MotorBike.gr

Yamaha Ténéré 700 & Rally Edition 2023: Αναβαθμίσεις και βελτιώσεις!

02/11/2022

Αναβαθμίσεις οργάνων, συνδεσιμότητα smartphone και βελτιωμένο ABS

Από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε το 2019, η Ténéré 700 έχει μια πετυχημένη εμπορική πορεία στις αγορές της Ευρώπης. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 40.000 μονάδες η Yamaha επιβεβαίωσε ότι είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές μοτοσυκλετών Adventure. Η θρυλική Ténéré του παρελθόντος συναντά αυτή του μέλλοντος και δημιουργούν μια μοτοσυκλέτα για τον αναβάτη που αναζητά την περιπέτεια εντός και εκτός δρόμου.

Η οικογένεια των Ténéré 700 έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, με την Ténéré 700 Rally Edition, η οποία έχει δεχτεί μια σειρά σημαντικών αναβαθμίσεων που της επιτρέπουν να ανταπεξέρχεται ακόμα και στα πιο ακραία εδάφη.

Η πρόσφατη παρουσίαση της Ténéré 700 World Raid με τη μεγάλη αυτονομία, έδωσε σε κάθε αναβάτη τη δυνατότητα, να κάνει ακόμα μεγαλύτερα ταξίδια.

.Τις μεγάλες δυνατότητες των μοντέλων Ténéré 700 έχει αναδείξει ο επίσημος αναβάτης και πρεσβευτής του εργοστασίου Pol Tarrés, ο οποίος εκτός από το ότι έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έχει οδηγήσει μια δικύλινδρη μοτοσυκλέτα στον πολύ απαιτητικό αγώνα extreme enduro Erzbergrodeo στην Αυστρία, άφησε πίσω του και πολλούς αναβάτες ελαφρύτερων μοτοσυκλετών enduro.

 

Στην Ténéré World Raid Rally Team που θα συμμετάσχει στο Africa Eco Race τον Οκτώβριο, ομόσταυλος του Pol θα είναι ο νικητής του Tunisia Desert Challenge, Alessandro Botturi.

Και ενώ η αγωνιστική ομάδα διέσχιζε την Αφρική, ο Nick Sanders ανέδειξε για μια ακόμη φορά το περιπετειώδες πνεύμα του, αλλά και τις κορυφαίες επιδόσεις, την αντοχή και την αξιοπιστία της adventure μοτοσυκλέτας της Yamaha, ολοκληρώνοντας έναν ακόμη γύρο του πλανήτη με την Ténéré 700 του.

Για το 2023, οι Yamaha Ténéré 700 και Ténéré 700 Rally Edition έχουν δεχτεί αναβαθμίσεις και βελτιώσεις, οι οποίες προσθέτουν αξία και ενισχύουν τη θέση των δύο μοτοσυκλετών στην αγορά. Επιπλέον, η Ténéré 700 γίνεται πιο προσβάσιμη από ποτέ, με την έκδοση 35kW που μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα A2 (δεν είναι διαθέσιμη στην έκδοση Ténéré 700 Rally Edition)

Οθόνη TFT 5 ιντσών σε στυλ World Raid

Οι Yamaha Ténéré 700 και Ténéré 700 Rally Edition, είναι εφοδιασμένες με νέα οθόνη TFT 5 ιντσών. Αυτός ο νέος πίνακας οργάνων παρέχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο τρόπων εμφάνισης των ενδείξεων, ανάλογα με τις διάφορες συνθήκες οδήγησης.

Η λειτουργία οθόνης “Explorer” εστιάζει στην κλίμακα των σ.α.λ. και επιτρέπει στον αναβάτη, να συγκεντρώνεται στη διατήρηση της μέγιστης ροπής και να αξιοποιεί την πλήρη ισχύ του κινητήρα στο χώμα.

 

Η οθόνη “Street” έχει πιο συμβατική εμφάνιση και περιλαμβάνει στρογγυλά όργανα σε αναλογικό στυλ. Και τα δύο στυλ της οθόνης έχουν ξεκάθαρη διάταξη με ευανάγνωστα εικονίδια και προειδοποιητικές λυχνίες που επιτρέπουν στον αναβάτη, να παραμένει συγκεντρωμένος στο δρόμο ή την πίστα.

Συνδεσιμότητα με smartphone

Η διατήρηση της επικοινωνίας γίνεται ακόμα ευκολότερη για τους αναβάτες της Ténéré. Τα μοντέλα του 2023 είναι εφοδιασμένα με Μονάδα Ελέγχου Επικοινωνίας (CCU), η οποία επιτρέπει τη σύνδεση με smartphone.

Για να ενεργοποιηθεί η συνδεσιμότητα, το smartphone του αναβάτη πρέπει πρώτα να συνδεθεί με τη μοτοσυκλέτα μέσω Bluetooth®, με τη χρήση της δωρεάν εφαρμογής MyRide της Yamaha.

Μόλις συνδέσει ο ιδιοκτήτης το smartphone του, μπορεί να βλέπει ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις, email και μηνύματα κειμένου στη νέα οθόνη TFT 5 ιντσών, καθώς και να παρακολουθεί σημαντικές παραμέτρους για τη λειτουργία της μοτοσυκλέτας μέσω της εφαρμογής.

Εάν ρυθμιστεί αναλόγως, το σύστημα μπορεί να ενημερώσει τον αναβάτη για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα που μπορεί να εντοπιστεί στην Ténéré. Μπορεί επίσης, να στείλει μια ειδοποίηση μέσω email σε έναν Επίσημο Συνεργάτη Yamaha ή σε οποιαδήποτε άλλη επαφή έχει καταχωρηθεί από τον αναβάτη.

Η εφαρμογή MyRide προσφέρει επίσης, πολλές ακόμη χρήσιμες λειτουργίες όπως παρακολούθηση όλων των βασικών λειτουργιών της μοτοσυκλέτας, παρακολούθηση της εκάστοτε διαδρομής, καθώς και παρακολούθηση της απόστασης που έχει διανυθεί, της επιτάχυνσης, της μέγιστης ταχύτητας, των αλλαγών στο υψόμετρο και πολλών άλλων.

Τα δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να συγκριθούν με δεδομένα άλλων αναβατών μοτοσυκλετών Yamaha Adventure, σε ορισμένες από τις πολλές ομάδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βελτιωμένη λειτουργία ABS

Το σύστημα ABS του προηγούμενου μοντέλου προσέφερε τη δυνατότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης. Για το 2023, τόσο η Ténéré 700 όσο και η Ténéré 700 Rally Edition διαθέτουν βελτιωμένο ABS 3 λειτουργιών.

Αυτό το βελτιωμένο σύστημα που ήδη διαθέτει το μοντέλο World Raid, επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέγει μεταξύ πλήρους ενεργοποίησης, ενεργοποίησης μόνο στον μπροστινό τροχό και πλήρους απενεργοποίησης.

Η πλήρης ενεργοποίηση είναι υποχρεωτική κατά την οδήγηση στο δρόμο. Η ενεργοποίηση μόνο στον μπροστινό τροχό έχει σχεδιαστεί για χρήση στο χώμα όπου το επίπεδο πρόσφυσης είναι χαμηλό, ενώ η πλήρης απενεργοποίηση είναι κατάλληλη για τη δυναμική οδήγηση στο χώμα.

Προ-καλωδίωση για το quickshifter: Οι Ténéré 700 και Ténéré 700 Rally Edition διαθέτουν προ-καλωδίωση για την τοποθέτηση του προαιρετικού συστήματος γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων, το οποίο είναι διαθέσιμο ως Γνήσιο Αξεσουάρ Yamaha.

Ανασχεδιασμένη μανέτα μπροστινού φρένου, νέα πρίζα USB, φλας LED: Η μανέτα του μπροστινού φρένου έχει ανασχεδιαστεί, για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε πιθανή πτώση της μοτοσυκλέτας. Στις αναβαθμίσεις περιλαμβάνονται επίσης, μια νέα πρίζα USB που αντικατέστησε την πρίζα 12V που προϋπήρχε, καθώς και φλας LED.

Αναβαθμίσεις για τις Ténéré 700 & Ténéré 700 Rally Edition του 2023

  • Διατίθεται και έκδοση ισχύος 35kW**
  • Οθόνη TFT 5 ιντσών με δύο τύπους εμφάνισης
  • Συνδεσιμότητα με smartphone
  • ABS με 3 λειτουργίες
  • Νέα χρώματα και γραφικά – Icon Blue και Tech Kamo (Ténéré 700)
  • Πρίζα USB
  • Φλας LED
  • Νέα σχεδίαση μανέτας μπροστινού φρένου
  • Προ-καλωδίωση για quick shifter

**Ισχύει μόνο για την Ténéré 700. Η Ténéré 700 Rally Edition είναι διαθέσιμη για παραγγελία, μόνο σε έκδοση πλήρους ισχύος, αλλά έχει λάβει πιστοποίηση για μετατροπή.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Οι τιμές και η διαθεσιμότητα διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή. Επικοινωνήστε με το Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών της Yamaha στη χώρα σας για περισσότερες πληροφορίες.

Χρώματα

Για το 2023, η Ténéré 700 διαθέτει ανανεωμένα γραφικά και νέα χρώματα: Icon Blue και Tech Kamo.

Η Ténéré 700 Rally Edition θα συνεχίσει να διατίθεται σε Heritage White. Οι τιμές τους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα και αναμένονται.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!