώστε να επιτυγχάνεται λεπτομερής διαχείριση της ισχύος και των διακυμάνσεων στην περιστροφή του στροφάλου. Έτσι, επιτυγχάνεται γραμμική απόδοση στις χαμηλές στροφές, προς όφελος της χρηστικότητας και της πλήρους αξιοποίησης των αποθεμάτων ισχύος του κινητήρα. Όσο ανεβαίνουν οι στροφές, συντονίζεται το άνοιγμα όλων των πεταλούδων για ομαλή κορύφωση της μέγιστης ισχύος.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του συστήματος 2-Motor TBW, είναι η αύξηση του φρένου του κινητήρα. Με πλήρως κλειστό το γκάζι κατά την επιβράδυνση, ανοίγει η πλευρά των κυλίνδρων 3 και 4 ενώ είναι κλειστές οι βαλβίδες εξαγωγής, ώστε να αυξηθεί η υποπίεση του κινητήρα και κατά συνέπεια το φρένο του. Οι κύλινδροι 1 και 2 παραμένουν κλειστοί και σε ετοιμότητα για την επερχόμενη επιτάχυνση.

Με στόχο την αναβάθμιση του Honda Selectable Torque Control (HSTC) 9 επιπέδων από το 22YM, άλλαξε το διάστημα μεταξύ χρόνου παρέμβασης και slip rate control (που παρακολουθεί το ρυθμό με τον οποίο μεταβάλλεται η ολίσθηση, βάσει της σύγκρισης της ταχύτητας του κάθε τροχού), με αποτέλεσμα πολύ πιο ομαλή και άμεση διαχείριση του γκαζιού. Το λογισμικό εξελίχθηκε με βάση τα σχόλια κορυφαίων αναβατών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των αγωνιζομένων της HRC. Για το 24YM το HSTC έχει βελτιστοποιηθεί σύμφωνα με τη νέα καμπύλη ισχύος του κινητήρα και την κλιμάκωση του κιβωτίου.

Υπάρχουν τρία default προγράμματα οδήγησης (riding modes), με δυνατότητα παραμετροποίησης της ισχύος και του χαρακτήρα του κινητήρα. Η παράμετρος Power (P) προσφέρει τα επίπεδα 1-5, με το 1 να προσφέρει την απόλυτη μέγιστη ισχύ. Το Engine Brake (EB) διαχειρίζεται το φρένο κινητήρα με κλειστό το γκάζι μεταξύ των επιπέδων 1-3, με το 1 να προσφέρει το μέγιστο φρένο κινητήρα. Το Wheelie (W) προσφέρει τα επίπεδα 1-3 (και απενεργοποίηση) με το 1 να εξασφαλίζει την ελάχιστη παρέμβαση. Όλες οι ρυθμίσεις έχουν βελτιωθεί για το 24YM.

Το σύστημα Wheelie Control χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που συλλέγει η IMU για τη γωνία της Fireblade κατά τον διαμήκη άξονα, μαζί με εκείνες από τους αισθητήρες ταχύτητας του μπροστινού και του πίσω τροχού, για τη βέλτιστη διαχείριση της ροπής και της ανύψωσης του εμπρός τροχού, χωρίς να θυσιάζεται η επιτάχυνση της μοτοσυκλέτας.

Η Fireblade εξοπλίζεται επίσης με Start Mode για αγωνιστικές εκκινήσεις. Αυτό κρατά σταθερές τις στροφές του κινητήρα στις 6.000, 7.000, 8.000 ή 9.000 σαλ. (προκαθορισμένα σημεία), ακόμα και με τέρμα γκάζι, ώστε ο αναβάτης να επικεντρώνεται μόνο στο άφημα του συμπλέκτη και στα φώτα εκκίνησης.

Πλαίσιο

 • Ανανεωμένο, αλουμινένιο πλαίσιο προσφέρει ακόμα καλύτερη κατανομή ακαμψίας για βελτιωμένη ακρίβεια διεύθυνσης και αίσθηση πρόσφυσης
 • Νέα θέση οδήγησης με το τιμόνι λίγο ψηλότερα και τα μαρσπιέ λίγο χαμηλότερα για μεγαλύτερη ελευθερία του αναβάτη και καλύτερο έλεγχο
 • Μονάδα μέτρησης αδράνειας (IMU) έξι αξόνων της Bosch, προσφέρει ακριβή υπολογισμό της δυναμικής συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας
 • Πλήρως ρυθμιζόμενο τηλεσκοπικό πιρούνι Big Piston Fork (BPF) 43mm της Showa και πίσω αμορτισέρ Balance Free Rear Cushion Light (BFRCLite)
 • Ακτινικά τοποθετημένες, τετραπίστονες δαγκάνες της Nissin, ελέγχονται από το Cornering ABS, που τώρα διαθέτει 3 modes STANDARD/TRACK/RACE
 • Honda Electronic Steering Damper (HESD) 3 επιπέδων της Showa, ελεγχόμενο από την IMU για διαχείριση της ευστάθειας

Το πλαίσιο τύπου ‘διαμάντι’ κατασκευάζεται από αλουμίνιο πάχους 2mm με εξαιρετικά ακριβή κατανομή της ισορροπίας ακαμψίας του. Η διαδικασία κατασκευής ξεκινά με τη συγκόλληση των τεσσάρων βασικών εξαρτημάτων του πλαισίου και την εγκατάσταση σε αυτό του κινητήρα μέσω έξι βάσεων, βελτιώνοντας τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Για το 2024 οι εσωτερικές ενισχύσεις έχουν αφαιρεθεί, το τμήμα με τα λεπτά τοιχώματα έχει μεγαλώσει, ενώ έχει βελτιστοποιηθεί και το σχήμα του. Συνολικά 960g έχουν εξοικονομηθεί από το πλαίσιο και επιπλέον 140g από τις μικρότερες βίδες έδρασης του κινητήρα. Αλλά ο κύριος στόχος των μηχανικών ήταν να ρυθμίσουν την κατανομή της ακαμψίας για καλύτερη αίσθηση της συμπεριφοράς και αυξημένη ακρίβεια διεύθυνσης. Η πλευρική ακαμψία έχει μειωθεί κατά 17%, και η στρεπτική ακαμψία κατά 15%.

Το μεταξόνιο είναι στα 1.450mm, με τη γωνία κάστερ και το ίχνος του τροχού αντίστοιχα στα of 23°56’ / 100.8mm. Το βάρος (πλήρες υγρών) είναι 200kg. Η κατανομή βάρους είναι 53% -47% εμπρός/πίσω, ενώ το σχετικά υψηλό κέντρο βάρους βελτιώνει την ευελιξία σε διαδοχικές στροφές.

Το ψαλίδι – που κατασκευάζεται από 18 διαφορετικά πάχη αλουμινίου όπως αυτό της RC213VS – έχει μήκος 622,7mm. Η οριζόντια και κάθετη ακαμψία έχουν ρυθμιστεί ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη πρόσφυση και αίσθηση για τον αναβάτη.

Για βέλτιστη ακαμψία του πλαισίου (και για εξοικονόμηση βάρους) η άνω βάση του πίσω αμορτισέρ ProLink, τοποθετείται στο πίσω μέρος του μπλοκ του κινητήρα μέσω ενός βραχίονα. Αυτό απομονώνει επίσης τον πίσω τροχό από την κεφαλή του πλαισίου, βελτιώνοντας την ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες και την αίσθηση της πρόσφυσης του πίσω τροχού.

Το υποπλαίσιο κατασκευάζεται από σωλήνες στρογγυλής διατομής με λεπτά τοιχώματα. Εδράζεται επίσης στο πάνω τμήμα του πλαισίου, ενώ είναι στενό κοντά στο ρεζερβουάρ και τη σέλα για συμπαγή και αεροδυναμικά αποδοτική θέση οδήγησης. Το ύψος της σέλας είναι 830mm, ενώ η θέση οδήγησης έχει τροποποιηθεί ελαφρώς για το 24YM επιτρέποντας μεγαλύτερη ελευθερία ελέγχου στον αναβάτη – το τιμόνι είναι κατά 19mm ψηλότερο – και κατά 23mm πιο κοντό – και τα μαρσπιέ κατά 16mm χαμηλότερα.

Με το μεγάλο εύρος αποσβέσεων που προσφέρει, το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι Big Piston Fork (BPF) 43mm της Showa μειώνει αποτελεσματικά την υδραυλική πίεση που δημιουργείται κατά τη συμπίεση και επαναφορά. Έτσι μειώνεται η νεκρή αρχική διαδρομή, εξομαλύνεται η απόσβεση και μεγιστοποιείται η επιφάνεια επαφής του ελαστικού με το οδόστρωμα. Η προφόρτιση του ελατηρίου και η απόσβεση της ανάρτησης, σε σχέση με τη συμπίεση και επαναφορά της, είναι πλήρως ρυθμιζόμενες, ενώ για τη Fireblade το πιρούνι είναι ελαφρώς μακρύτερο, για περισσότερες επιλογές γεωμετρίας κατά την οδήγηση στην πίστα.

Το πίσω αμορτισέρ είναι ένα πλήρως ρυθμιζόμενο Showa Balance Free Rear Cushion Light (BFRCLite). Αντί για τη συμβατική διάταξη μονού σωλήνα, το BFRCLite έχει δύο σωλήνες: Το κέλυφος του αμορτισέρ και έναν εσωτερικό κύλινδρο. Το έμβολο στο εσωτερικό του αμορτισέρ δεν έχει βαλβίδες – αφού η δύναμη απόσβεσης παράγεται μέσω της εκτόπισης λαδιού στο ξεχωριστό εξάρτημα. Έτσι ελέγχονται ομαλά οι αλλαγές πίεσης στο εσωτερικό του αμορτισέρ, η απόκριση απόσβεσης και οι αντιδράσεις βελτιώνονται, ενώ η δύναμη απόσβεσης αναπτύσσεται ομαλά ανάλογα με το φορτίο που ασκείται. Επίσης, δύναμη απόσβεσης δημιουργείται ακόμα και κατά τη φάση μετάβασης από την επαναφορά στη συμπίεση λόγω ομοιόμορφων μεταβολών της πίεσης.

Προσφέροντας βελτιωμένη ισχύ πέδησης και σταθερότητα στην απόδοση – κατάλληλη για σκληρή χρήση στις αγωνιστικές κατηγορίες super stock  – οι ακτινικά τοποθετημένες, τετραπίστονες εμπρός δαγκάνες της Nissin χρησιμοποιούν νέο υλικό εμβόλων και επίστρωση επιφανειών, με σκοπό τη διαχείριση και διάχυση της παραγόμενης θερμότητας, αλλά και τη διατήρηση της αίσθησης στη μανέτα. Επενεργούν σε δίσκους διαμέτρου 330mm, πάχους 5mm. Η πίσω δαγκάνα της Brembo είναι ίδια με εκείνη της RC213VS.

Μία Μονάδα Μέτρησης Αδράνειας (IMU) έξι αξόνων της Bosch προσφέρει ακριβή υπολογισμό των διαμηκών και εγκάρσιων κλίσεων για ακριβή διαχείριση της δυναμικής συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας. Η Fireblade διαθέτει επίσης το Honda Electronic Steering Damper (HESD) της Showa, ένα ελαφρύ σύστημα με διαμπερή βραχίονα που τοποθετείται στην κάτω τιμονόπλακα. Το HESD λαμβάνει πληροφορίες από τους αισθητήρες ταχύτητας των τροχών και την IMU. Διατίθενται 3 επίπεδα ελέγχου.

Το Rear lift control και η ελεγχόμενη από το ABS πέδηση, που επενεργούν σε συνάρτηση με τη γωνία κλίσης της μοτοσυκλέτας, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση του οδηγού στην είσοδο των στροφών. Για το 2024 το νέο στοιχείο είναι ότι περιλαμβάνει τρία προγράμματα επιλογής; Το STANDARD mode εστιάζει στις επιδόσεις στο δρόμο, με υψηλή ισχύ πέδησης και λιγότερες διαμήκεις κλίσεις (pitching), ενώ το TRACK mode προσφέρει ισχύ και αίσθηση πέδησης κατάλληλες για οδήγηση στην πίστα και δεν επεμβαίνει στην ανύψωση του πίσω τροχού. Το RACE mode απενεργοποιεί πλήρως τη λειτουργία του πίσω ABS, χωρίς να λαμβάνει δεδομένα από το Cornering ABS.

Ο πίσω τροχός των 17 ιντσών από χυτό αλουμίνιο συνδυάζεται με ελαστικό 200/55-ZR17, ελαχιστοποιώντας την αλλαγή στη γεωμετρία του πλαισίου όταν τοποθετούνται ελαστικά πίστας. Η εμπρός ζάντα 5 μπράτσων από χυτό αλουμίνιο συνδυάζεται με ελαστικό 120/70-ZR17.

Αεροδυναμικό Πακέτο & Εξοπλισμός

 • Το επανασχεδιασμένο μεσαίο φέρινγκ, περιλαμβάνει αεροδυναμικά πτερύγια νέου σχήματος για ευελιξία στις υψηλές ταχύτητες, το κάτω φέρινγκ περιλαμβάνει ένα αεροδυναμικό σκαλοπάτι στο πίσω τμήμα του για βελτιωμένη αίσθηση ελκτικής πρόσφυσης
 • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών και διακόπτης τεσσάρων θέσεων στο αριστερό γκριπ προσφέρουν απλή και εύκολη διαχείριση των προγραμμάτων οδήγησης, το κόκκινο στο στροφόμετρο ανεβαίνει σταδιακά μέχρι να φτάσει ο κινητήρας στη θερμοκρασία λειτουργίας
 • Χωρητικότητα ρεζερβουάρ αυξημένη στα 16,5L
 • Λειτουργία Smart Key αυξάνει τα επίπεδα άνεσης

Η δυναμική σχεδίαση του φέρινγκ δεν εξυπηρετεί απλά στιλιστικούς σκοπούς: οι σχεδιαστές επεδίωξαν έναν κορυφαίο συντελεστή οπισθέλκουσας (με τον αναβάτη να βρίσκεται σε σκυφτή θέση υπό αγωνιστικές συνθήκες) και τον περιορισμό της τάσης ανύψωσης κατά την επιτάχυνση, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της σταθερότητας κατά το φρενάρισμα.

Το μεσαίο τμήμα του φέρινγκ φιλοξενεί επανασχεδιασμένα αεροδυναμικά πτερύγια τοποθετημένα πιο μπροστά, που τώρα παράγουν περισσότερη κάθετη δύναμη – για μείωση της τάσης ανύψωσης του εμπρός τροχού και αύξηση της σταθερότητας κατά το φρενάρισμα και την είσοδο σε μία στροφή – με ένα αεροδυναμικό εμπρός σκαλοπάτι. Η νέα σχεδίαση μειώνει τη γωνία εκτροπής σε μία στροφή κατά 10% για καλύτερη συμπεριφορά στις γρήγορες στροφές.

Για να στρίβει πιο εύκολα η μοτοσυκλέτα, μια κυρτή επιφάνεια σε κάθε πλευρά του εμπρός φτερού απομακρύνει ομαλά τον αέρα από τον τροχό προς τα πλαϊνά του φέρινγκ. Η ροή του αέρα για την ψύξη για των ψυγείων νερού και λαδιού έχει βελτιστοποιηθεί, με αεροδυναμική διαχείριση τόσο της ταχύτητας όσο και της πίεσης του αέρα που διέρχεται από το ελαστικό.

Ένα νέο κάτω φέρινγκ εκτείνεται σχεδόν μέχρι το πίσω ελαστικό και τώρα φέρει ένα αεροδυναμικό σκαλοπάτι για μείωση της ροής αέρα γύρω από τον πίσω τροχό, βελτιώνοντας τη δυναμική συμπεριφορά και την παραγόμενη πρόσφυση.

Για να περνά η ροή του αέρα γύρω από τα πόδια του αναβάτη με ελάχιστη αντίσταση, τα πλαϊνά τμήματα του καλύμματος του πίσω τροχού είναι ειδικά σχεδιασμένα, ενώ το πάνω τμήμα φέρει εγκοπές που κατευθύνουν τον αέρα που ανεβαίνει δεξιά και αριστερά από το ψαλίδι, μειώνοντας την τάση ανύψωσης του πίσω τμήματος.

Το κάλυμμα του ρεζερβουάρ είναι χαμηλά τοποθετημένο, μειώνοντας τη μετωπική επιφάνεια με τον αναβάτη σε σκυφτή θέση. Έχει επανασχεδιαστεί για να βελτιώσει τη θέση των γονάτων και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ έχει αυξηθεί από 16,1L σε 16,5L.

Σε γωνία 35°, η ζελατίνα διοχετεύει ομαλά τη ροή του αέρα από το φέρινγκ πάνω από τον αναβάτη και το κάλυμμα της σέλας, μία διαδρομή η οποία παρουσιάζει τη μικρότερη δυνατή αεροδυναμική αντίσταση.

 

Ο αναβάτης μπορεί να διαχειρίζεται εύκολα όλα τα συστήματα της Fireblade, από μία έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης TFT. Επιπλέον, μπορεί να διαμορφώνει με ακρίβεια τις πληροφορίες που θέλει να βλέπει. Στο αριστερό γκριπ υπάρχει ένας διακόπτης 4-θέσεων για άμεση και πρακτική χρήση. Τα μπουτόν πάνω/κάτω επιλέγουν τις παραμέτρους των προγραμμάτων οδήγησης, ενώ τα μπουτόν αριστερά/δεξιά αλλάζουν κυκλικά τις πληροφορίες της οθόνης.

Μία νέα λειτουργία για την προστασία του κινητήρα, κατεβάζει την κόκκινη περιοχή στο στροφόμετρο στις 8.000σ.α.λ. κατά την κρύα εκκίνηση. Φτάνοντας ο κινητήρας σε θερμοκρασία λειτουργίας, το κόκκινο ξεπερνά ελαφρώς τις 14.000 σ.α.λ.

Η σύστημα Smart Key της Honda ελέγχει τη λειτουργία του κεντρικού διακόπτη με το κλειδί στην τσέπη του αναβάτη, ενώ ελέγχει και την κλειδαριά του τιμονιού. Αυτό, αφενός είναι βολικό για καθημερινή χρήση, αφετέρου επιτρέπει τη χρήση πάνω τιμονόπλακας αγωνιστικού τύπου, ενώ προσφέρει τον απαραίτητο χώρο για το σύστημα εισαγωγής αέρα ramair. Η CBR1000RRR Fireblade διαθέτει επίσης λειτουργία Emergency Stop Signal (ESS), η οποία σε ένα ξαφνικό φρενάρισμα ενεργοποιεί τα πίσω φλας ως αλάρμ για να προειδοποιήσει τους οδηγούς που ακολουθούν.

Αξεσουάρ

Μία γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ Honda διατίθεται για τη CBR1000RRR Fireblade του 2024. Τα αξεσουάρ διατίθενται είτε μεμονωμένα, είτε μέσω πακέτου (Racing Pack ή Comfort Pack).

HRC Race Kit – (όχι για χρήση στο δρόμο)

Η HRC ανέπτυξε ένα Race Kit για τη CBR1000RRR που βελτιώνει την απόδοση του κινητήρα, τις επιδόσεις στις στροφές και την πρόσφυση. Είναι διαθέσιμο μόνο ως πλήρες κιτ και προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα. Τα εξαρτήματα του HRC Race Kit, περιλαμβάνουν ECU, πλεξούδα καλωδίωσης, φλάντζα κυλινδροκεφαλής, συμπλέκτη, κιτ πίσω άξονα με ταχυσύνδεσμο και αγωνιστική εξάτμιση.

Racing Pack

Το πακέτο αυτό παραπέμπει στην ταχύτητα: Προστατευτικά πλαισίου και ένα κάλυμμα ρεζερβουάρ παρέχουν προστασία, μία σέλα από Alcantara χαρίζει στυλ σε συνδυασμό με ένα Κόκκινο ή Μαύρο κάλυμμα σέλας (μονόσελο) που αντικαθιστά τη σέλα του συνεπιβάτη. Ένα Quickshifter, καπάκι πλήρωσης λαδιού, προστατευτικό γραναζιού, διακοσμητικές λωρίδες τροχών και ψηλή φιμέ ζελατίνα είναι οι τελικές πινελιές.

Comfort Pack

Αξεσουάρ για μακρινά ταξίδια: Μία θύρα USB TypeC διευκολύνει τη φόρτιση ενός smartphone, και επιπλέον μία Τσάντα Ρεζερβουάρ (Tank Bag) και μία Τσάντα Σέλας (Rear Seat Bag) αυξάνουν την ευελιξία στην ικανότητα μεταφοράς.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος Υγρόψυκτος, τετράχρονος 16-βάλβιδος εν σειρά DOHC
Κυβισμός (cm³) 1000cc
Αριθμός βαλβίδων ανά κύλινδρο 4
ΔιάμετροςΔιαδρομή (mm) 81mm x 48.5mm
Σχέση συμπίεσης 13.6:1
Μέγιστη Ισχύς 217,6 Ps (160kW) @ 14.000rpm
Μέγιστη ροπή 113Nm @ 12.000rpm
Επίπεδο θορύβου Lurban 76.2dB, Lwot 81.1dB
Χωρητικότητα σε λιπαντικό 4,0L
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Ψεκασμός PGM-FI
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 16,5L
Εκπομπές C02 WMTC 155g/km
Κατανάλωση καυσίμου 14,9km/L (6,7L/100km)
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Εκκίνηση/ Μίζα Ηλεκτρική
Χωρητικότητα Μπαταρίας 12-2.3Ah HJ12L (Li-ion)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος συμπλέκτη Υγρός πολύδισκος
Τύπος κιβωτίου Χειροκίνητο 6-τάχυτο
Τελική μετάδοση Αλυσίδα
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος Συνθετικό Αλουμινένιο, δύο κεντρικών δοκών
ΠΛΑΙΣΙΟ
Διαστάσεις (Μ x Π x Υ) 2,100mm x 740mm x 1,140mm
Μεταξόνιο 1,450mm
Γωνία κάστερ 23°56’
Ίχνος 100.8mm
Ύψος σέλας 830mm
Απόσταση από το έδαφος 130mm
Βάρος (Πλήρες υγρών) 200kg
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Μπροστά Τηλεσκοπικό πιρούνι BPF 43mm της SHOWA με ρύθμιση προφόρτισης, συμπίεσης και επαναφοράς, διαδρομή 120mm
Πίσω Αμορτισέρ BFRC-Lite της SHOWA με μοχλικό Pro-Link στο ψαλίδι, ρύθμιση συμπίεσης και επαναφοράς σε άπειρες θέσεις, διαδρομή 143mm
ΤΡΟΧΟΙ
Διάσταση μπροστινής ζάντας 17x MT3.5
Διάσταση πίσω ζάντας 17” x MT6.0
Ελαστικό μπροστά 120/70-ZR17 M/C (58W)

Pirelli Diablo Supercorsa SP V3

Bridgestone RS11

Ελαστικό πίσω 200/55-ZR17 M/C (78W)

Pirelli Diablo Supercorsa SP V3

Bridgestone RS11

ΦΡΕΝΑ
ABS 2-κάναλο
Μπροστά Δίσκος 330mm με ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες της Nissin
Πίσω Δίσκος 220mm με διπίστονη δαγκάνα της Brembo
ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Όργανα TFT-LCD
Σύστημα προστασίας Honda Smart Key
Προβολέας LED
Πίσω φωτιστικό σώμα LED
Emergency Stop Signals Ναι
Αυτόματη Ακύρωση Φλας Ναι
Quickshifter Αξεσουάρ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!