SuperPapi

HONDA SUPRA-X 125 HELMIN: Ταξίδι με παπί Αθήνα-Mόσχα!

17/06/2016

Ασιατικές περιπέτειες πάνω σε ένα παπί

Στις 29 Ιουλίου θα ξεκινήσει ο Κ. Μητσάκης το μεγάλο ταξίδι από την Αθήνα – πάνω στη σέλα ενός Honda Supra-X 125 Helmin – το οποίο θα ολοκληρωθεί στις αρχές Αυγούστου  στη Μόσχα, ενώ αρχικά σχεδίαζε να φτάσει μέχρι το Τόκιο της Ιαπωνίας!

Honda 2

Το ταξίδι του έμπειρου ταξιδευτή σε δύο τροχούς Κ. Μητσάκη λόγω έκτακτης ανάγκης περιορίστηκε (!) μέχρι τη Μόσχα κι έτσι το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους εξής σταθμούς: Τουρκία (Σαμψούντα, Κερασούντα, Τραπεζούντα), η Γεωργία (Μπατούμι, Τιφλίδα), η Ρωσία (Βολγκογκράντ, Μόσχα), η Ουκρανία (Κίεβο, Οδησσός), η Ρουμανία (Βουκουρέστι, Κωνστάντσα) και η Βουλγαρία (Βάρνα, Μπουργκάς)

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι με παπί ο Κώστας Μητσάκης δήλωσε: “Πάντα πίστευα πως σημασία δεν έχουν τα κυβικά μιας μοτοσυκλέτας για να ταξιδέψει κανείς κοντά ή μακριά, αλλά το πάθος και η λαχτάρα που κρύβει μέσα του για να γνωρίσει νέους τόπους, να περπατήσει σε καινούργια μονοπάτια γνώσης και να ζήσει συναρπαστικές περιπέτειες. Αυτή η πεποίθηση αποτελεί μια μένα -30 χρόνια τώρα- φιλοσοφία και στάση ζωής, την οποία ασπάζομαι απόλυτα”.

Honda3

Το ταξίδι με ένα Honda Supra-X 125 Helmin μέχρι την εξωτική Ιαπωνία προέκυψε από την πρόθεση του αναβάτη να υποστηρίξει έμπρακτα –και όχι μόνο με λόγια– το παραπάνω αξίωμα.

“Προτίμησα το Honda Supra-X 125 Helmin σε αυτό το δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό ταξίδι γνωρίζοντας την τεχνολογική υπεροχή αλλά και την αξιοπιστία των μοντέλων της Honda. Ακολουθώντας την διαδρομή του Υπερσιβηρικού δρόμου (Trans-Siberian Road), ανυπομονώ να βιώσω μια συναρπαστική δίτροχη περιπέτεια, η οποία χρειάζεται φυσικά πολύπλευρη προετοιμασία και προσεκτικό σχεδιασμό, καθώς υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν, όπως οι γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της διαδρομής, οι τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής, οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες και κυρίως οι πολιτικές καταστάσεις στις χώρες καθοδόν”, λέει ο Μητσάκης.

Συνοδοιπόρος του Κ. Μητσάκη στο ταξίδι βεβαίως το Honda Supra-X 125 Helmin το οποίο κατασκευάζεται από την Honda Ινδονησίας (P.T. Astra Honda Motor) ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια στην κατασκευή παπιών στον κόσμο.

Είναι ένα αξιόπιστο παπί, με χαμηλό κόστος συντήρησης, αερόψυκτο 2βάλβιδο κινητήρα 125cc και ιπποδύναμη 9,25 ίππων, στις 7.500 rpm.

Είναι εφοδιασμένο με υδραυλικά δισκόφρενα Nissin στον μπροστινό και τον πίσω τροχό, τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω. Διαθέτει ρεζερβουάρ 5,6lt για μεγάλη αυτονομία.

Honda 1

Για τις ανάγκες του μεγάλου ταξιδιού το Honda Supra-X 125 Helmin δέχτηκε μετατροπές. Συγκεκριμένα, προστέθηκαν δυο μικροί αποθηκευτικοί μεταλλικοί χώροι στα πλαϊνά του παπιού, τοποθετήθηκε σχάρα με top-case βαλίτσα και 2 πλαϊνά σαμάρια, ενώ στο τιμόνι τοποθετήθηκε βάση για το GPS.

Ταυτόχρονα, για την περαιτέρω αύξηση της αυτονομίας ο αναβάτης θα μεταφέρει εφεδρικό 5-λιτρο ντεπόζιτο καυσίμων, ενώ θα χρησιμοποιήσει για την ασφαλή μεταφορά ευπαθών αντικειμένων τον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 19,5lt που βρίσκεται κάτω από τη σέλα, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει κράνος full face

Ποιός είναι ο Κωνσταντίνος Μητσάκης;

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης είναι ένας γνωστός και καταξιωμένος ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος, ο οποίος δημοσιογραφεί στον Ημερήσιο και Ειδικό Τύπο εδώ και δυο δεκαετίες.

Ταξιδεύοντας με μοτοσυκλέτες, τα τελευταία 30 χρόνια έχει επισκεφθεί 110 χώρες, διατρέχοντας 1.300.000 χλμ. και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη. Τις εμπειρίες που βίωσε τις έχει καταγράψει σε 12 βιβλία.

Εκτός από την συμμετοχή του σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, πραγματοποιεί επίσης εκθέσεις φωτογραφίας και ενημερωτικές διαλέξεις -με ταξιδιωτικό περιεχόμενο- σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς, πρεσβείες ξένων χωρών και μορφωτικούς συλλόγους.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!