MotorBike.gr

Vent: Made in Italy, On και Off-Road εξειδίκευση

28/06/2022

Μηχανολογία και πάθος

Η ιταλική Vent, που αποτελεί τη μετεξέλιξη σημαντικών προηγούμενων συνεργασιών και εταιριών, ιδρύθηκε το 2017 και διαθέτει ένα εργοστάσιο 6,000 τετραγωνικών μέτρων στο Introbio της Valsassina. Εκεί κατασκευάζονται μοτοσυκλέτες 50 και 125 cc είτε για χρήση δρόμου (motard), είτε εκτός δρόμου (εντούρο), με το μηχανολογικό πάθος των ανθρώπων της να είναι φανερό πάνω στις κατασκευές τους.

Η Vent έχει ρίζες από το μακρινό 1983, ασχολήθηκε με την αντιπροσώπευση των Montesa το 1988 και λίγα χρόνια μετά ανέλαβε τη διανομή των off-road μοντέλων της Honda στην Ιταλία, αλλά και τη δημιουργία των εξειδικευμένων Honda ΗΜ μερικά ακόμη χρόνια αργότερα, το 1994.

Vent Baja 125

 

Vent Derapage 125 RR

Η HM Moto έχει μια μακρά ιστορία στους αγώνες Μotocross και Εnduro, με Παγκόσμιους τίτλους αναβατών όπως οι: Trampas Parker (Mοtocross 1991), Alex Puzar (Mοtocross 1993), Stefan Merriman (Enduro 2003), Mika Ahola (Enduro 2007-2008-2009-2010-2011), Alex Salvini (Enduro 2013). Έχει στο ενεργητικό της 12 Παγκόσμιους τίτλους μέσα σε τρεισήμισι δεκαετίες εμπλοκής στους χωμάτινους αγώνες.

Σήμερα η Vent διαθέτει μια γκάμα 13 μοντέλων, με το 2022 να φέρνει 4 εκδόσεις, enduro και motard με πλαίσιο αλουμινίου και χαλύβδινο, με νέους τετράχρονους κινητήρες υψηλών προδιαγραφών.

Vent Derapage 125

Vent Baja 125 RR

Πρόκειται για τα supermotard 125 cc Vent Deparage (και έκδοση RR) και εντούρο 125 cc Vent Baja (και έκδοση RR) που είναι πλέον διαθέσιμα στο επίσημο δίκτυο της εταιρίας.

Μετά τη σταθερή αύξηση πωλήσεων της Vent τα τελευταία δύο χρόνια, ύστερα από την επιτυχία των μοντέλων 50 cc και 125 cc στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία και Ολλανδία, η αναπτυξιακή πορεία της Vent συνεχίζεται με την άφιξη νέων μοντέλων που προσελκύουν ένα ολοένα και πιο μεγάλο κοινό.

Vent Derapage 125 RR

Τα μοντέλα της Vent γνωστά ως “Μade in Valsassina” (μια κοιλάδα στις Άλπεις της Λομβαρδίας, στην περιοχή του Μπέργκαμο, στη Βόρεια Ιταλία) χάρη στα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις και την εμφάνισή τους έχουν κατακτήσει μικρούς και μεγάλους, αρχάριους και έμπειρους μοτοσυκλετιστές που απολαμβάνουν να οδηγούν αυτές τις εξειδικευμένες και “φτιαγμένες με πάθος” μοτοσυκλέτες.

Τα μεγάλα πρόσφατα νέα για την Vent είναι τα τετράχρονα μοντέλα Deparage 125 και Baja 125 (και σε εκδόσεις RR με αλουμινένια πλαίσια) προδιαγραφών Euro 5.

Τα 125άρια της Vent είναι εξ ολοκλήρου καινούργια και χρησιμοποιούν τον νέο κινητήρα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων Minarelli 125 4T Euro5.

Vent Derapage 125

Πέρα από το νέο πλαίσιο, υπάρχει καινούργιο σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού, συμπλέκτης μερικής ολίσθησης, με τη μοτοσυκλέτα να μακραίνει και να φαρδαίνει από τις αντίστοιχες προηγούμενες, ενώ διατηρεί την αγωνιστική γραμμή της.

Το νέο περιμετρικό πλαίσιο είναι διαθέσιμο είτε φτιαγμένο από ατσάλι, είτε από αλουμίνιο (για τα μοντέλα RR) και έχει μια σχεδίαση που εγγυάται μεγάλη σταθερότητα και μεγαλύτερη άνεση ακόμα και για αστική χρήση.

Το νέο ανάποδο πιρούνι RSV16 με καλάμια 41 mm και η μονή ανάρτηση πίσω καλύπτουν τον τομέα των αναρτήσεων και τα φρένα τύπου μαργαρίτα 320 mm μπροστά και 220 mm πίσω, προσφέρουν ισχυρό φρενάρισμα σε όλους τους δρόμους.

Vent Baja 125 RR

Vent Baja 125

Μοναδικές στυλιστικές λεπτομέρειες επιβεβαιώνουν τη θέληση των ανθρώπων της Vent να δημιουργήσουν τη δική τους ταυτότητα, κομψά γραφικά, και τέσσερις νέες εκδόσεις στη γκάμα, ενισχύουν το όνομα και ανανεώνουν το προσωπικό στυλ της ιταλικής μάρκας.

Τα Deparage 125 και Baja 125 4T είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν στην αγορά με τιμές λιανικής 5.090 € για τα μοντέλα με ατσάλινο σκελετό και 5.790 € για τις εκδόσεις RR με σκελετό αλουμινίου.

Περισσότερες πληροφορίες: ventmoto.it

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!